Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui Lorde, "Sober", piesă inventată într-un Uber - AUDIO

Lorde continuă lansările de single-uri de pe albumul "Melodrama", de această dată cu piesa "Sober". Melodia a sosit în acest final de săptămână şi îşi are originile într-o cursă cu Uber pe care Lorde o făcea cu ceva vreme în urmă.

Publicat

pe

Coperta single Lorde Sober
Coperta single Lorde Sober │ FOTO: Lorde

Artista neo-zeelandeză avea deja ideea de bază a piesei în vreme ce mergea cu maşina. Apoi l-a abordat pe producătorul Jack Antonoff şi a discutat despre compoziţie şi cu partenera sa, Lena Dunham. Primul demo a fost scris în transă, după cum a declarat chiar Lorde. Noul release are o întunecime ascunsă, este o confesiune tinerească. Pare genul de mărturisire ce poate face un tânăr sau adolescent să se simtă ruşinat de păţaniile sale.

"Sober" este al patrulea single de pe "Melodrama". Vine după primele piese de pe LP, "Green Light", "Perfect Places" şi "Liability". Noul album debutează pe 16 iunie, fiind al doilea material discografic din cariera tinerei de 20 de ani. Nu e chiar prima oară când auzim "Sober", pentru că piesa a fost cântată la pre-showul Coachella drept o primă parte a unei piese-medley.

Putem defini melodia ca un electro-R&B, amintind de "Pure Heroine", cu ceva influenţe de The XX, dacă vreţi. Percuţia e ţinută la minim, ca pe primul album Lorde alfel, dar cu un sound mai modern acum, mai prietenos cu undele radio. Până la urmă mesajul transmis de această creaţie este "ce poţi face când se termină petrecerea şi eşti treaz"?.

O întrebare perfectă de pus acum, vara, în sezonul petrecerilor şi vacanţelor care nu se mai încheie. Între tobe tribale şi o voce şoptită apare un sintetizator visător pentru a completa peisajul sonic. Un lucru e sigur: Lorde a crescut mult de la albumul din 2013 şi cronica maturizării sale este fix "Melodrama".

Producţia şi masterizarea acestei creaţii a avut loc chiar în studioul personal al lui Jack Antonoff. Ideile îşi trag seva din viaţa de noapte din Noua Zeelandă.

Comentează

Trending