Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

CTC și Carla’s Dreams se întrec în ritmuri și rime la primul Red Bull SoundClash din România

CTC și Carla’s Dreams vor inaugura prima ediție Red Bull SoundClash, un concept prietenos al duelurilor muzicale. Puși în fața unei serii de provocări, artiștii își vor antrena împreună fanii, evenimentul urmând să aibă loc pe 28 septembrie, la Sala Polivalentă din București. În final, publicul va decide învingătorul.
CTC VS. Carla's Dreams

CTC VS. Carla's Dreams

Noțiunea de Soundclash a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri felurite pentru a capta atenția publicului. Îmbinarea de DJ-ing, muzică live și MC începea să atragă publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach și Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai apoi, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau. Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash nu este un simplu concert, nici două consecutive, ci o rivalitate care îi scoate atât pe artiștii de la Carla’s Dreams, cât și pe cei de la CTC din zona de confort și îi aruncă în acest vortex al ritmurilor improvizate. Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, fiecare îl va invita pe celălalt să schimbe ritmul, să arate că poate mai mult și mai tare.

Dincolo de provocarea de a se întrece pentru prima oară în ritmuri și rime, CTC și Carla’s Dreams sunt două fețe ale unei monede. Fiecare este imaginea unui colectiv de oameni creativi, cu povești de cântat în fața miilor de fani. Pe o față a monedei avem hip-hop-ul autohton care spune tare, răspicat și impulsiv povești despre familii, droguri, sărăcie și „răni deschise de care nimănui nu-i pasă”, pe cealaltă avem pe ritmuri rock-pop-jazz povești mai așezate, dureroase, despre eroi, despărțiri și iubire.

Vlad Dobrescu, Doc, Deliric și DJ NASA au ocupat scena underground hip-hop încă de prin ’97, când abia începeau să lege primele prietenii și să scrie versuri, fiecare despre Bucureștiul lui. Cântă împreună în formula CTC, sau separat, sau câte doi, însă rădăcinile lor comune se simt în versuri și se răspândesc repede de pe scenă pe buzele fanilor.

Carla’s Dreams e un proiect muzical, fiecare component venind cu poveștile lui. Originar din Republica Moldova, grupul a reușit să cucerească publicul de pe ambele părți ale Prutului. Deși s-au lansat cu doar patru ani în urmă, prin deja celebra ”P.O.H.U.I.”, iar fețele le sunt acoperite de culoare la fiecare concert, băieții de la Carla’s Dreams au ajuns repede la radio, pe scene, în mașinile și căștile românilor.

Dincolo de provocările lansate între ei, Carla’s Dreams și CTC răspund în primul rând provocării de a începe împreună, prin Red Bull SoundClash, o colaborare în care, pentru o seară, moneda rămâne pe muchie.

Rundele SoundClash:

Artiștii se vor confrunta pe 2 scene. Vor fi 4 runde provocatoare, iar în final publicul va decide învingătorul.

  • THE WARM UP - Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.
  • RUNDA 1: 'THE COVER' - Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.
  • RUNDA 2: 'THE TAKE OVER' - Carla‘s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla's Dreams... timp de 4 piese.
  • RUNDA 3: 'THE CLASH' - Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.
  • RUNDA 4: 'THE WILD CARD' - Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Carla's DreamsCTC
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rag'n'Bone Man a interpretat piesa "Skin" live, la James Corden - VIDEO

Rag'n'Bone Man, pe numele real Rory Graham, a fost invitat la James Corden pentru a interpreta live unul dintre single-urile...

Închide