Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul Rock am Ring 2017 a fost întrerupt din cauza unei ameninţări teroriste, reluat a doua zi după cercetări

Rock am Ring, unul dintre cele mai mari festivaluri europene a fost întrerupt în prima sa zi de desfăşurare, pe 2 iunie. O potenţială ameninţare teroristă a fost citată, iar zona festivalului a fost evacuată. Seria de concerte ar fi trebuit să aibă loc în intervalul vineri - duminică şi să aducă 90.000 de persoane la show.

Publicat

pe

Rock Am ring 2017 evacuat amenintare terorista
Rock Am ring 2017 evacuat amenintare terorista │ FOTO: Rock am Ring oficial twitter.com

Vineri, după concertul formaţiilor Welshly Arms, In Flames şi 2Cellos poliţia i-a evacuat pe cei peste 80.000 de oameni prezenţi. În acea zi Rammstein era cap de afiş, dar autorităţile au considerat evacuarea necesară, în urma ameninţării teroriste. După cercetarea arealului, poliţia nu a găsit vreun pachet suspect sau vreun obiect exploziv şi s-a dat acordul pentru reluarea festivalulului.

Porţile de acces au fost redeschise sâmbătă, la ora locală 13:30 şi programul Rock am Ring 2017 a continuat fără probleme. Precauţiile de acest gen sunt cu atât mai importante, după atacul terorist de la concertul din Manchester de luna trecută. Acolo, la concertul Arianei Grande şi-au pierdut viaţa 22 de persoane. Odată cu ameninţarea teroristă a crescut şi numărul forţelor de ordine de la Rock am Ring, ajungând la 1200.

Vineri ar mai fi trebuit sa cânte şi Rag'n'Bone Man, Liam Gallagher sau Bastille. Pe lista numelor mari de la showul din acest an s-au aflat System of Down, headlineri în ziua 3, dar şi punkerii de la Die Toten Hosen. Gojira, Prophets of Rage şi Five Finger Death Punch au fost la rândul lor pe listă. Nu e prima oară când se anulează o zi de Rock am Ring, acest lucru petrecându-se şi anul trecut. Atunci fulgere au rănit zeci de persoane, în timpul unei furtuni puternice.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare

Trending