Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Angela Gheorghiu concertează de Zilele Bucureștiului în Piața Constituției

Angela Gheorghiu va sărbători Zilele Bucureștiului printr-un concert în Piața Constituției, sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi. Evenimentul va avea loc pe 15 septembrie și este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie și video mapping.

Publicat

pe

Angela Gheorghiu
Angela Gheorghiu │ FOTO: Marius Baragan

Concertul din Piața Constituției este un regal oferit publicului și o invitație la descoperirea valorilor autentice românești. Aclamată pe marile scene internaționale, Angela Gheorghiu este o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională. Pentru cariera ei strălucită, a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu a emoționat mulțimi de spectatori din marile săli de operă și de concerte ale lumii și a inspirat milioane de oameni la evenimente, cum ar fi celebrarea jubileului de aur al Reginei Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, concertul pentru premiul Nobel pentru pace la Oslo, concertul jubileului Reginei Beatrix la Palatul din Amsterdam, ceremonia de deschidere a celui de-al 59-lea Festival de Film de la Cannes și deschiderea Amfiteatrului Katara în Doha, Qatar.

În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

În ultimii ani, Angela Gheorghiu a interpretat spectacolele Adriana Lecouvreur, Tosca și La Bohème în Viena, Paris și Londra, și concerte în Amsterdam, Londra, Praga, München, Hamburg și Viena (Konzerthaus). În interpretările ei, Angela se dedică meticulos celor mai fine detalii ale partiturilor compozitorilor și, în tradiția marilor cântăreți din istorie, sintetizează adevărul obiectiv și inspirația subiectivă, balansând în mod subtil acești doi poli care sunt Ying și Yang vitali pentru interpretarea operei.

Formatul de spectacol propus pentru concertul de pe 15 septembrie va fi unul inedit. Întreaga scenă va fi acoperită în totalitate de proiecții video mapping special gândite pentru acest show, artiștii fiind armonizați pe tot parcursul concertului de un decor virtual tridimensional.

Concertul Angelei Gheorghiu din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Accesul la eveniment este gratuit.

Zilele Bucureștiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping și concerte pop-rock în Piața Constituției. Anul acesta Zilele Bucureștiului aniversează alături de locuitorii orașului 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Trending