Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie The Killers, "The Man", single disco-pop de pe albumul cel nou - AUDIO

Au trecut 5 ani de la ultimul album The Killers, dar faimoşii indie rockeri sunt gata să revină cu un LP nou. De pe acesta a fost extras primul single, "The Man", prefaţat cu multe teasere în social media.

Publicat

pe

Coperta single The Killers The Man
Coperta single The Killers The Man │ FOTO: The Killers

Recent am auzit şi piesa "Run For Cover", cântată live the The Killers şi pregătită pentru viitorul album. "The Man" confirmă o orientare spre zona disco, cu sintetizatoare grele de tot, numai bune de MGMT să zicem sau alt nume mare indie. Muzicienii par să fi migrat de la indie rock mai mult spre indie pop, cu o oprire scurtă în tărâmul electropop. Explorează o zonă unde s-au aventurat Arcade Fire sau Fall Out Boy recent.

Piesa mi-a amintit puţin de Bee Gees, oricât de ciudat sună aceasta comparaţie. Refrenul obsesiv, vocalizat pe o voce subţire sună fix ca Bee Gees. Era de aşteptat ca trupa din Las Vegas să aibă melodii cu iz de party american, cum este şi cazul aici. Noul LP se va numi "Wonderful Wonderful" şi este primul release al trupei din 2012. E drept că între timp solistul Brandon Flowers a lansat un disc propriu în 2015.

"The Man" a fost înregistrat cu aportul producătorului Jacknife Lee, în timpul unei sesiuni duble, în Los Angeles şi Las Vegas. Judecând după teaserele din reţelele de socializare şi coperta acestui single ar trebui să vedem un videoclip cu tematică western sau deşertică pentru această piesă. Pălăriile de cowboy şi mediul nisipos par a fi elementele cheie.

Nu avem încă o dată de lansare pentru noul album, dar ştim că The Killers vor fi headlineri la câteva festivaluri în Europa. Turneul debutează pe 22 iunie în Danemarca şi îi va purta pe băieţi din Spania în Finlanda şi apoi din Londra în Texas.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

The Killers anunţă un nou album, "Pressure Machine" şi oferă un teaser video

The Killers e gata să ne aducă o mostră proaspătă de rock din deşert, odată cu lansarea noului său album. Acesta este al şaptelea LP al formaţiei, se numeşte "Pressure Machine" şi va sosi în august 2021. Se bazează pe experienţele solistului Brandon Flowers din copilărie şi avem detalii despre disc mai jos.

Publicat

pe

Teaser album The Killers Pressure Machine
Teaser album The Killers Pressure Machine │ FOTO: The Killers

Pe 19 iulie 2021, trupa The Killers anunţa că va reveni în august 2021 cu al şaptelea album din discografie, "Pressure Machine". Formaţia din Las Vegas ne va oferi acest material prin casa de discuri EMI pe 13 august. A fost un proiect neaşteptat, apărut ca urmare a pauzei de la concerte şi turnee provocată de pandemie în ultimul an. Formaţia avea teoretic un turneu programat pentru a promova LP-ul lansat în 2020, "Imploding The Mirage", dar totul a picat din cauza virusului. Cu timpul liber rămas, Brandon Flowers and co au început să lucreze la muzică nouă.

Iată ce a declarat Flowers despre proiect:

Totul s-a oprit şi era pentru prima oară după mult timp când am fost confruntat cu tăcerea. Şi din acea linişte a început să înflorească acest disc, plin de piese care ar fi fost altminteri prea tăcute şi înecate de sunetul tipic al discurilor Killers.

Ni se promite cel mai personal material discografic de până acum, Brandon integrând în el povesti din copilăria sa în orăşelul adormit Nephi din Utah. Dacă nu ar fi fost industria auto care să revitalizeze oraşul, Nephi ar fi rămas la nivelul anilor '50, conform solistului. Acesta a descoperit în această perioadă de soul searching momente dureroase pe care nu le lămurise complet.

Chitaristul The Killers din turnee, Dave Keuning a recunoscut recent că trupa are deja un "început bun" pentru albumul cu numărul 8, deci creativitatea este debordantă pentru acest grup. Mai jos puteţi vedea şi un teaser pentru "Pressure Machine":

Pare să adune povesti din orăşelul Nephi, drame ale copiilor, vârstnicilor, momente de însingurare şi alienare. Judecând după fundalul acestui clip, ne aşteptam să auzim multe elemente orchestrale pe noul LP, mai ales viori. Orăşelul Nephi are o populaţie de 5300 de persoane, nu are semafoare şi trăieşte de pe urma unei fabrici de cauciuc şi a culturii de cereale.

Paralela dintre Brandon Flowers izolat în pandemie şi oraşul de provincie izolat de lume e puternică.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending