Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Noul album Lorde a debutat în fruntea topului Billboard 200

”Melodrama”, cel de-al doilea album de studio Lorde, a debutat în fruntea topului american Billboard 200. Discul conține piese compuse exclusiv de Lorde împreună cu Jack Antonoff.

Publicat

pe

Lorde
Lorde

Discul ”Melodrama” a fost lansat pe 16 iunie, primind review-uri excelente (5 stele din 5) din partea The Daily Telegraph și NME. Finalizarea acestui album fusese anunțată de Lorde încă din noiembrie 2016, printr-o scrisoare publicată pe Facebook. Artista le povestea atunci fanilor cum a fost, pentru ea, trecerea de la o viață simplă la o viață publică și ce anume a inspirat-o să scrie noul album.

”Aveam 16 ani când ne-am cunoscut. Vă vine să credeți? Îmi vine să râd când mă gândesc la asta - acea zeitate glossy și idioată, prințesă a străzilor copilăriei sale, urâțică și sigură pe ea (...).

La un moment dat, anul trecut, o parte din mine a trecut de partea cealaltă (a maturității). În primul rând, am luat hotărârea de a mă sustrage pentru o perioadă de sub ochii lumii. (...) M-am întors la prietenii mei, la familie, pentru a învăța mai multe despre cine sunt cu adevărat și pentru a permite acestui nou proiect să iasă la iveală. (...) Și apoi am scris acest album despre tot ce am simțit, mult mai mult decât am scris vreodată”, detalia Lorde cu puțin timp înainte de a împlini 20 de ani.

Deși s-a plasat cu două poziții mai sus față de albumul ei de debut, ”Pure Heroine”, noul disc ”Melodrama” a înregistrat vânzări mai scăzute în prima săptămână. De pe poziția a 3-a în Bilboard 200, ”Pure Heroine” se vânduse în 129.000 de copii, în vreme ce ”Melodrama”, din fruntea clasamentului, a înregistrat săptămâna trecută vânzări de 109,000 de exemplare.

De pe noul disc au fost extrase două single-uri: "Green Light" și "Perfect Places". Piesa ”Green Light” a fost certificată cu platină în Australia și Noua Zeelandă și cu argint în UK.

Lorde a lansat primul album, "Pure Heroine", în septembrie 2013. Discul cu un sound electro art-pop cu influențe dark wave a fost un succes comercial, debutând pe prima poziție în topurile din Australia, Noua Zeelandă și SUA (Top Alternative Albums). "Pure Heroine" a fost nominalizat la Premiile Grammy 2014, la categoria Best Pop Vocal Album, iar single-ul ”Royals” a primit două premii Grammy - pentru Cea mai bună prestație pop a unui artist solo și pentru Piesa Anului.

Trending