BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Havasi, în cadrul unui interviu pentru InfoMusic, imediat după concertul de pe 19 noiembrie 2017Inspiraţie, muzică, imagini, lumini şi dans sau simplu... Havasi Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DCCo-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
KRAFTWERK 3-D
Ai ratat Black Friday? Profită de ofertele Crazy Days!

Ascultă noua melodie a lui Dr. Dre, "Gunfiyah", preluată din serialul HBO al artistului - AUDIO

Cei de la HBO au devenit mai precauţi cu proiectele muzicale, după eşecul de 100 de milioane de dolari "Vinyl". Totuşi noul serial "The Defiant Ones" pare să fie sortit succesului, avându-l pe Dr. Dre printre supervizori. Artistul a contribuit la documentarul în 4 părţi cu o nouă melodie, numită "Gunfiyah", pe care o puteţi asculta mai jos.
Single Dr Dre Gunfiyah

Single Dr Dre Gunfiyah (foto: Dr Dre)

Celebrul producător şi mogul muzical nu a mai lansat vreo piesă nouă din 2015 încoace, când a apărut apreciatul album "Compton". Şi acel LP a fost însoţit de o producţie cinematografică, "Straight Outta Compton", care i-a avut în prim plan pe Dre, Ice Cube şi DJ Yella. "Gunfiyah" are influenţe dancehall, un bas puternic şi un sample strident ca o sirenă, plutind în fundal.

Se simt ceva influenţe de Kendrick Lamar aici şi beat-urile mă duc cu gândul la "HUMBLE" sau creaţia bombastică a celor de la I Am Legion. Documentarul "The Defiant Ones" se axează pe artiştii controversaţi care au apărut în ultimele decenii. În centrul producţiei se afla Dr. Dre şi şeful casei de discuri Jimmy Iovine. Dre a fost vital în lansarea unor artişti precum Eminem, 50 Cent, Kendrick Lamar sau Snoop Dogg.

"The Defiant Ones" este o producţie a lui Allen Hughes, cunoscut pentru filme ca "Broken City" sau "The Book of Eli". În această serie el spune povestea incepurilor lui Dre şi Iovine, fără filtru şi fără reţineri. Sute de ore de imagini de arhivă au fost studiate şi alte sute de interviuri au fost realizate pentru acest documentar. Doi băieţi cu origini modeste au ajuns moguli ai industriei, cu o companie revoluţionară de căşti Beats şi zeci de artişti de succes lansaţi.

Dre şi Allen Hughes lucraseră la un videoclip cu Eminem şi aşa a apărut perspectiva unei colaborări. HBO a preluat ideea şi a transformat-o în proiectul actual. În documentar apar şi alte nume celebre, precum Ice Cube, Gwen Stefani, Trent Reznor sau Marilyn Manson.

Citește mai multe despre Dr. Dre
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hurts a lansat o versiune acustică a piesei "Beautiful Ones" - AUDIO

Hurts prezintă publicului o versiune acustică a celui mai recent single, "Beautiful Ones". În varianta originală, melodia se va regăsi...

Închide