Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România a intrat în finala Eurovision 2017 - Vezi finaliștii

Ilinca Băcilă și Alex Florea, reprezentanții României la Eurovision 2017, s-au calificat în finala concursului de pe 13 mai. Vezi cei 26 de finaliști și află ordinea intrării țărilor în competiție.

Publicat

pe

Ilinca și Alex Florea în semifinala Eurovision 2017
Ilinca și Alex Florea în semifinala Eurovision 2017

"Yodel it!", piesa compusă de Mihai Alexandru și interpretată de Ilinca Băcilă și Alex Florea, a trecut proba live-ului din cea de-a doua semifinală Eurovision 2017. România s-a calificat în finala competiției, alături de alte 9 țări. În procesul de selecție au fost luate în considerare două componente: notele juriilor de specialitate și televoturile din țările artiştilor care au urcat pe scenă. Dintre „Big Five”, ţările deja calificate în Marea Finală plus ţara gazdă, au votat în cea de-a doua semifinală telespectatorii din Ucraina, Franţa şi Germania.

Ca și în prima semifinală, și în cea de-a doua au participat 18 țări. Dintre acestea, 10 au obținut punctajul necesar pentru a merge în finala de pe 13 mai, de la Kiev.

Eurovision 2017: Tări calificate în cea de-a doua semifinală, în ordine aleatorie:

 • Bulgaria
 • Belarus
 • Croația
 • Ungaria
 • Danemarca
 • Israel
 • Romania
 • Norvegia
 • Olanda
 • Austria

Pe scena de la Kiev, Ilinca și Alex Florea au fost aplaudați cu mult entuziasm, publicul apreciind energia și dezinvoltura reprezentanților noștri.

"La început nu am știut cum va reacționa publicul. Cine aduce o piesă rap cu inserții de yodel la Eurovision Song Contest!? Dar reacțiile au fost incredibile încă de la început. Toată lumea cântă yodel!", au declarat Ilinca și Alex pentru Eurovision.tv.

LIVE VIDEO: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It! (Semifinala Eurovision)

După încheierea semifinalei, Ilinca și Alex au participat la o conferință de presă, în cadrul căreia reprezentanții țărilor calificate au avut prilejul de a le transmite câteva cuvinte fanilor europeni.

”Un mesaj pentru întreaga lume: vă mulțumim mult pentru sprijinul din seara aceasta și sperăm să ne votați și în marea finală”, a declarat Alex Florea

”Yodel it!”, l-a completat Ilinca, invitând astfel publicul să cânte alături de ei și în marea finală.

România intră în finala Eurovision pe poziția 20

Țara noastră va intra în marea finală Eurovision 2017 pe poziția 20, în cea de-a doua parte a show-ului. Competiția va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Kiev.

Ordinea intrării țărilor în marea finală Eurovision 2017:

1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaijan
13. Croaţia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. UK
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franţa

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Finala Eurovision România 2022 are loc pe 5 martie; Cine o prezintă

Selecția Națională Eurovision 2022 se va încheia pe 5 martie cu un show ce va fi transmis în direct de TVR. Finala Eurovision România 2022 va fi prezentată de un artist cunoscut, împreună cu o vedetă a Televiziunii Române.

Publicat

pe

Eurovision România 2022
Eurovision România 2022 │ FOTO: TVR

Pentru finala Eurovision România 2022, TVR-ul a ales o nouă echipă de prezentatori. Gazdele finalei Selecției Naționale de pe 5 martie vor fi Eda Marcus și Aurelian Temișan, ambii cu experiență în acest rol. Aurelian Temișan a mai prezentat o altă ediție a Eurovision România, în vreme ce Eda Marcus, prezentatoarea știrilor sportive din cadrul Telejurnalului, a fost în 2019 gazda festivalului Cerbul de Aur.

"Selecția Națională este piesa care lipsea din "colecţia" mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior acum foarte mulţi ani, am continuat, după, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România. A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătită ca niciodată pentru el", a declarat Eda Marcus pentru TVR.

Aurelian Temișan: "Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator, și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor"

Aurelian Temișan revine pe scena Eurovision în calitate de prezentator, artistul având și două participări la acest concurs.

"Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator, și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor, dând tot ce puteam pentru a face acel show total de care acest grandios concurs are nevoie, pe plan internațional.

Cât despre colega mea de prezentare, Eda, se adeverește încă o dată că muzica și sportul merg mână în mână. Cu Eda și cu mine pe post de Masters of Ceremony... Eurovisionul poate sa înceapă!"

Eda Marcus și Aurelian Temișan

Eda Marcus și Aurelian Temișan │ FOTO: TVR

Finala Eurovision România 2022 va mai avea doi prezentatori

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă completează echipa de prezentatori. Tânăra artistă va lua, din nou, pulsul emoțiilor din camera verde a Selecției Naționale, alături de concurenți, iar gazda emisiunii "Cu capu-n zori" de la TVR 1 va fi alături de jurații Eurovision România.

Cine sunt finaliștii Eurovision România 2022

În show-ul de sâmbătă, 5 martie, zece concurenţi vor lupta pentru a reprezenta România la Torino, la Eurovision Song Contest 2022.

Cei 10 finaliști și piesele cu care s-au calificat:

 • Alex Parker & Bastien – "All this love"
 • Andrei Petruș - "Take me"
 • Cream, Minodora și Diana Bucşă – "România mea"
 • Dora Gaitanovici – "Ana"
 • Gabriel Basco – "One night"
 • Kyrie Mendél – "Hurricane"
 • MØISE – "Guilty"
 • Petra – "Ireligios"
 • Vanu - "Never give up"
 • WRS – "Llamame"

Cum se va vota în finala Eurovision România 2022

Publicul va fi șaselea jurat al finalei Eurovision. În ultima fază a Selecției Naționale, câștigătorul va fi decis de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

Cine vor fi invitații speciali din finala Eurovision România 2022

Concurenții care reprezintă Republica Moldova, Albania, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord, Estonia și Bulgaria la Eurovision 2022 vor urca pe scenă în finala Selecției Naționale. Găsești mai multe detalii aici.

De la ce oră poți urmări finala Eurovision România 2022

Finala Eurovision România 2022 va putea fi urmărită live pe TVR și pe canalul de YouTube al postului începând cu ora 21:00. Evenimentul va avea loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române.

Citește în continuare

Trending