Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "The May Queen" şi află detalii despre noul album "Carry Fire" - AUDIO

La 3 ani de la ultimul său release, Robert Plant revine cu un material solo, sub numele de "Carry Fire". Primul single extras de pe acest album se numeşte "The May Queen" şi poate fi ascultat mai jos.
Single Robert Plant The May Queen

Single Robert Plant The May Queen (foto: Robert Plant)

Celebrul solist Led Zeppelin îşi va lansa noul album pe 13 octombrie. Respectatul artist a ajuns la LP-ul solo cu numărul 11, pe care îi vom auzi colaborările cu Chrissie Hynde de la The Pretenders sau cu muzicianul folk Seth Lakeman. Pentru a promova noul disc artistul va porni un turneu în Marea Britanie şi Irlanda în noiembrie. Fanii Led Zeppelin au avut un mic moment de euforie în acest an, atunci când un mesaj misterios a apărut pe site-ul trupei.

Existau indicii despre o reuniune şi un concert la festivalul Desert Trip, dar nu s-a concretizat nimic încă. De remarcat că trupa împlineşte 50 de ani de activitate în 2018, un prag special care ar putea aduce totuşi o reprezentaţie. Cât despre noile piese ale lui Robert Plant, artistul a declarat următoarele despre acestea:

Totul este despre intenţie, eu respect şi savurez munca mea din trecut, dar simt tentaţia şi motivaţia de a crea noi opere. Trebuie să amestec vechiul cu noul. Întreaga motivaţie a trupei a fost mutată pe axa sa cumva, noul sound şi spaţiul diferit dând naştere la peisaje dramatice de stare, melodie şi instrumental.

LP-ul de la toamnă a fost produs chiar de către Robert Plant şi este succesorul lui "Lullaby and ... The Ceaseless Roar" din 2014. Acea "trupă" pe care a menţionat-o artistul mai sus este Sensational Space Shifters şi nu Led Zeppelin cum aţi putea crede. Aşa cum ne indică şi single-ul inaugural, "The May Queen" vom resimţi puternice influenţe folk şi vom auzi instrumente inedite pe acest material.

Viola, violoncelul şi alte instrumente clasice îşi vor face simţită prezenţa. Robert Plant a petrecut mult timp în Texas înainte de a reveni în UK cu 3 ani în urmă şi vom resimţi aceasta tranziţie în piese.

 

Citește mai multe despre Robert Plant
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"La tine" a devenit cel mai vizionat clip al lui What's Up

În acest an, What's Up a reușit să se autodepaseasca. Cel mai recent single al său, "La tine”, este cel...

Închide