INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
AWAKE Festival
INFO CONCERT:
Caro Emerald
INFO CONCERT:
Holograma lui Ronnie James Dio în concert
INFO CONCERT:
Sting
INFO CONCERT:
Hiromi feat. Edmar Castañeda
INFO CONCERT:
2CELLOS

Eurovision 2018 va avea loc la Lisabona

European Broadcasting Union (EBU) a anunțat că cea de-a 63-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura la Lisabona. Va fi pentru prima oară în istoria concursului când Portugalia va găzdui evenimentul.
Eurovision 2018

Eurovision 2018

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona. Semifinalele concursului au fost stabilite pe 8 și 10 mai, marea finală urmând să aibă loc pe 12 mai.

Capitala Portugaliei a concurat pentru titlul de oraș-gazdă al Eurovision 2018 cu alte 4 orașe: Braga, Gondomar, Guimarães și Santa Maria da Feira. Bogata istorie culturală a Lisabonei a înclinat, însă, balanța, organizatorii luând în considerare și capacitatea orașului de a oferi spectatorilor momente memorabile.

Portugalia găzduiește pentru prima oară acest concurs. După 53 de ani de participări, Salvador Sobral a adus acestei țări prima victorie la Eurovision. Piesa câștigătoare a fost ”Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)”, melodia primind 758 de puncte în clasamentul final. Compoziția poartă semnătura surorii artistului, Luísa Sobral.

Pe poziția a doua a clasamentului s-a plasat Bulgaria, la o diferență de punctaj semnificativă. Piesa lui Kristian Kostov, "Beautiful Mess", a cumulat 615 puncte. Podiumul a fost completat de Moldova, cu piesa "Hey Mamma", interpretată de Sunstroke Project.

România a fost reprezentată anul trecut de Ilinca și Alex Florea. Cei doi au interpretat piesa "Yodel It!", cu care s-au plasat pe locul al 7-lea.

La ediția din 2017 a Eurovision, voturile juriilor naționale au fost comunicate prin transmisiunile din cele 42 de țări votante, iar punctajul obținut din televot a fost adăugat ulterior, punând în evidență diferențele dintre notele juriului și cele date de public.

Citește mai multe despre Salvador Sobral
Raluca Tanasă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
  • OARE LA ANUL O VOR ACCEPTA ROMANII PE LAURA SA NE REPREZINTE CU MARE CINSTE ???

CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ville Valo
Ville Valo: "În opinia mea, multe trupe își lungesc activitatea prea mult"

Discutând într-un interviu despre destrămarea trupei HIM, Ville Valo a împărtășit și o opinie personală cu privirea la îndelunga activitate...

Închide