Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sting revine în România pentru un concert în premieră la Cluj-Napoca

Artistul va bucura publicul cu un concert ce va avea loc pe 17 octombrie 2017, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Publicat

pe

Sting
Sting

Sting va cânta pentru prima dată în Transilvania cu prilejul turneului de promovare a celui mai recent proiect muzical - 57th & 9th Din setlist nu vor lipsi piesele care l-au făcut celebru în întreaga lume.

Pentru acest show, Sting va fi însoțit de un live band din care fac parte Dominic Miller (chitară), Josh Freese (tobe) și Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special, dar și de acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros).

Turneul cu puternice influențe rock care a început în America de Nord în luna februarie a acestui an, a parcurs deja mai mult de 50 de orașe din Europa, America Centrală și de Sud și Asia, primind recenzii deosebite atât din partea fanilor, cât și din partea criticilor.

Sting - ”57th & 9th” (copertă album)

Sting - ”57th & 9th” (copertă album)

 57th & 9th este albumul cu numărul 12 și primul proiect pop/rock lansat după mai bine de zece ani. A apărut pe 11 noiembrie 2016 și cuprinde 10 piese ce surprind diversele stiluri compoziționale ce îl caracterizează pe cântăreț. Materialul discografic a fost înregistrat în doar câteva săptămâni împreună cu vechii colaboratori ai lui Sting: Dominic Miller (chitară) și Vinnie Colaiuta (tobe), alături de bateristul Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns'n'Roses), chitaristul Lyle Workman și backins vocals asigurat de trupa The Last Bandoleros.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a născut în orașul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland și Andy Summers. Formația a lansat cinci albume, a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003 a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. Fiind unul dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Sting a primit în afara activității sale alături de trupa The Police, alte zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, precum și distincția "Personalitatea anului" oferită în cadrul MusiCares 2004.

Invitatul special alături de care va concerta Sting, Joe Sumner, este liderul trupei rock Fiction Plane. În ultimii cinci ani, s-a concentrat asupra carierei solo, creând piese jucăușe și surprinzătoare folosindu-se doar de vocea sa și de chitară. Experiențele sale muzicale sunt extrem de variate: turnee alături de trupe și artiști precum The Police, Sting, Snoop Dog.
Primul single solo al lui Joe Sumner, "Jellybean", a fost lansat la începutul anului într-o ediție limitată, urmând ca din vară să devină disponibil la nivel internațional.

Joe Sumner

Joe Sumner │ FOTO: www.facebook.com

Bilete Concert Sting la Cluj-Napoca

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca vor fi puse în vânzare începând cu data de 15 iunie.

Trending