Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Tricky prezintă piesa "When We Die", anunţă LP-ul "Ununiform" înţesat de colaborări - AUDIO

Reputatul artist trip-hop Tricky a lansat o nouă piesă, în colaborare cu Martina Topley-Bird, "When We Die". Acesta este al doilea single de pe un viitor LP, care a fost detaliat sub numele de "Ununiform".

Publicat

pe

Coperta album Tricky Ununiform
Coperta album Tricky Ununiform │ FOTO: Tricky

Considerat cel mai mare nume din trip-hop, Tricky revine cu albumul cu numărul 13, care include 13 piese. Mai toate sunt colaborări, cu nume precum Asia Argento, Scriptonite, Mina Rose sau Avalon Lurks. Noul disc soseşte pe 22 septembrie, prin casa de disc proprie a artistului. Deja am ascultat single-ul "The Only Way" luna trecută şi acum noul release merge pe acelaşi vibe întunecat.

"When We Die" este o creaţie introspectivă, cu aer de coloană sonoră de thriller. Tricky etalează o voce guturală, de fumător înrăit şi îşi pune întrebări existenţiale. Martina îşi cântă versurile visător, peste un sintetizator discret şi un beat de film de groază. Pe Martina Tricky a descoperit-o lângă casa sa şi a început colaborarea cu ea în anii 90. Cei doi au fost şi un cuplu la un moment dat.

Cât despre noul album, acesta a luat fiinţă în Rusia şi a fost înregistrat în Berlin, unde rezidează acum Tricky de altfel. Muzicianul afirmă că nu mai are nimic de dovedit acum şi se simte complet liber să facă aluzie la propria artă. Pe noul material regăsim un cover după Hole, formaţia lui Courtney Love, prin piesa "Doll". Ultima oară când Martina şi Tricky au lucrat împreună a fost la producţia "Maxinquaye" din 1995.

Tricky e cunoscut şi drept membru Massive Attack, dar şi o prezenţă înfricoşătoare în videoclipurile TOOL. Avem şi tracklistul noului său album, care arată astfel:

1. Obia Intro
2. Same As It Ever Was (feat. Scriptonite)
3. New Stole (feat. Francesca Belmonte)
4. Wait For Signal (feat. Asia Argento)
5. It's Your Day (feat. Scriptonite)
6. Blood Of My Blood (feat. Scriptonite)
7. Dark Days (feat. Mina Rose)
8. The Only Way
9. Armor (feat. Terra Lopez)
10. Doll (feat. Avalon Lurks)
11. Bang Boogie (feat. Smoky Mo)
12. Running Wild (feat. Mina Rose)
13. When We Die (feat. Martina Topley-Bird)

Comentează

Trending