Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony castigatoare Selectia Nationala Eurovision 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Mastering the Music Business, ediția a 2-a - Programul workshop-urilor, MMB Live Showcase

Mastering The Music Business, prima conferință din România dedicată industriei muzicale, a ajuns la ce de-a doua editie. MMB 2017 va avea loc pe 10 și 11 iulie în București, în Sala Aula din incinta Ministerului Culturii. Evenimentul va cuprinde o serie de workshop-uri cu locuri limitate, dar și o serie de concerte, ce vor promova artiștii tineri și promițători.
Mastering The Music Business

Mastering The Music Business

Urmărește-ne pe

50 de speakeri români și internaționali vor susține prezentări, studii de caz, dezbateri și workshop-uri care vor acoperi toate zonele de interes pentru industria muzicală românească, de la modalitati extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management și promovare.

Printre speakerii anunțați la MMB 2017 se numără artiști precum Smiley, care va susține discursul de deschidere, Damian Draghici, Nicu Alifantis, Dan Byron, Marius Matache, Jurjak, George Călin, specialiști din industria muzicala internațională precum Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights), Dani Somlo (Budapest Showcase Hub/eastaste), Carmen Croitoru (Director General INCFC) și Anda Becut (Director Cercetare – INCFC), regizorii Roman Burlaca și Barna Nemethi, specialiști din industria de live entertainment ca Dragoș Chiscoci (Emagic), Dani Simion (Fratelli Studios), Teodor Negrea (Form Space) și mulți alții. Anamaria Hâncu (Global Records) va prezenta un studiu de caz despre unul dintrei artiștii-fenomen ai ultimilor ani, Carla’s Dreams, iar Călin Clej (PepsiCO), Irina Petrovici (Grolsch Romania), Raluca Sava (PP Distributors) și Dinu Panescu (The HUB Partners) vor vorbi despre cum pot brandurile să integreze în mod creativ muzica în campaniile de comunicare.

Participanții la eveniment vor avea acces la oricare dintre cele șapte workshop-uri care se vor desfășura în paralel cu conferința.

Important: Întrucât locurile la workshop-uri sunt limitate, organizatorii roagă participanții să se înscrie pe lista fiecăruia dintre ele chiar la sosirea la conferință. înregistrarea va funcționa pe principiul ‘primul sosit, primul servit’.

Workshop-urile MMB:

10 IULIE

 • 13:30 – 14:30 – Iulia Pop (Overground Music) – Social Media pentru artiști
 • 14:30 – 15:30 – Marius Matache (Kooperativa 2.0/Forever Folk) – Cum să-ți produci propriul album.
 • 16:00 – 17:00 – Dan Fințescu – Cum să-ți propui muzica unui director de playlist de radio

11 IULIE

 • 13:30 – 14:30 – Anca Lupeș (Industria Muzicala Explicata) – Cum să-ți faci un plan de marketing. De ce, care sunt pașii și ce trebuie să urmarești
 • 14:30 – 15:30 – Cristian Florea (Kooperativa 2.0) – Blogging pentru artiști
 • 16:00 – 17:00 – Cosmin Ionescu (Overground Music) – Cum să-ți construiești un EPK (Electronic Press Kit).
 • 17:00 – 18:00 – Aura Necsat – Scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile

MMB 2017 găzduiește lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards

În cadrul MMB 2017 va avea loc lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curând în colecția „Biblioteca Polirom”, la care vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul formației VAMA) și Dan Croitoru (Editura Polirom). Pe parcursul celor două zile de conferință, volumul va putea fi achiziționat cu 20% reducere.

MMB Live Showcase

Una dintre premierele ediției 2017 ale conferinței Mastering the Music Business este secțiunea de Showcase. În cele două zile de conferință (10 și 11 iulie), de la ora 20:00, delegații (și nu numai) sunt invitați la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3) pentru a vedea live artiști tineri și promițători din România și din străinătate care doresc să-și dezvolte carierele la un alt nivel. Artiștii care vor face parte din MMB Live Showcase sunt: NextEX (RO), paper magik (RO), Fameless (RO), Platonic Scale + Alla (RO), Ooberfuse (UK), Larisa (RO), Fine it’s Pink (RO), Ligia Hojda (RO), Anton (RO), Art Diktator (TR). Fiecare seară de concert se va încheia cu câte un recital special: The Mono Jacks (luni, 10 iulie) și byron (marti, 11 iulie).

Participanții la conferință au participarea la MMB Live Showcase inclusă în taxa de participare și accesul la Fratelli Studios îl vor face pe baza badge-ului de conferință.

Cei care nu doresc sa participe la conferință, dar vor să vada MMB Live Showcase, o pot face achitând un ‘voucher showcase’ în valoare de 30 lei (care include ambele seri).

MMB Extended

Sub titulatura MMB Extended, a doua zi după conferință, pe 12 iulie, va avea loc un workshop de compoziție și producție muzicală, realizat în parteneriat cu Hahaha Production și susținut de Șerban Cazan și Vladimir Coman Popescu. Workshop-ul va dezvălui ce secrete stau în spatele celor mai de succes compoziții românești ale ultimilor ani, se va discuta despre tips & tricks de producție, care pot să facă piesele să sune foarte bine chiar și atunci când sunt înregistrate într-un studio improvizat acasă, toate acestea venind de la doi dintre cei mai apreciați membri ai echipei Hahaha.

La MMB Extended pot participa doar cei care dețin un bilet valid la MMB 2017. Workshop-ul este dedicat numai artiștilor/compozitorilor. Vor fi 4 serii a câte 10 persoane, iar fiecare serie va dura o oră și jumătate.

DETALII DE ACCES

 • Înregistrarea participanților se va face în fiecare zi între 9:30 – 10:00.
 • Sesiunile de prezentări/dezbateri și workshop-urile încep în fiecare zi de 10 si 11 iulie la ora 10:00 și se încheie la 18:00.

Adresa unde se va desfășura conferința este Bd. Unirii 22, Sala Aula, etaj 1 (sediul Ministerului Culturii din Biblioteca Națională – intrarea în partea stângă a clădirii, cea semicirculară).

Există locuri de parcare în fața Bibliotecii Naționale, vis-a-vis de clădire, iar cea mai apropiată parcare este deasupra Pasajului Mărășești.

Preț bilete la Mastering the Music Business (MMB):

 • 75 de euro (16 iunie  - 9 iulie)
 • 99 euro (în zilele conferinţei)

Mastering The Music Business este o conferință inițiată și organizată de Star Management și Asociatia Star Education în parteneriat cu Overground Music și Agentia de Vise.

Citește mai multe despre Smiley
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Adrian Despot îl înlocuiește pe Marius Moga la Vocea României

Adrian Despot a fost confirmat în juriul celui de-al 7-lea sezon Vocea României. Solistul trupei Vița de Vie îl va...

Închide