Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Portugalia câștigă Eurovision 2017 - VEZI CLASAMENT

Portugalia a câștigat cea de-a 62-a ediție a concursului Eurovision cu melodia "Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)" interpretată de Salvador Sobral. La Eurovision 2017, România s-a clasat pe locul al șaptelea, iar Moldova pe poziția a treia.

Publicat

pe

Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision 2017
Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision 2017 │ FOTO: Andres Putting / EBU eurovision.tv

Melodiile din Portugalia, Bulgaria și Moldova au ocupat podiumul Eurovision 2017, fiind totodată și preferatele publicului european care a votat. Melodia câștigătoare se numește "Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)", fiind interpretată de Salvador Sobral și compusă de sora acestuia, Luísa Sobral. Cei doi frați au interpretat piesa împreună la finalul concursului (video la finalul articolului).

După primirea trofeului Eurovision, Salvador a comparat muzica ce domină prezentul cu mâncarea de tip fast food, fără niciun conținut, fără mesaj, bucurându-se că succesul melodiei sale reprezintă triumful muzicii ce transmite un mesaj și emoție, al compozitorilor pentru care muzica înseamnă ceva mai mult:

"Muzica nu înseamnă artificii, ci sentimente! Haideți să încercăm să schimbăm asta și să aducem muzica înapoi, asta contează!"

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (For The Both Of Us)

Portugalia a primit 758 de puncte în clasamentul final, la o diferență însemnată de locul secund și mai ales de următorul pluton, semn că melodia lui Salvador Sobral a fost apreciată cu adevărat în întreaga Europă, primind note bune, învingând tradiționalul vot geo-politic.

Este prima victorie a Portugaliei de-a lungul a 53 de ani de participări la Eurovision. Mai mult, Portugalia nu intrase niciodată în Top 5.

Câștigătorii Eurovision 2017: Salvador Sobral și sora sa, Luísa Sobral

Câștigătorii Eurovision 2017: Salvador Sobral și sora sa, Luísa Sobral

Moldova a ocupat locul al treilea, fiind reprezentată de Sunstroke Project cu piesa "Hey Mamma". Este cea mai bună performanță din istoria participărilor la Eurovision. Și Bulgaria a înregistrat cel mai bun rezultat (de la prima participare din 2005). Reprezentați de tânărul Kristian Kostov, cu piesa "Beautiful Mess", vecinii de la sud au strâns 615 puncte, suficient pentru locul al doilea, urmărind Portugalia.

Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea s-au clasat pe poziția a șaptea, piesa "Yodel It!" obținând cel de-al cincilea punctaj dat de publicul votant.

Clasamentul final Eurovision 2017

Clasamentul Eurovision 2017

Clasamentul Eurovision 2017

La această ediție, voturile juriilor naționale au fost comunicate prin transmisiunile din cele 42 de țări votante, iar punctajul obținut din televot a fost adăugat ulterior, punând în evidență diferențele dintre notele juriului și cele date de public.

Declarațiile lui Salvador Sobral și interpretarea piesei alături de Luísa Sobral

Finala Eurovision 2017 poate fi re/urmărită pe via youtube, mai jos:

Trending