Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Maggie Rogers - folk şi dance, într-o manieră originală

Maggie Rogers a devenit cunoscută după masterclass-ul în care l-a impresionat pe Pharrell Williams cu o piesă scrisă în doar 15 minute. La 23 de ani, ea are la activ un EP, mai multe single-uri și compoziții proprii. Te invităm să o descoperi în rubrica JoiNewArtist.
Maggie Rogers

Maggie Rogers

Maggie Rogers este artista care l-a lăsat fără cuvinte pe Pharrell Williams. De la videoclipul în care îşi prezenta compoziţia proprie, “Alaska”, şi până la succes n-a fost decât un pas. Cu un stil muzical unic, tânăra reuşeşte să îşi transforme poveştile în muzică pe ritmuri folk şi dance.

Artista, în vârstă de 23 de ani, a fost descoperită în timpul unui masterclass la New York University, unde a fost invitat surpriză… chiar Pharrell Williams. Acesta s-a arătat profund impresionat de stilul muzical inconfundabil al lui Maggie Rogers, declarând că nu are absolut nicio adăugare la compoziţia ei, “Alaska”, pe care o scrisese în 15 minute, înainte de curs, fără să ştie că va fi ascultată de autorul piesei “Happy”.

Videoclipul, care surprinde emoţia din ochii celor doi, a fost intens distribuit pe reţelele de socializare, iar albumele lansate anterior de Maggie Rogers, “The Echo” şi “Blood Ballet” a fost ascultate online şi decărcate de mii de oameni. Întrebată adesea despre modul cum a decurs întâlnirea cu Pharrell , Maggie Rogers declară cu sinceritate că şi-a stăpânit cu greu emoţiile şi aproape că nu îşi mai aduce aminte nimic.

Născută în Easton, Maryland, într-o zonă rurală, Margaret Debay “Maggie” Rogers a învăţat să cânte la banjo în adolescenţă şi s-a îndrăgostit de muzica folk. Având înclinaţii artistice încă din copilărie, aceasta a reuşit să stăpânească într-un timp scurt harpa, pianul şi chitara fiind inspirată atât de Vivaldi, cât şi de artiste precum Carrie Brownstein, Patti Smith sau Bjōrk. Cu timpul şi-a dezvoltat abilitatea de a-şi scrie singură versurile, câştigând un concurs la prestigiosul Berklee College of Music. Şi-a produs singură primele două albume “The Echo” (2012) şi “Blood Ballet” (2014) într-un mic studio improvizat.

Maggie Rogers

Maggie Rogers (Foto: Fraser Jones)

Totuşi, Maggie Rogers şi-a găsit cu adevărat stilul atunci când a studiat în Franţa şi a aprofundat muzica electronică. În cadrul interviul cu Pharrell Williams, artista a declarat că a avut o adevărată experienţă spirituală în acea perioada. A înţeles că vrea să îşi creeze propriul stil muzical, o combinaţie între muzica folk, cu toate elementele armonioase inspirate din natură, şi muzica dance, cu energia specifică.

“Wow, nu am nimic de adăugat la ceea ce am ascultat acum. Pentru că ceea ce faci tu este unic, ai propriul stil. Nu poţi compara cu altceva. Este o calitate deosebită, pe care toţi o avem. Însă trebuie să cauţi în tine acea forţă, acea sinceritate în muzica pe care o compui. Întreaga ta poveste de viaţă…parcă o aud în piesă, este acolo, este amprenta ta.” – Pharrell Williams.

După succesul online al piesei “Alaska”, Maggie Rogers a lansat încă două singleuri “Dog years” şi “On + Off”, şi a semnat cu Capitol Records. În februarie 2017 aapărut și primul EP, “Now that the light is fading”. Trăirile artistei sunt transpuse în muzică, purtându-te într-o stare magică, de-a dreptul euforică.

În această vară, Maggie Rogers are în agendă festivaluri precum Lollapalooza din Statele Unite ale Americii sau Melt Festival (Germania) şi Citadel Festival (Marea Britanie). Vă invităm să o ascultați și îi urmăriți evoluția.

Citește mai multe despre Maggie Rogers
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slipknot prezintă un nou trailer pentru documentarul "Day of the Gusano"

Slipknot lucrează de ceva vreme la un documentar special, numit "Day of the Gusano". Aceasta creaţie este practic o cronică...

Închide