Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Marilyn Manson a cântat în premieră noi piese de pe albumul viitor în Budapesta - Video

Marilyn Manson a fost criptic cu noul său album, încă de când l-a anunţat toamna trecută. Cunoscut iniţial ca "Say10" şi mai nou ca "Heaven Upside Down", LP-ul nu are o dată clară de lansare şi nici vreun single lansat. Totuşi pe 20 iulie în cadrul unui concert la Budapesta Manson a cântat câteva dintre piesele sale noi. Le puteţi asculta mai jos.

Publicat

pe

Marilyn Manson portret mai 2017
Marilyn Manson portret mai 2017 │ FOTO: PEROU www.facebook.com

Am auzit cu această ocazie varianta completă a single-ului "Say10", care a creat controversa anul trecut printr-un extras de un minut publicat pe web. În acel scurt clip Marilyn Manson decapita o figură ce era leită Donald Trump. Varianta full de "Say10" are un beat hip-hop/ R&B aş spune, cu tobe ritmice, iar versurile sunt destul de simple şi tăioase totuşi.

Shock rockerul a cântat această piesă îmbrăcat în alb complet şi cu ceea ce părea a fi o coroană strivită pe frunte. Refrenul "You say God, I say Say10" va fi cu siguranţă repetat de fanii săi obsesiv. O altă piesă nouă este "We Know Where You Live", o creaţie heavy cu aer ameninţător către toţi "oamenii de treabă" care se înhăitează cu personajele negative, aşa cum se proclamă artistul.

Tobele au făcut senzaţie în această piesă, cu riff-uri cam generice totuşi. Probabil cea mai interesantă piesă nouă a fost "Revelation", deşi titlul ne induce în eroare, Manson mai având o compoziţie cu acest nume, "Revelation 9". Varianta nouă debutează plină de energie, amintind de "Disposable Teens" şi epoca lui "Holy Wood". Judecând după titlu şi după crampeiele de versuri auzite live, putem deduce că este o piesă cu mesaj anti religios, clasic Manson.

Preferata mea din această selecţie de melodii noi este creaţia instrumentală de mai jos, care ne duce fix spre oda depresivă "Coma White", din 1998. Chitara lui Twiggy sună excelent, aşa cum am lăsat-o pe ultimul album, "The Pale Emperor" de altfel. Primul single oficial al lui Manson ar putea debuta odată cu filmul "Atomic Blonde", zvonuri afirmând că muzicianul a realizat un cover după piesa celor de la Ministry "Stigmata".

Comentează

Muzică nouă

Marilyn Manson a revenit

După o pauză de 4 ani din cauza multiplelor acuzaţii de abuz aduse, Marilyn Manson a revenit. Pe 16 mai 2024 a postat pe web un teaser criptic, care includea cadre dintr-un posibil nou videoclip. Disecăm revenirea sa mai jos.

Publicat

pe

Teaser videoclip Marilyn Manson 2024
Teaser videoclip Marilyn Manson 2024 │ FOTO: Marilyn Manson

În primul rând se pare că Marilyn Manson a schimbat casa de discuri, trecând la Nuclear Blast Records. E primul crâmpei de muzică nouă din 2020 încoace şi după seria de procese începută din 2021. Shock rockerul mai oferise teasere şi în mai 2023, dar totul era vag. Pe atunci vedeam doar fotografii dintr-un videoclip. Teaserul cel nou a fost regizat de către Bill Yukich.

El s-a ocupat şi de "Rennaissance", un film pentru Beyonce, dar şi de "Lemonade" şi de "Kill4Me" pentru Manson. Pagina de Instagram a lui Marilyn Manson a fost "curăţată", în afara câtorva postari cu privire la muzică nouă şi planuri de turneu. Legat de precedenta sa colaborare cu o casă de discuri, Manson a pierdut colaborarea cu Lorna Vista Recordings în 2021, când au apărut acuzaţiile aduse de actriţa Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood a avut o relaţie cu Marilyn în perioada 2007-2010, când a apărut de altfel în clipul său "Heart Shaped Glasses". În februarie 2021 Wood a acuzat muzicianul de grooming şi abuz, de o relaţie toxică şi de gaslighting. Acuzaţii au venit şi din alte direcţii, inclusiv de la Esme Bianco, actriţă din "Game of Thrones", cu care muzicianul a picat la o înţelegere în afara tribunalului. Acolo lucrurile erau mai grave, se discuta despre viol şi abuz sexual.

Ultimul album lansat de Marilyn Manson a fost "We Are Chaos", care sosea în septembrie 2020. În martie 2024 a apărut vestea că Manson va deschide concertele Five Finger Death Punch în turneul din vara lui 2024. Ar fi primul turneu pentru Manson din 2019 încoace. Recent am aflat că pregăteşte câteva date şi ca headliner, cu susţinerea celor de la The Funeral Portrait.

Judecând strict teaserul cel nou, aş zice că Manson revine la epoca "Holy Wood". A slăbit vizibil, e mai serios, mai întunecat, deşi sound-ul electronic şi ameninţător duce spre "Golden Age of Grotesque". De văzut dacă Tyler Bates e implicat, cum a fost pe ultimele 2-3 albume.

Citește în continuare

Trending