Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Vintage Trouble concertează pentru prima oară în România, cu prilejul Jazz in the Park

Vintage Trouble, trupa care a cântat pe aceeași scenă cu The Rolling Stones, va concerta pentru prima oară în România cu prilejul unei noi ediții Jazz in the Park. Concertul va avea loc pe 2 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, festivalul desfășurându-se în intervalul 26 iunie - 2 iulie.

Publicat

pe

Vintage Trouble
Vintage Trouble

După turnee susținute în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson, exuberanții cântăreți americani de la Vintage Trouble ajung anul acesta şi în România. Trupa va concerta în premieră națională la Cluj, în Parcul Central.

Vintage Trouble se bucură de câțiva ani de un imens succes internațional. Formația a participat la cele mai cunoscute festivaluri din lume - Bonnaroo, Coachella, Glastonbury - și a fost invitată de onoare la emisiuni precum Late Show cu David Letterman, The Tonight Show cu Jay Leno, The View, Conan și Jimmy Kimmel Live. Stilul Vintage Trouble, plin de bucurie, culoare, vitalitate, energie și curaj, i-a consacrat pe cei patru membri și le-a adus recunoașterea la nivel mondial.

Show-ul Vintage Trouble de la Jazz in the Park este programat pentru închiderea oficială a festivalului, duminică, 2 iulie, de la ora 22:00.

Hidden Orchestra, pe scena electro-jazz din parc, Tatran din Israel - headliner

O altă trupă consacrată la nivel mondial care va participa la festival este Hidden Orchestra. Formația va avea un live set în deschiderea Skalpel, pe scena dedicată proiectelor electro-jazz de la Jazz in the Park. În ultimii 7 ani, scoțienii din proiectul Hidden Orchestra a avut turnee în peste 30 de țări și au concertat la Glastonbury, North Sea Jazz și Hamburg Uberjazz.

Un alt headliner la Jazz in the Park este trupa Tatran din Israel. Trio-ul instrumental vine cu influențe jazz, rock, muzică clasică, electronică și post-rock care se combină într-un stil unic. Reprezentațiile live ale formației produc o atmosferă hiponotizantă. Până acum Tatran a concertat în toată lumea și a fost headliner la Oppikoppi Festival, Kaunas Jazz Festival, InDnegev Festival, Red Sea Jazz Festival și State-X New Forms. Atât în Israel, țara lor de origine, cât și în alte 150 de țări unde a concertat în ultimii trei ani, Tatran se bucură de un mare succes. Concertul Tatran are loc la Cluj cu sprijinul BetFair.

În premieră în România vine la Jazz in the Park și Gauthier Toux Trio. Pianistul de 23 de ani Gauthier Toux a lansat cel de-al doilea album cu trio-ul lui în martie anul trecut. Formația a obținut premiul pentru cea mai bună trupă la prestigiosul concurs "Jazz à la Défense" în Paris și a câștigat competiția "Jazz or Jazz" in 2016. Proiectul este unul de succes în Franța și Elveția, iar trio-ul a avut peste 50 de reprezentații anuk trecut la evenimente precum Jazz à Vienne, Copenhagen Jazz Festival, Paris Jazz Festival, Cully Jazz Festival, Moods, Duc Des Lombards.

La fel ca Tatran, din Israel vine și Niogi, o trupă instrumentală care cântă compoziții proprii, în care îmbină pianul, tobele și saxofonul. În 2015, Niogi a lansat albumul de debut ‘Landing’. împreună cu fenomenalul norvegian Per Mathisen la bas și percuționistul Utsi Zimring. Albumul a atras atenția promoterilor și a presei, astfel că trupa a cântat la Ingolstädter Jazztage, Bohemia Jazzfest, Vilnius Mama Jazz Festival și a avut turnee în Germania, Austria și Cehia. Niogi concertează la Cluj cu sprijinul Goethe Zentrum.

Big Band Gaio aniversează 35 de ani de carieră la Jazz in the Park

Unul dintre cele mai longevive și prestigioase grupuri de jazz din România, Big Band Gaio, sărbătorește, printr-un concert la Jazz in the Park, cei 35 de ani de activitate neîntreruptă. Grupul a fost fondat în perioada comunistă de profesorul de jazz Ștefan Vannai, a avut o activitate remarcabilă de promovare și susținere a jazzului și a unor artiști care mai apoi au devenit celebri printre care Elena Mîndru și Claudiu Purcarin. Concertul Big Band Gaio de la Jazz in the Park marchează cei 35 de ani dedicați muzicii jazz și promovării acestui stil muzical.

Koszika & The HotShots, una dintre trupele care s-a remarcat anul trecut la Concursul Internațional Jazz in the Park, va concerta în Parcul Central. Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cânta în patru limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica țigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, au un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică.

Tot în parc va cânta și Butterflies in my Stomach, una dintre puținele trupe din România care cântă o combinație de acid jazz cu funk și influențe nu-jazz, electro, trip-hop, chill. Trupa a fost înființată în 2005, și-a suspendat activitatea în 2014, iar primul concert de la reluarea activității va fi în cadrul Jazz in the Park.

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național. Evenimentul se va desfășura în perioada 26 iunie - 2 iulie.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri luni, 26 iunie 2017

Jazz in the Park 2017

Loc
Parcul Central Cluj
PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending