Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "The May Queen" şi află detalii despre noul album "Carry Fire" - AUDIO

La 3 ani de la ultimul său release, Robert Plant revine cu un material solo, sub numele de "Carry Fire". Primul single extras de pe acest album se numeşte "The May Queen" şi poate fi ascultat mai jos.

Publicat

pe

Single Robert Plant The May Queen
Single Robert Plant The May Queen │ FOTO: Robert Plant

Celebrul solist Led Zeppelin îşi va lansa noul album pe 13 octombrie. Respectatul artist a ajuns la LP-ul solo cu numărul 11, pe care îi vom auzi colaborările cu Chrissie Hynde de la The Pretenders sau cu muzicianul folk Seth Lakeman. Pentru a promova noul disc artistul va porni un turneu în Marea Britanie şi Irlanda în noiembrie. Fanii Led Zeppelin au avut un mic moment de euforie în acest an, atunci când un mesaj misterios a apărut pe site-ul trupei.

Existau indicii despre o reuniune şi un concert la festivalul Desert Trip, dar nu s-a concretizat nimic încă. De remarcat că trupa împlineşte 50 de ani de activitate în 2018, un prag special care ar putea aduce totuşi o reprezentaţie. Cât despre noile piese ale lui Robert Plant, artistul a declarat următoarele despre acestea:

Totul este despre intenţie, eu respect şi savurez munca mea din trecut, dar simt tentaţia şi motivaţia de a crea noi opere. Trebuie să amestec vechiul cu noul. Întreaga motivaţie a trupei a fost mutată pe axa sa cumva, noul sound şi spaţiul diferit dând naştere la peisaje dramatice de stare, melodie şi instrumental.

LP-ul de la toamnă a fost produs chiar de către Robert Plant şi este succesorul lui "Lullaby and ... The Ceaseless Roar" din 2014. Acea "trupă" pe care a menţionat-o artistul mai sus este Sensational Space Shifters şi nu Led Zeppelin cum aţi putea crede. Aşa cum ne indică şi single-ul inaugural, "The May Queen" vom resimţi puternice influenţe folk şi vom auzi instrumente inedite pe acest material.

Viola, violoncelul şi alte instrumente clasice îşi vor face simţită prezenţa. Robert Plant a petrecut mult timp în Texas înainte de a reveni în UK cu 3 ani în urmă şi vom resimţi aceasta tranziţie în piese.

 

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending