Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

România a intrat în finala Eurovision 2017 - Vezi finaliștii

Ilinca Băcilă și Alex Florea, reprezentanții României la Eurovision 2017, s-au calificat în finala concursului de pe 13 mai. Vezi cei 26 de finaliști și află ordinea intrării țărilor în competiție.
Ilinca și Alex Florea în semifinala Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea în semifinala Eurovision 2017

"Yodel it!", piesa compusă de Mihai Alexandru și interpretată de Ilinca Băcilă și Alex Florea, a trecut proba live-ului din cea de-a doua semifinală Eurovision 2017. România s-a calificat în finala competiției, alături de alte 9 țări. În procesul de selecție au fost luate în considerare două componente: notele juriilor de specialitate și televoturile din țările artiştilor care au urcat pe scenă. Dintre „Big Five”, ţările deja calificate în Marea Finală plus ţara gazdă, au votat în cea de-a doua semifinală telespectatorii din Ucraina, Franţa şi Germania.

Ca și în prima semifinală, și în cea de-a doua au participat 18 țări. Dintre acestea, 10 au obținut punctajul necesar pentru a merge în finala de pe 13 mai, de la Kiev.

Eurovision 2017: Tări calificate în cea de-a doua semifinală, în ordine aleatorie:

  • Bulgaria
  • Belarus
  • Croația
  • Ungaria
  • Danemarca
  • Israel
  • Romania
  • Norvegia
  • Olanda
  • Austria

Pe scena de la Kiev, Ilinca și Alex Florea au fost aplaudați cu mult entuziasm, publicul apreciind energia și dezinvoltura reprezentanților noștri.

"La început nu am știut cum va reacționa publicul. Cine aduce o piesă rap cu inserții de yodel la Eurovision Song Contest!? Dar reacțiile au fost incredibile încă de la început. Toată lumea cântă yodel!", au declarat Ilinca și Alex pentru Eurovision.tv.

LIVE VIDEO: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It! (Semifinala Eurovision)

După încheierea semifinalei, Ilinca și Alex au participat la o conferință de presă, în cadrul căreia reprezentanții țărilor calificate au avut prilejul de a le transmite câteva cuvinte fanilor europeni.

”Un mesaj pentru întreaga lume: vă mulțumim mult pentru sprijinul din seara aceasta și sperăm să ne votați și în marea finală”, a declarat Alex Florea

”Yodel it!”, l-a completat Ilinca, invitând astfel publicul să cânte alături de ei și în marea finală.

România intră în finala Eurovision pe poziția 20

Țara noastră va intra în marea finală Eurovision 2017 pe poziția 20, în cea de-a doua parte a show-ului. Competiția va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Kiev.

Ordinea intrării țărilor în marea finală Eurovision 2017:

1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaijan
13. Croaţia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. UK
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franţa

Citește mai multe despre Alex FloreaIlinca Băcilă
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă piesele cu care va concura România în cea de-a doua semifinală Eurovision - AUDIO

Ilinca și Alex Florea vor reprezenta în această seară România în cadrul celei de-a doua semifinale Eurovision 2017. Piesa țării...

Închide