Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Holograma lui Ronnie James Dio va fi adusă la București în decembrie 2017

”Dio Returns” este turneul care îl va aduce la București pe Ronnie James Dio, sub forma unei holograme. Evenimentul va avea loc pe 17 decembrie, la Arenele Romane.
Ronnie James Dio

Ronnie James Dio

Ronnie James Dio, legendarul vocalist care a cântat în Elf, Rainbow, Black Sabbath, Dio și Heaven & Hell, este readus pe scenă sub forma unei holograme. La 7 ani de la moartea sa (2010), Dio va pleca din nou în turneu, grație tehnologiei. Regretatul muzician se alătură, astfel, unui șir destul de lung de nume mari ale muzicii care au fost readuse pe scenă, ca holograme. Lista îi include pe Michael Jackson, Whitney Houston, Tupac, existând chiar și un muzeu al hologramelor.

"Ronnie și-a dorit întotdeauna să experimenteze noi idei de punere în scenă și a fost un mare fan Disney. Acestea fiind spuse, sunt sigură că ne dă binecuvântarea cu acest proiect al hologramei sale. Fanii care l-au văzut pe Ronnie cântând, îl vor putea revedea, iar fanii care nu l-au văzut, îl vor putea vedea pentru prima oară. Speram ca tuturor să le placă acest show, la care am lucrat cu toții atât de mult", a declarat văduva lui Ronnie, Wendy Dio, pentru revista Rolling Stone.

Turneul se intitulează sugestiv ”Dio Returns”, iar holograma va fi acompaniată pe scenă de The Dio Band, compusă din chitaristul Graig Goldy, toboșarul Simon Wright, clăparul Scott Warren și basistul Bjorn Englen. ”Dio Returns” va avea oprire și la București. Show-ul va fi pus în scenă pe 17 decembrie 2017, la Arenele Romane.

Turneu ”Dio Returns” 2017: 

 • 30 noiembrie – Helsinki, Finland @ The Circus
 • 3 decembrie – Stockholm, Sweden @ Fryshuset
 • 4 decembrie – Oslo, Norway @ Rockefeller Music Hall
 • 6 decembrie – Warsaw, Poland @ Progresja
 • 13 decembrie – Barcelona, Spain @ Bikini
 • 15 decembrie – Santander, Spain @ Escenario Santander
 • 17 decembrie – București, Romania @ Arenele Romane
 • 20 decembrie – Antwerp, Belgium @ Trix
 • 21 decembrie – Tilburg, Netherlands @ 013

VIDEO: Holograma lui Ronnie James Dio la Pollstar Awards 2017

Holograma lui Ronnie James Dio va fi realizată cu sprijinul companiei Eyellusion, în setlistul turneului urmând a fi incluse cele mai cunoscute piese din repertoriul vocalistului: "Holy Diver", "Rainbow in the Dark", "We Rock", "King of Rock and Roll", "Neon Knights", "Heaven and Hell" (Black Sabbath), "Man on the Silver Mountain" (Rainbow).

Prețuri bilete la ”Dio Returns” - Arenele Romane:

Early Bird (până pe 15 septembrie):

 • 79 de lei - Acces General
 • 109 lei - Golden Circle

Presale 1 (până pe 1 noiembrie):

 • 95 lei - Acces General
 • 119 lei - Golden Circle

Presale 2 (până pe 17 decembrie):

 • 100 lei - Acces General
 • 129 lei - Golden Circle

La intrare:

 • 110 lei - Acces General,
 • 140 lei - Golden Circle (în limita disponibilă)

*Vor fi puse în vânzare doar 300 de bilete Golden Circle, în fața scenei. Capacitatea pentru acest eveniment va fi limitată la 1500 de persoane.

Chitaristul Graig Goldy speră ca turneul să se extindă până la 80 - 100 de show-uri, declarând pentru Rolling Stone că formația a primit foarte multe oferte de a concerta. Chiar dacă show-urile de la Wacken Open Air și Pollstar Awards au generat reacții mixte, Goldy este încrezător că fanii vor aprecia concertele.

Ronnie James Dio a concertat cu Dio la Sala Polivalentă din București pe 21 septembrie  1998 și ar fi trebuit să cânte la București în 2010, alături de colegii săi din trupa Heaven & Hell. Evenimentul urma să aibă loc în cadrul Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival, dar a fost anulat din cauza problemelor de sănătate ale lui Dio.

Ronnie James Dio rămâne una dintre cele mai apreciate voci din muzica heavy metal. Legendarul muzician a popularizat emblematicele ”metal horns”, fiind recunoscut pentru activitatea sa în trupele Dio, Elf, Rainbow, Black Sabbath și Heaven & Hell. A murit pe 16 mai 2010, la vârsta de 67 de ani, după mai bine de 50 de ani dedicați muzicii.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ronnie James Dio
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Maggie Rogers - folk şi dance, într-o manieră originală

Maggie Rogers a devenit cunoscută după masterclass-ul în care l-a impresionat pe Pharrell Williams cu o piesă scrisă în doar...

Închide