Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Află tot ce trebuie să știi despre cel mai mare festival de jazz din România - Jazz in the Park

Cu scene variate, cu multă muzică cântată în toate felurile și cu o atmosferă de distracție și bună dispoziție, cea de-a cincea ediție a festivalului Jazz in the Park se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 26 iunie - 2 iulie 2017.

Jazz in the Park (foto: PR)

Va fi o săptămâna de neuitat, iar orașul va fi gazda unor evenimente ce vor scoate oamenii din case. Jazz in the Park înseamnă concerte pe bilete cu mari artiști de jazz la Opera Maghiară, concerte cu intrare liberă în Parcul Central, show-uri la Pata Rât, pe scena principală de pe malul Someșului va avea loc Concursul Internațional Jazz in the Park, iar străzile din centrul orașului vor fi animate de sute de reprezentații artistice.

Festivalul începe luni, 26 iunie, cu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra care va susține un concert la Opera Maghiară. Grupul vine pentru prima dată în România și e format din artiști din toate colțurile Europei: Serbia, Ucraina, Franța, Spania, Italia și Grecia. Ei se prezintă ca niște ”nomazi” ai muzicii. În 2013 au publicat primul lor album pe care l-au produs singuri, fără ajutorul niciunei case de discuri.

Marți, 27 iunie, tot la Opera Maghiară va susține un concert Dhafer Youssef. Compozitorul avangardist jazz și world music, Dhafer Youssef, este unul dintre principalii ambasadori ai muzicii jazz cu influență arabă din lume. A fost premiat la BBC World Music Awards în 2003 și în 2006 și a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea. El a urcat pe scenele a numeroase festivaluri de jazz din lume și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

Pe 28 iunie, regina muzicii latine din Peru, Susana Baca, va concerta în același loc ca și Barcelona Gipsy Balkan Orchestra și Dhafer Youssef. Apreciată cu distincția Latin Grammy pentru albumul anului în 2011, muzica ei foarte poetică și spirituală o ridică pe un piedestal incontestabil la nivel artistic, iar în plus, Susana Baca, se remarcă și printr-o poziție principală în revitalizarea culturii şi muzicii afro-peruviene.

Concertele ce vor avea loc la Opera Maghiară din Cluj-Napoca se realizează pe bază de bilet.

Bilete Concerte Opera Maghiară

  • Abonament (Categoria I - 270 lei / Categoria II - 220 lei)
  • Categoria I - 110 lei
  • Categoria II - 90 lei

Cei care vor participa la festival se vor bucura și de o serie de concerte ce va avea loc în Parcul Central. Acolo vor fi amplasate două scene: Electro-Jazz Stage și Main Stage. Pe scena de electro-jazz vor concerta nume cunoscute ale genului. Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateriști din lume, vine cu trupa sa, Nerve, celebră pentru modul în care combină jazz-ul cu drum&bass, muzică electronică, rock, jungle și alte stiluri.

O altă premieră locală va fi reprezentată de formația Skalpel din Polonia. Cu stilul ei original de hip-hop și jazz, Skalpel readuce la viață spiritul jazz-ului prin refolosirea unor mostre din anii '60 și '70 în piesele actuale. Tot pe scena de electro-jazz vor concerta trupa sZempöl Offchestra care combină teatrul, muzica, poveștile într-un mix ce conține trompetă, vioară, tobe și bass și Brum, un trio experimental electro.

Pe scena principală vor urca Vintage Trouble, Viva Vox Choir, Coma Acustic, JazzyBIT, Sebastian Spanache Trio, C.A.L.I. Quartet, Alex Calancea Band.

Vintage Trouble concertează pentru prima oară în România. Au susținut turnee în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson. Stilul Vintage Trouble, plin de bucurie, culoare, vitalitate, energie și curaj, i-a consacrat pe cei patru membri și le-a adus recunoașterea la nivel mondial. Show-ul Vintage Trouble de la Jazz in the Park este programat pentru închiderea oficială a festivalului, duminică, 2 iulie, de la ora 22:00.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Vintage Trouble

Vintage Trouble

Vintage Trouble

Cel mai izolat loc al Clujului găzduiește marți, 27 iunie, o scenă Jazz in the Park. Muzica ajunge la groapa de gunoi a orașului unde locuiesc peste 1500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție vor avea loc la Pata Rât. Scena din cel mai inedit loc al festivalului va găzdui reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi care produce muzică din diferite obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi sau farfurii. Tot la Pata Rât va concerta Taraful de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești. Muzicienii din Clejani vin la Jazz in the Park după ce au cântat peste tot în lume, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, Los Angeles, Istanbul sau Londra.

Pe această scenă vor mai urca Hot Club, formația de jazz manouche ce a câștigat Concursul Internațional Jazz in the Park 2015 și o trupă surpriză care va fi dezvăluită în curând.

Pe lângă toate acestea, festivalul organizează jam-session-uri, party-uri cu Ours Samplus și DJ Vadim în Form Space, artă stradală și performance-uri prin oraș, precum și un recital de pian la miezul nopții cu Bogdan Vaida ce va avea loc pe 1 iulie.

Trebuie menționat faptul că Jazz in the Park lansează bilete neobligatorii pentru finanțarea proiectelor socio-culturale utile orașului, iar o parte din destinația fondului va fi direcționată către comunitatea din Pata Rât. Accesul la concertele în Parcul Central și de pe malul Someșului este liber, dar participanții pot cumpăra unul sau mai multe bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park. Suma minimă pe care participanții o pot direcționa spre fond este de 10 lei. Cei care aleg să cumpere un bilet neobligatoriu extra, în valoare de 50 de lei, vor primi un tricou de suținător al Fondului Jazz in the Park la sosirea în Parcul Central. Biletele neobligatorii pot fi comandate de pe site-ul www.kompostor.ro

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național. Se anunță niște zile pline de concerte și activități încărcate de o energie pozitivă ce nu ar trebui ratate.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre ComaDhafer YoussefSusana BacaVintage Trouble
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă La Familia, "Oriunde în lume", colaborare cu Rappy şi Marius Feder - AUDIO

La Familia continuă lansările de pe albumul "Codul bunelor maniere", azi prezentând single-ul "Oriunde în lume". Cu un fundal electronic...

Închide