Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Află tot ce trebuie să știi despre cel mai mare festival de jazz din România - Jazz in the Park

Cu scene variate, cu multă muzică cântată în toate felurile și cu o atmosferă de distracție și bună dispoziție, cea de-a cincea ediție a festivalului Jazz in the Park se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 26 iunie - 2 iulie 2017.

Publicat

pe

Jazz in the Park │ FOTO: PR

Va fi o săptămâna de neuitat, iar orașul va fi gazda unor evenimente ce vor scoate oamenii din case. Jazz in the Park înseamnă concerte pe bilete cu mari artiști de jazz la Opera Maghiară, concerte cu intrare liberă în Parcul Central, show-uri la Pata Rât, pe scena principală de pe malul Someșului va avea loc Concursul Internațional Jazz in the Park, iar străzile din centrul orașului vor fi animate de sute de reprezentații artistice.

Festivalul începe luni, 26 iunie, cu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra care va susține un concert la Opera Maghiară. Grupul vine pentru prima dată în România și e format din artiști din toate colțurile Europei: Serbia, Ucraina, Franța, Spania, Italia și Grecia. Ei se prezintă ca niște ”nomazi” ai muzicii. În 2013 au publicat primul lor album pe care l-au produs singuri, fără ajutorul niciunei case de discuri.

Marți, 27 iunie, tot la Opera Maghiară va susține un concert Dhafer Youssef. Compozitorul avangardist jazz și world music, Dhafer Youssef, este unul dintre principalii ambasadori ai muzicii jazz cu influență arabă din lume. A fost premiat la BBC World Music Awards în 2003 și în 2006 și a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea. El a urcat pe scenele a numeroase festivaluri de jazz din lume și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

Pe 28 iunie, regina muzicii latine din Peru, Susana Baca, va concerta în același loc ca și Barcelona Gipsy Balkan Orchestra și Dhafer Youssef. Apreciată cu distincția Latin Grammy pentru albumul anului în 2011, muzica ei foarte poetică și spirituală o ridică pe un piedestal incontestabil la nivel artistic, iar în plus, Susana Baca, se remarcă și printr-o poziție principală în revitalizarea culturii şi muzicii afro-peruviene.

Concertele ce vor avea loc la Opera Maghiară din Cluj-Napoca se realizează pe bază de bilet.

Bilete Concerte Opera Maghiară

  • Abonament (Categoria I - 270 lei / Categoria II - 220 lei)
  • Categoria I - 110 lei
  • Categoria II - 90 lei

Cei care vor participa la festival se vor bucura și de o serie de concerte ce va avea loc în Parcul Central. Acolo vor fi amplasate două scene: Electro-Jazz Stage și Main Stage. Pe scena de electro-jazz vor concerta nume cunoscute ale genului. Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateriști din lume, vine cu trupa sa, Nerve, celebră pentru modul în care combină jazz-ul cu drum&bass, muzică electronică, rock, jungle și alte stiluri.

O altă premieră locală va fi reprezentată de formația Skalpel din Polonia. Cu stilul ei original de hip-hop și jazz, Skalpel readuce la viață spiritul jazz-ului prin refolosirea unor mostre din anii '60 și '70 în piesele actuale. Tot pe scena de electro-jazz vor concerta trupa sZempöl Offchestra care combină teatrul, muzica, poveștile într-un mix ce conține trompetă, vioară, tobe și bass și Brum, un trio experimental electro.

Pe scena principală vor urca Vintage Trouble, Viva Vox Choir, Coma Acustic, JazzyBIT, Sebastian Spanache Trio, C.A.L.I. Quartet, Alex Calancea Band.

Vintage Trouble concertează pentru prima oară în România. Au susținut turnee în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson. Stilul Vintage Trouble, plin de bucurie, culoare, vitalitate, energie și curaj, i-a consacrat pe cei patru membri și le-a adus recunoașterea la nivel mondial. Show-ul Vintage Trouble de la Jazz in the Park este programat pentru închiderea oficială a festivalului, duminică, 2 iulie, de la ora 22:00.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Vintage Trouble

Vintage Trouble

Vintage Trouble

Cel mai izolat loc al Clujului găzduiește marți, 27 iunie, o scenă Jazz in the Park. Muzica ajunge la groapa de gunoi a orașului unde locuiesc peste 1500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție vor avea loc la Pata Rât. Scena din cel mai inedit loc al festivalului va găzdui reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi care produce muzică din diferite obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi sau farfurii. Tot la Pata Rât va concerta Taraful de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești. Muzicienii din Clejani vin la Jazz in the Park după ce au cântat peste tot în lume, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, Los Angeles, Istanbul sau Londra.

Pe această scenă vor mai urca Hot Club, formația de jazz manouche ce a câștigat Concursul Internațional Jazz in the Park 2015 și o trupă surpriză care va fi dezvăluită în curând.

Pe lângă toate acestea, festivalul organizează jam-session-uri, party-uri cu Ours Samplus și DJ Vadim în Form Space, artă stradală și performance-uri prin oraș, precum și un recital de pian la miezul nopții cu Bogdan Vaida ce va avea loc pe 1 iulie.

Trebuie menționat faptul că Jazz in the Park lansează bilete neobligatorii pentru finanțarea proiectelor socio-culturale utile orașului, iar o parte din destinația fondului va fi direcționată către comunitatea din Pata Rât. Accesul la concertele în Parcul Central și de pe malul Someșului este liber, dar participanții pot cumpăra unul sau mai multe bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park. Suma minimă pe care participanții o pot direcționa spre fond este de 10 lei. Cei care aleg să cumpere un bilet neobligatoriu extra, în valoare de 50 de lei, vor primi un tricou de suținător al Fondului Jazz in the Park la sosirea în Parcul Central. Biletele neobligatorii pot fi comandate de pe site-ul www.kompostor.ro

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național. Se anunță niște zile pline de concerte și activități încărcate de o energie pozitivă ce nu ar trebui ratate.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri luni, 26 iunie 2017

Jazz in the Park 2017

Loc
Parcul Central Cluj
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Coma a lansat piesa "Aurora", o baladă trip-hop cu visualizer hipnotizant

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România a lansat pe 18 noiembrie piesa "Aurora", alături de un visualizer hipnotizant. Formaţia bucureşteană abordează un stil atipic, un soi de trip-hop pe acest track, care se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Coma Aurora
Coperta single Coma Aurora │ FOTO: Coma

"Aurora" este o piesă sensibilă şi având o durată sub 3 minute se pretează la difuzarea pe radio-uri. Este o baladă trip-hop cu un instrumental electronic şi cu versuri sensibile şi visătoare. Acestea sunt versuri la intersecţia între Bacovia şi Nichita Stănescu. Dau o senzaţie de lipsă şi dor, de depresie şi de lipsă de putere. Coma cântă despre "ore lungi şi cuminţi" şi lipsa de putere de a te ridica din pat la ore matinale.

Visualizerul prezintă unghiul celui blocat de somn, visare în pat, doar cu fereastra spre lume ca punct de reper. Include şi efecte viu colorate care trec prin glitching peste fotografia principală. "Aurora" este primul single de pe "Acordul părinţilor", o colecţie de 6 piese care a apărut în urma unui experiment desfăşurat în timpul pandemiei, când membrii formaţiei au lucrat individiual. Iată cum descrie trupa acest single:

El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta. Acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să porneşti spre dorinţele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze...

Culoarea roz asociata acestui proiect vine să contrazică binecunoscuta conotație negativă a "exploziei" propunând o nouă perspectivă asupra acestei idei, o perspectivă a recâștigării încrederii în propriile forțe, dorințe și sentimente și a curajului de a le lăsa să te exprime.

"Aurora" s-a auzit în premieră pe 18 noiembrie în cadrul emisiunii Avanpost Radio Guerilla şi se găseşte pe toate platformele digitale. Coma este una dintre cele mai longevive formaţii de rock alternativ de la noi, fondată în 1999 şi abordând genuri ca nu metal, metalcore şi alternative metal. A păstrat o componenţă în mare neschimbată de-a lungul anilor şi a cântat în deschiderea unor nume foarte mari sosite la noi: Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Soulfly, Korn.

COMA înseamnă:

Cătălin Chelemen - Voce
Dan Costea - voce/ Chitară
Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) - Scratches/ Samples/ Keys
Sorin Petrescu - Chitară Bass
Răzvan Albu - Tobe
Matei Tibacu-Blendea – Chitară

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending