Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bucium a lansat piesa "Voinicel înstelat" - AUDIO

Trupa Bucium a lansat o piesă nouă, intitulată “Voinicel înstelat”. Melodia a fost compusă de formație în urmă cu 18 ani și este inclusă pe albumul ”Miorița”.

Publicat

pe

Bucium - ”Voinicel înstelat” (artwork)
Bucium - ”Voinicel înstelat” (artwork)

Piesa "Voinicel înstelat" a fost compusă la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și financiare. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei Bucium au preferat să amâne momentul în care o vor face publică, la fel ca și toate celelalte piese de pe albumul ”Miorița”, până când acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Basul a fost înregistrat de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei Bucium, cu doar două săptămâni înainte de tragedia întâmplată în octombrie 2015 în clubul Colectiv.

Voinicel înstelat” a ajuns ulterior în Elveția, în studioul Little Creek, unde i-a fost realizat mixul și masterul. Producătorul V. O. Pulver, cel care a adus-o în forma finală, este cunoscut în nișa de metal pentru colaborările cu trupe internaționale precum Pro-Pain, Destruction, gurD, Monster Magnet și multe altele.

AUDIO: Bucium - "Voinicel înstelat"

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic. Show-urile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite, sau mapping-uri spectaculoase.

În prezent, membrii trupei se concentrează pe finalizarea viitorului material discografic, “Miorița”, planificat a fi lansat până la sfârșitul acestui an.

Trending