Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Garbage, "No Horses", cu mesaj post apocaliptic - AUDIO

După un excelent album lansat anul trecut, Garbage ne prezintă un single nou, cu mesaj post apocaliptic, "No Horses". Shirley Manson & co ne invită să ne imaginăm o lume fără cai, fără poliţie şi fără legi. Puteţi asculta melodia mai jos.

Publicat

pe

Single Garbage No Horses
Single Garbage No Horses │ FOTO: Garbage

Trupa se află în acest moment în turneu cu Blondie şi profită de această ocazie pentru a cânta live melodii de pe ultimul LP. Turneul a debutat pe 5 iulie şi a inclus reprezentaţii ale lui "No Horses". Noul single combină elemente de rock alternativ, cu EDM şi voci în surdină, pentru un peisaj sonic cu adevărat înfricoşător. Spre final această creaţie devine mai liniştită şi se încheie cu o şoaptă a solistei, un "shhh" care aminteşte de Iggy Pop în "China Girl".

Toate profiturile generate de downloadurile piesei vor ajunge la Crucea Roşie. Shirley Manson, una dintre cele mai reputate soliste britanice a descris noul release astfel:

Este o melodie deloc în stilul clasic Garbage. Conduceam maşina prin ţinuturile scoţiene rurale anul trecut şi priveam câmpiile pline de cai, gândindu-mă ce se va întâmpla cu ei atunci când nu vom mai avea nevoie de cai. Atunci când nu mai sunt animale funcţionale, ce se va întâmpla cu caii?

Astfel piesa este un exerciţiu de imaginaţie pentru un viitor în care autorităţile distrug tot ce nu le generează cantităţi mari de bani.

Producătorul şi toboşarul Butch Vig a declarat că "Horses" a luat naştere la un jam session. Ulterior Shirley Manson a decis să îi adauge câteva influenţe de Patti Smith şi câteva sample-uri în buclă. Luna trecută s-a împlinit un an de când a debutat "Strange Little Birds", cel mai nou LP Garbage, considerat unul dintre cele mai bune release-uri din cariera trupei.

La peste 20 de ani de la înfiinţarea sa, Garbage continua să fie edgy şi cool, dar cu mesaje mai mature în piese.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Garbage a lansat albumul "No Gods No Masters", cu o schimbare de sunet aşteptată

Garbage a lansat un nou album intitulat "No Gods No Masters" pe 11 iunie 2021, iar discul a debutat prin casa de discuri a grupului Stunvolume. La nivel global a fost distribuit de Infectious Music şi BMG, iar primele single-uri de pe LP au fost "The Men Who Rule the World" şi "No Gods No Masters", alături de "Wolves".

Publicat

pe

Garbage Artwork No Gods No Masters
Garbage Artwork No Gods No Masters │ FOTO: Garbage

Acesta este albumul cu numărul 7 pentru formaţie şi vine la 5 ani după LP-ul "Strange Little Birds". Avem 46 de minute de muzică nouă, care contestă patriarhia, cu versuri care fac aluzie la abuzuri contra femeilor, dar şi nedreptăţi sociale de pe tot globul. Varianta de bază a lui "No Gods No Masters" include 11 piese, iar versiunea Deluxe include un al doilea disc. Pe acesta se află un cover după David Bowie, piesa "Starman", dar şi single-ul formaţiei de acum câţiva ani, "No Horses".

Există şi un cover după legendara piesă "Because The Night" a lui Patti Smith şi Bruce Springsteen, cântată acum de Shirley Manson şi Screaming Females. Are un solo senzaţional spre final, foarte zgomotos, dar savuros. Ediţia Deluxe a sosit cu ocazia Record Store Day, sub formă de vinil roz, disponibilă în doar 2700 de unităţi.

Fanii Garbage vor aprecia albumul cel nou, dar vor fi puţin debusolaţi de schimbarea de sunet. Se pune mai puţin accent pe rock alternativ şi chitară, dar mai mult pe clape şi sunt multe piese care sună mai degrabă a trip-hop, a Massive Attack. Cât despre mesaj, Shirley Manson consideră acest release "o critică a ascensiunii lipsei de viziune capitaliste, a rasismului, sexismului şi misoginisimului pe glob". "No Horses" single-ul Garbage din 2017 a fost un preview pentru noul sound, o piesă ameninţătoare cu privire la efectele omului asupra climei şi cu un crescendo înspăimântător.

În 2019 solista descria noul album drept "cinematic", iar toboşarul Butch Vig cita ca influenţe Roxy Music şi The Talking Heads. Vig luase în calcul o direcţie ceva mai orchestrală, dar ulterior s-a dus într-o direcţie mai degrabă electronică şi întunecată. Albumul a fost mixat prin sesiuni remote în pandemie, în iulie 2020.

"No Gods No Masters" Tracklist:

01. The Men Who Rule the World
02. The Creeps
03. Uncomfortably Me
04. Wolves
05. Waiting for God
06. Godhead
07. Anonymous XXX
08. A Woman Destroyed
09. Flipping the Bird
10. No Gods No Masters
11. This City Will Kill You

Deluxe Disc: 

12. No Horses
13. Starman
14. Girls Talk (feat. Brody Dalle)
15. Because the Night (feat. Screaming Females)
16. On Fire
17. The Chemicals (feat. Brian Aubert)
18. Destroying Angels (feat. John Doe & Exene Cervenka)
19. Time Will Destroy Everything

Garbage a cântat în România pe 29 iunie 2019, cu o reprezentaţie încărcată de energie, deschisă de trupa Camioane în Mulţime.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending