Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Rolling Stones lucrează la un nou album, primul material original în ultimii 12 ani

Legendara trupă The Rolling Stones ar lucra la un nou album, judecând după teaserele oferite chiar de către Keith Richards recent. Acesta ar fi primul material discografic complet nou şi original din ultimii 12 ani.

Publicat

pe

The Rolling Stones
The Rolling Stones

Keith Richards ar fi declarat că The Rolling Stones sunt gata să intre în studio în curând pentru a înregistra muzică nouă. E drept că în ultimii ani am mai avut release-uri, dar au fost fie colecţii de hituri, fie coveruri. Un exemplu este LP-ul de coveruri blues de anul trecut, "Blue & Lonesome". Keith a oferit teaserul în cadrul unei sesiuni Q&A online cu fanii trupei.

Chitaristul cu multe decenii de hituri în spate a declarat că formaţia britanică va înregistra "ceva nou şi apoi se va gândi cum procedează după". De la "A Bigger Bang" din 2005 nu am mai văzut un disc complet nou de la Stones, deci fanii vor fi încântaţi de veste cu siguranţă. Muzicianul a mai declarat şi că succesul albumului de coveruri blues de anul trecut l-a luat prin surprindere şi că există potenţialul unei părţi 2.

Au mai existat indicii că măcar o parte din Stones se află în curs de înregistrare a unor piese noi. Spre exemplu la începutul acestei luni rapperul Skepta a postat o fotografie pe Instagram în care se afla în studio cu Mick Jagger. Până să auzim piese proaspete vom vedea o dublă lansare de carte şi DVD, sub numele de "Rolling Stones on Air în the Sixties", care va sosi în septembrie.

E practic o colecţie de reprezentaţii live ale grupului rock la radio şi TV în anii 60. Rolling Stones au concertat în România în anul 2007, în faţa unui public de 60.000 de persoane pe stadionul naţional din Bucureşti.

 

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a lansat piesa "Troubles A' Comin", din arhiva de piese nemaiauzite

The Rolling Stones păstrează atenţia publicului vie prin lansarea unei piese nemaiauzite până acum, "Troubles A' Comin". Acest track va fi inclus pe ediţia aniversară de 40 de ani a albumului din 1981 "Tattoo You", care va include alte piese nelansate până acum din arhiva formaţiei.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

"Troubles A' Coming" este o melodie bogată instrumental, cu pian, multiple chitare şi armonii plăcute. Nu este un track complet original, ci un cover şi o reinterpretare a unui single al trupei The Chi-Lites. Pe 23 septembrie formaţia britanică a oferit un alt preview al acestui album, clipul piesei "Living In the Heart of Love", dedicat chitaristului Charlie Watts, care a încetat din viaţă la finalul acestei veri.

Watts a cântat alături de grup timp de 58 de ani şi a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani. De altfel la primul concert din 2021 The Rolling Stones, colegii i-au dedicat un tribut prelungit, chiar la final de septembrie 2021. Mick Jagger şi Keith Richards erau înlăcrimaţi, acesta fiind primul debut de turneu şi implicit turneu fără Charlie. În zilele după moartea toboşarului a fost lansat şi un video tribut pentru acesta pe canalul de YouTube al trupei.

The Rolling Stones nu renunţă totuşi la turneul american planificat pentru acest an, în ciuda pierderii unui membru important. Asta şi pentru că problemele de sănătate ale lui Watts datau de ceva vreme şi există deja opţiunea unui toboşar de rezervă. Steve Jordan, care a mai colaborat cu Stones îl va înlocui pe parcursul celor 13 concerte. The Rolling Stones a ales să iasă din pauza impusă de pandemie cu un concert privat pe 20 septembrie, organizat de patronul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft.

Acolo s-a auzit de altfel şi pentru prima oară live coverul "Troubles A' Comin". Pe viitoarea ediţie aniversară "Tattoo You" se vor afla 8 alte melodii pe care formaţia le-a înregistrat în perioada anilor '70 şi '80, dar nu le-a finisat. Acum sunt completate cu extra voce şi chitară. LP-ul aniversar vine pe 22 octombrie prin casele de discuri Polydor, Interscope şi UMe.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending