Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2018 va avea loc la Lisabona

European Broadcasting Union (EBU) a anunțat că cea de-a 63-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura la Lisabona. Va fi pentru prima oară în istoria concursului când Portugalia va găzdui evenimentul.

Publicat

pe

Eurovision 2018
Eurovision 2018

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona. Semifinalele concursului au fost stabilite pe 8 și 10 mai, marea finală urmând să aibă loc pe 12 mai.

Capitala Portugaliei a concurat pentru titlul de oraș-gazdă al Eurovision 2018 cu alte 4 orașe: Braga, Gondomar, Guimarães și Santa Maria da Feira. Bogata istorie culturală a Lisabonei a înclinat, însă, balanța, organizatorii luând în considerare și capacitatea orașului de a oferi spectatorilor momente memorabile.

Portugalia găzduiește pentru prima oară acest concurs. După 53 de ani de participări, Salvador Sobral a adus acestei țări prima victorie la Eurovision. Piesa câștigătoare a fost ”Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)”, melodia primind 758 de puncte în clasamentul final. Compoziția poartă semnătura surorii artistului, Luísa Sobral.

Pe poziția a doua a clasamentului s-a plasat Bulgaria, la o diferență de punctaj semnificativă. Piesa lui Kristian Kostov, "Beautiful Mess", a cumulat 615 puncte. Podiumul a fost completat de Moldova, cu piesa "Hey Mamma", interpretată de Sunstroke Project.

România a fost reprezentată anul trecut de Ilinca și Alex Florea. Cei doi au interpretat piesa "Yodel It!", cu care s-au plasat pe locul al 7-lea.

La ediția din 2017 a Eurovision, voturile juriilor naționale au fost comunicate prin transmisiunile din cele 42 de țări votante, iar punctajul obținut din televot a fost adăugat ulterior, punând în evidență diferențele dintre notele juriului și cele date de public.

Trending