Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mastering the Music Business, ediția a 2-a - Programul workshop-urilor, MMB Live Showcase

Mastering The Music Business, prima conferință din România dedicată industriei muzicale, a ajuns la ce de-a doua editie. MMB 2017 va avea loc pe 10 și 11 iulie în București, în Sala Aula din incinta Ministerului Culturii. Evenimentul va cuprinde o serie de workshop-uri cu locuri limitate, dar și o serie de concerte, ce vor promova artiștii tineri și promițători.

Publicat

pe

Mastering The Music Business
Mastering The Music Business

50 de speakeri români și internaționali vor susține prezentări, studii de caz, dezbateri și workshop-uri care vor acoperi toate zonele de interes pentru industria muzicală românească, de la modalitati extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management și promovare.

Printre speakerii anunțați la MMB 2017 se numără artiști precum Smiley, care va susține discursul de deschidere, Damian Draghici, Nicu Alifantis, Dan Byron, Marius Matache, Jurjak, George Călin, specialiști din industria muzicala internațională precum Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights), Dani Somlo (Budapest Showcase Hub/eastaste), Carmen Croitoru (Director General INCFC) și Anda Becut (Director Cercetare – INCFC), regizorii Roman Burlaca și Barna Nemethi, specialiști din industria de live entertainment ca Dragoș Chiscoci (Emagic), Dani Simion (Fratelli Studios), Teodor Negrea (Form Space) și mulți alții. Anamaria Hâncu (Global Records) va prezenta un studiu de caz despre unul dintrei artiștii-fenomen ai ultimilor ani, Carla’s Dreams, iar Călin Clej (PepsiCO), Irina Petrovici (Grolsch Romania), Raluca Sava (PP Distributors) și Dinu Panescu (The HUB Partners) vor vorbi despre cum pot brandurile să integreze în mod creativ muzica în campaniile de comunicare.

Participanții la eveniment vor avea acces la oricare dintre cele șapte workshop-uri care se vor desfășura în paralel cu conferința.

Important: Întrucât locurile la workshop-uri sunt limitate, organizatorii roagă participanții să se înscrie pe lista fiecăruia dintre ele chiar la sosirea la conferință. înregistrarea va funcționa pe principiul ‘primul sosit, primul servit’.

Workshop-urile MMB:

10 IULIE

 • 13:30 – 14:30 – Iulia Pop (Overground Music) – Social Media pentru artiști
 • 14:30 – 15:30 – Marius Matache (Kooperativa 2.0/Forever Folk) – Cum să-ți produci propriul album.
 • 16:00 – 17:00 – Dan Fințescu – Cum să-ți propui muzica unui director de playlist de radio

11 IULIE

 • 13:30 – 14:30 – Anca Lupeș (Industria Muzicala Explicata) – Cum să-ți faci un plan de marketing. De ce, care sunt pașii și ce trebuie să urmarești
 • 14:30 – 15:30 – Cristian Florea (Kooperativa 2.0) – Blogging pentru artiști
 • 16:00 – 17:00 – Cosmin Ionescu (Overground Music) – Cum să-ți construiești un EPK (Electronic Press Kit).
 • 17:00 – 18:00 – Aura Necsat – Scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile

MMB 2017 găzduiește lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards

În cadrul MMB 2017 va avea loc lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curând în colecția „Biblioteca Polirom”, la care vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul formației VAMA) și Dan Croitoru (Editura Polirom). Pe parcursul celor două zile de conferință, volumul va putea fi achiziționat cu 20% reducere.

MMB Live Showcase

Una dintre premierele ediției 2017 ale conferinței Mastering the Music Business este secțiunea de Showcase. În cele două zile de conferință (10 și 11 iulie), de la ora 20:00, delegații (și nu numai) sunt invitați la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3) pentru a vedea live artiști tineri și promițători din România și din străinătate care doresc să-și dezvolte carierele la un alt nivel. Artiștii care vor face parte din MMB Live Showcase sunt: NextEX (RO), paper magik (RO), Fameless (RO), Platonic Scale + Alla (RO), Ooberfuse (UK), Larisa (RO), Fine it’s Pink (RO), Ligia Hojda (RO), Anton (RO), Art Diktator (TR). Fiecare seară de concert se va încheia cu câte un recital special: The Mono Jacks (luni, 10 iulie) și byron (marti, 11 iulie).

Participanții la conferință au participarea la MMB Live Showcase inclusă în taxa de participare și accesul la Fratelli Studios îl vor face pe baza badge-ului de conferință.

Cei care nu doresc sa participe la conferință, dar vor să vada MMB Live Showcase, o pot face achitând un ‘voucher showcase’ în valoare de 30 lei (care include ambele seri).

MMB Extended

Sub titulatura MMB Extended, a doua zi după conferință, pe 12 iulie, va avea loc un workshop de compoziție și producție muzicală, realizat în parteneriat cu Hahaha Production și susținut de Șerban Cazan și Vladimir Coman Popescu. Workshop-ul va dezvălui ce secrete stau în spatele celor mai de succes compoziții românești ale ultimilor ani, se va discuta despre tips & tricks de producție, care pot să facă piesele să sune foarte bine chiar și atunci când sunt înregistrate într-un studio improvizat acasă, toate acestea venind de la doi dintre cei mai apreciați membri ai echipei Hahaha.

La MMB Extended pot participa doar cei care dețin un bilet valid la MMB 2017. Workshop-ul este dedicat numai artiștilor/compozitorilor. Vor fi 4 serii a câte 10 persoane, iar fiecare serie va dura o oră și jumătate.

DETALII DE ACCES

 • Înregistrarea participanților se va face în fiecare zi între 9:30 – 10:00.
 • Sesiunile de prezentări/dezbateri și workshop-urile încep în fiecare zi de 10 si 11 iulie la ora 10:00 și se încheie la 18:00.

Adresa unde se va desfășura conferința este Bd. Unirii 22, Sala Aula, etaj 1 (sediul Ministerului Culturii din Biblioteca Națională – intrarea în partea stângă a clădirii, cea semicirculară).

Există locuri de parcare în fața Bibliotecii Naționale, vis-a-vis de clădire, iar cea mai apropiată parcare este deasupra Pasajului Mărășești.

Preț bilete la Mastering the Music Business (MMB):

 • 75 de euro (16 iunie  - 9 iulie)
 • 99 euro (în zilele conferinţei)

Mastering The Music Business este o conferință inițiată și organizată de Star Management și Asociatia Star Education în parteneriat cu Overground Music și Agentia de Vise.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

LIVE-ul 2 SuperStar România vine cu surprize din partea juraților și piese memorabile pregătite de concurenți

Cea de-a doua ediție LIVE a emisiunii SuperStar România, ce se difuzează vineri, pe 3 decembrie, îi are drept protagoniști pe cei 8 concurenți rămași în concurs. Pentru a trece mai departe, cei 8 vor trebui să convingă publicul să îi voteze. Juriul a pregătit, de asemenea, câteva surprize muzicale.

Publicat

pe

Jurații SuperStar România
Jurații SuperStar România │ FOTO: PRO TV

Vineri, 3 decembrie, de la 20:30, PRO TV difuzează cea de-a doua gală LIVE a show-ului de talente SuperStar România. Pe scenă vor urca cei 8 concurenți care au obținut voturile publicului în ediția de pe 1 decembrie, respectiv Alessandro Mucea, Alexandru Precup, Artiom Topal, Maria Jugănaru, Maria Ojică, Naomi Prie, Romina Apostol și Victoria Peșterean. Le puteți urmări momentele din ediția trecută aici.

Cine merge mai departe în cel de-al doilea LIVE SuperStar România

Ca și în ediția trecută a emisiunii, concurenții care merită să meargă în următoarea etapă vor fi aleși exclusiv de către public. Voturile celor de acasă vor fi singurele care vor conta.

Din cei 8 concurenți rămași în concurs, 6 vor fi selectați pentru a merge mai departe în live-ul de vinerea viitoare, de pe 10 decembrie.

Cei care doresc să-și susțină favoriții o pot face prin sms, la numărul 1264, sau online pe voteazasuperstar.protv.ro. Publicul își va putea exprima opțiunea după ce Theo Rose va spune "START VOT".

Surprize muzicale de la jurați în cel de-al doilea LIVE SuperStar România

Smiley, Raluka, Marius Moga și Carla’s Dreams au câte o surpriză muzicală pentru cei de acasă. Cei patru jurați vor interpreta, fiecare, câte o piesă.

În ediția trecută, de pe 1 decembrie, invitatul surpriză a fost Irina Rimes. Acompaniată de trupa sa, artista a interpretat live un fragment din colajul muzical de la Urbanist Session, ce a ajuns la 7,7 milioane de vizualizări.

VIDEO: Irina Rimes pe scena SuperStar România

Show-ul SuperStar România de pe 3 decembrie va cuprinde câte un moment muzical din partea fiecărui concurent. Potrivit comunicatului emis de PRO TV, concurenții și-au ales piese memorabile, menite să impresioneze publicul și să transmită emoție. 

Pe 10 decembrie se va difuza încă o ediție live, iar pe 17 decembrie va avea loc Marea Finală SuperStar România. Concurentul care va fi desemnat câștigător va intra în posesia unui premiu în valoare de un milion de lei.

Citește în continuare

Muzică și film

Urmărește-i pe Smiley și DOC în "Locul sfințește omul", primul episod din serialul "Mai mult de-o viață" - VIDEO

Smiley a lansat primul episod din serialul său muzical, "Mai mult de-o viață". Intitulat "Locul sfințește omul", scurtmetrajul este o colaborare între Smiley și prietenul său, DOC, o călătorie pe muzică și film a viitorului în trecut, acolo unde încep cel mai frumos poveștile de iubire.

Publicat

pe

Smiley x DOC - Locul sfinteste omul |
Smiley x DOC - Locul sfinteste omul |

"Locul sfințește omul" este începutul poveștii de prietenie și iubire dintre doi băieți și o fată, care și-au trăit copilăria într-o Românie de acum 30 de ani, într-un cartier de blocuri, dintr-un oraș oarecare, înfrumusețat de inocența, pasiunile, peripețiile și compatibilitatea dintre ei. Povestea de prietenie a celor 3 copii este văzută acum prin ochii lor ca oameni mari care își retrăiesc începuturile vieții și ale relației și conștientizează importanța locului și a rădăcinilor trecutului pe care nu le poate șterge niciun parcurs ulterior, oricât de dramatic ar fi.

Smiley: ""Locul sfințește omul" vorbește despre amprenta pe care o lasă locul și oamenii din copilarie în fiecare dintre noi"

"Povestea mea a început la Pitești și mereu voi spune asta, indiferent pe unde mă vor purta pașii. Este locul care mă știe pe mine, care îmi știe povestea și care nu mă lasă să uit de unde am plecat. "Locul sfințește omul" vorbește despre amprenta pe care o lasă locul și oamenii din copilarie în fiecare dintre noi, acea magie comună care face ca noi să rămânem conectați peste timp chiar daca am crescut, ne-am schimbat și am plecat pe unde ne-a purtat viața.

Locul în care ne naștem și creștem, prieteniile pe care le legăm în copilărie, sentimentele care se nasc atunci, dar cărora abia mai târziu știm să le dăm nume, ne scriu și ne construiesc pe noi ca oameni mari. Cred că relațiile din copilărie pot călători și rezista mai mult de-o viață, iar felul în care se transformă ele depinde de fiecare în parte", povestește Smiley despre primul episod din serialul să muzical care se va lansa episod cu episod pe parcursul următoarelor luni.

DOC: "Când am creionat "Locul sfințește omul", am știut că va fi ceva special"

De-a lungul anilor, Smiley și DOC și-au pus semnătura comună pe multe hituri, iar fanii așteaptă de mult timp o nouă colaborare muzicală între cei doi artiști, mai ales după succesul pe care încă îl înregistrează piesa lor "Pierdut buletin", lansată în 2015,:

"Mă întâlnesc des prin studio cu Andrei, de cele mai multe ori nu pentru a ne scrie nouă piese. Când am creionat "Locul sfințește omul", am știut că va fi ceva special. Inițial nu era vorba de mine pe piesă, dar nu am rezistat și m-am cerut pe ea. Șeriful a percutat instant și iată!", a declarat DOC despre cea mai recentă colaborare cu Smiley.

VIDEO: Smiley x DOC - "Locul sfințeste omul"

"Locul sfințește omul", prima dintr-o serie de 5 piese care stau la baza serialului muzical "Mai mult de-o viață", este co-producție HaHaHa Production și Cat Music, are versurile compuse de Dorian Micu, Vlad Munteanu (DOC), Andrei Tiberiu Maria (Smiley), muzica semnată de Dorian Micu, Vlad Munteanu (DOC), Andrei Tiberiu Maria (Smiley), Chopsticks, Roland Kiss și producția realizată de Chopsticks.

Citește în continuare

Industria muzicala

Smiley lansează "Mai mult de-o viață", un serial muzical în care apar Gina Pistol și DOC

Smiley anunță lansarea unui serial muzical, ce va putea fi urmărit pe YouTube. Noul proiect al artistului se numește "Mai mult de-o viață" și are scenariul scris de Iulian Moga.

Publicat

pe

Smiley - Mai mult de-o viață
Smiley - Mai mult de-o viață

Serialul "Mai mult de-o viață" este compus din 5 episoade construite ca scurtmetraje care leagă muzical și cinematografic etapele unei povești de iubire fără sfârșit. Printre vedetele care apar în acest serial se numără Gina Pistol și DOC. Primul episod va fi lansat joi, 25 noiembrie, pe canalul de YouTube al artistului Smiley.

"La acest final de noiembrie, încep un proiect diferit față de tot ceea ce am făcut eu până acum, proiect în care mixez pasiunea pentru actorie și film, dragostea de muzică și bucuria jocului cu emoțiile din trecut, prezent și viitor. M-a dezmorțit complet acest proiect si m-a făcut să-mi amintesc cât de multe și frumoase sunt căile prin care putem spune povești și ce emoții puternice pot naște ele", declară Smiley.

"Mai mult de-o viață", primul serial muzical semnat de Smiley, aduce un plus pieselor noi ale artistului cărora le adaugă elemente cinematografice, creatoare de poveste și suspans specifice serialelor de pe platformele în vogă.

"Muzica spune și ea povești și nu trebuie să rămână doar un fond sonor, în urma filmelor și a serialelor, ci trebuie să le includă pentru un efect maxim. Muzica trebuie să se adapteze vremurilor și felului în care oamenii își doresc să primească poveștile în viețile și inimile lor. De ceva timp, serialele sunt la mare căutare, iar obiceiul nostru de consum este să mergem dintr-un episod în altul, dintr-o serie în alta, de parcă nu mai vrem doar povești simple, spuse, cântate sau gândite cu început și sfârșit, ci vrem mereu suspans și continuare", explică Smiley conceptul noului său proiect muzical-cinematografic.

Official Teaser Trailer: Smiley - "Mai mult de-o viață"

"Îmi doresc ca după fiecare episod muzical lansat, oamenii să-și dorească să apară cât mai repede continuarea, să vadă următorul episod care să ducă mai departe povestea. Mai ales că iubire fără suspans, fără emoțiile trecutului și fără perspectiva viitorului nu există!", anunță Smiley.

Scenariul serialului "Mai mult de-o viață" este scris de Iulian Moga, regia poartă semnătura lui Kobzzon, muzica este compusă, produsă și înregistrată în studiourile HaHaHa Production, iar proiectul este co-producție HaHaHa Production și Cat Music.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending