Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tarja concertează în iulie la Sibiu, în cadrul ARTmania Festival 2017

Tarja Turunen a fost confirmată în line-up-ul festivalului ARTmania, eveniment care va avea loc la Sibiu, în perioada 28-29 iulie 2017. Pe lista celor mai recente confirmări se află și trupele Beyond The Black și Walkways.

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Regina rock-ului simfonic promovează albumul "The Shadow Self"

”Sper să vă revăd curând” - spunea Tarja la finalul celui mai recent concert pe care l-a susținut în București. Consecventă acestei promisiuni, soprana finalndeză revine pentru a-și promova noul album, "The Shadow Self", în Transilvania. Concertul Tarjei va avea loc sâmbătă, 29 iulie, în Piața Mare din Sibiu.

Întâmpinat cu aplauze de public și critică deopotrivă, albumul "The Shadow Self" (august 2016) reprezintă o aventură introspectivă, o explorare a zonelor de umbră din interiorul unui suflet, acele colțuri care găzduiesc fantome și din care, spune Tarja, și-ar putea trage seva forța creatoare și inspirația artistică.

“Deși sunt o persoană pozitivă, este ceva întunecat care mă face să scriu și să creez în general. Tind să cred că este vorba despre un întuneric frumos”, spunea Tarja pentru Blabbermouth.

După mai multe concerte memorabile în România, printre care faimosul spectacolul din 2005, susținut alături de trupa de rock simfonic care a consacrat-o, Nightwish, Tarja a bifat o serie de apariții notabile pe scenele din România, printre care și spectacolul de Crăciun susținut în 2015 pe scena Ateneului Român din București.

Beyond the Black - Metal simfonic din Germania

Formația și-a câștigat o uriașă popularitate în scurta sa istorie, suficient cât să urce în topurile de specialitate și să se numere printre favoriții marilor festivalurilor lumii, începând cu marele Wacken Open Air. Beyond the Black este, așa cum remarca întreaga critică europeană, o trupă care a reușit peste noapte să urce de la zero până la statutul de eroi ai scenei rock europene.

Pe primele locuri în topurile germane și austriece, Beyond the Black sunt vârf de lance în muzica metal germană, spune critica, estimând că cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibilă demonstrație de virtuozitate, o explozie de sensibilitate creativă, un sound complex, încununat de vocea incredibilă a vocalului Jennifer Haben. Mai în formă ca niciodată, Jennifer se potrivește perfect întregului concept, un mix bun de metal simfonic cu compoziții extreme, de la părți de o fragilitate extraordinară, până la secvențe heavy, executate în forță.

Show-ul Beyond the Black în România va avea loc sâmbătă, 29 iulie, pe scena amenajată în Piața Mare din Sibiu.

Walkways: drumuri către geniul rock

Știm destinația, dar care e drumul? Fiecare e liber să-și aleagă propriile cărări pentru a ajunge departe, spun cei de la Walkways, care fac din propria muzică un permanent proces de autocunoaștere și de devenire. Cu un mix uluitor și unic de metale grele și părți emoționale de o delicatețe remarcabilă, alături de o varietate genială de stiluri și tipuri de voci, Walkways este, fără îndoială, trupa iconică a noului val de rock alternativ din Israel. Răsfățați ai festivalurilor internaționale și preferații publicului rock din Europa, Walkways își înțelege muzica și mesajul ca pe un drum către autocunoaștere și devenire, declarând că arta lor îi ajută să rămână sănătoși și rezonabili, ba chiar mai mult, să devină mai buni, mai morali și mai umani.

"Creăm pentru a ne descărca, pentru a inventa o supapă care să ne ajute să facem față sentimentelor, mai ales agresiunilor. Altfel, poți să o iei razna. Nimeni nu are dreptul să-și lase propriul ego nesupravegheat, lipsit de control. Nimeni nu este justificat atunci când se dezlănțuie, chiar dacă, din păcate, prea mulți o fac în vremurile astea. Avem, de fapt, posibilitatea alegerii. Iar noi alegem să nu acționăm în versiunile noastre cele mai sălbatice. Alegem să avem control și să ne ridicăm deasupra acestor impulsuri, fără scuze, indiferent de traumele pe care le avem în trecut. Trecutul nu este viitorul nostru", spun cei de la Walkways.

Despre acest proces vorbește, încă din titlu, și albumul pe care rockerii istraelieni îl vor prezenta pe scena ARTmania de la Sibiu, "Safe In Sound".

Bilete Festival ARTmania la Sibiu:

  • Abonament - 190 lei
Comentează

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending