Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

"Despacito" este melodia cu cele mai multe streaming-uri din istorie

Dacă nu aţi auzit de "Despacito", felicitări pentru că aţi fentat un fenomen global care creşte cu o viralitate gigantică, ceea ce e foarte greu. Luis Fonsi şi Daddy Yankee au reuşit să creeze un hit care merită un studiu de caz, o disecţie artistică şi chiar sociologică. Şi asta mai ales pentru că tocmai a devenit melodia cu cele mai multe streaming-uri din istorie.
Coperta Luis Fonsi Daddy Yankee Despacito

Coperta Luis Fonsi Daddy Yankee Despacito │ FOTO: Luis Fonsi

Piesa lansată în ianuarie a reuşit ca în doar jumătate de an să primească 4.6 miliarde de stream-uri. Asta dacă adunăm şi varianta remixată cu Justin Bieber, care de una singură are 428 de milioane de vizualizări numai pe YouTube. Dacă luăm în calcul şi Spotify, Pandora, Google Play Music, Apple Music şi alte servicii de gen, numerele devin uriaşe.

Precedentul record era de 4.38 miliarde de stream-uri, deţinut de piesa "Sorry" a lui Justin Bieber, plus remixurile sale. Pe locul 3 se află "Shape of You" a lui Ed Sheeran, cu 4.07 miliarde de stream-uri. Anunţul cu privire la popularitatea lui "Despacito" a venit chiar de la Universal Music, subliniind ascensiunea streaming-ului ca modalitate de consum a muzicii.

Nu e foarte clar câte sesiuni de ascultare a adus fiecare platformă, dar ştim că doar pe Spotify s-a ajuns la 1.183 miliarde de stream-uri, iar clipul oficial al piesei originale a ajuns la 2 miliarde de vizualizări pe YouTube. Pentru Apple Music nu avem cifre, dar estimările arată că e vorba de sute de milioane de stream-uri şi acolo. Piesa se află pe locul întâi în topurile din Marea Britanie, SUA şi Australia, deci îşi va continua dominaţia probabil o vreme îndelungată.

Iniţial cântecul lui Luis Fonsi si Daddy Yankee a sosit în spaniolă, dar aportul în limba engleză al lui Bieber i-a sporit accesibilitatea. Recordul lui "Despacito" a fost atins chiar ieri dimineaţă şi fenomenul are atâta amploare încât ar fi crescut chiar numărul de turişti din Puerto Rico, conform autorităţilor. Teritoriul exotic este amintit în melodie.

Se pare că muzica latino şi reggaeton-ul bifează universalitatea şi globalitatea ca nici un alt gen muzical.

Citește mai multe despre Daddy YankeeLuis Fonsi
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nine Inch Nails revin la stilul lent şi minimalist prin piesa "This Isn't the Place" - AUDIO

Etapele trupei Nine Inch Nails nu sunt multe, dar se pare că trupa le alternează, scoţându-le precum cărţile de joc...

Închide