Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

David Gilmour este "Live at Pompeii" într-un film ce surprinde concertele din 2016 - TRAILER

În iulie 2016, David Gilmour s-a întors în Pompeii, la 45 de ani de la emblematicul concert Pink Floyd. Cele două noi evenimente susţinute în fostul oraș roman au fost înregistrate şi ulterior editate de către regizorul Gavin Elder. A apărut, astfel, un nou film "Live at Pompeii", ce va fi difuzat în peste 2000 de săli de cinema din întreaga lume.

Publicat

pe

David Gilmour, Live at Pompeii
David Gilmour, Live at Pompeii

Fanii Pink Floyd și ai lui David Gilmour vor avea oportunitatea de a urmări momentele de vârf ale concertelor susținute anul trecut în Pompeii. Noua peliculă a regizorului Gavin Elder captează emoția show-urilor lui Gilmour de pe 7 și 8 iulie, evenimente ce au marcat revenirea chitaristului în fostul oraș din Roma Antică, la 45 de ani de la faimosul concert Pink Floyd.

Noua peliculă "Live at Pompeii" îl surprinde pe David Gilmour interpretând piese de pe ultimele două albume solo (”On an Island” și ”Rattle That Lock”), precum și piese clasice din repertoriul Pink Floyd, precum "The Great Gig In the Sky" și "Comfortably Numb".

Filmul va rula în peste 2000 de săli de cinema din întreaga lume. "Live at Pompeii" va fi difuzat o singură dată, pe 13 septembrie 2017. În România, filmul va putea fi urmărit la Grand Cinema, începând cu ora 20:00.

TRAILER: David Gilmour, "Live at Pompeii", 2016

Prima peliculă ”Live at Pompeii” a fost filmată de Pink Floyd în 1971, înainte ca albumul "The Dark Side Of The Moon" să vadă zorii topurilor internaționale. La momentul respectiv trupa avea în palmares 6 albume, dintre care "Atom Heart Mother" câștigase un prim loc fruntaș în topurile din UK. Capodoperele formației însă de-abia acum urmau să vină. Luând o pauză de la concertat în cluburi, pub-uri și alte spații restrânse, Pink Floyd s-a reorientat către ruinele din Pompeii, fost amfiteatru în Roma Antică. Mulți probabil i-au crezut atunci nebuni, dar au realizat mai târziu că inițiativa a fost de fapt un salt creativ ce nu va mai putea fi reprodus. Într-o atmosferă încărcată de misticism, muzica Pink Floyd a căpătat pentru prima oară acea rezonanță definitorie, ce a dăinuit peste ani, rămânând impregnată adânc în mintea ascultătorilor și după destrămarea trupei.

PUBLICITATE
Comentează

Trending