Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

22 de morți și 59 de răniți într-o explozie la Manchester Arena, după un concert Ariana Grande

O explozie de proporții pe Manchester Arena s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Incidentul, suspectat a fi un atac terorist, a avut loc luni seara, la finalul unui concert al Arianei Grande.

Publicat

pe

Imagine surprinsă după explozia de pe Manchester Arena
Imagine surprinsă după explozia de pe Manchester Arena │ FOTO: Joel Goodman

Luni noapte, în jurul orei 22:35, o explozie puternică pe Manchester Arena a cauzat moartea a 22 de persoane. Printre cei care au murit se aflau și copii. Incidentul a avut loc în zona foayerului, la finalul unui concert susținut de Ariana Grande.

“Ne îndreptam înspre ieșire și exact când am ajuns în dreptul ușii s-a auzit o explozie puternică și toată lumea a început să țipe. A fost o explozie uriașă - o puteai simți în piept. A fost haos. Toată lumea fugea și țipa și încerca să iasă afară”, a declarat Catherine, una dintre persoanele prezente la concert, pentru Reuters.

Manchester Arena are o capacitate de 21.000 de persoane. În urma exploziei, alți 59 de oameni au fost răniți. Aceștia au fost internați la 8 spitale din apropierea locației concertului. 12 dintre aceștia sunt copii cu vârste sub 16 ani.

VIDEO: Momentul exploziei la concertul Arianei Grande

Incidentul este tratat ca un atac terorist

Poliția din Manchester a anunțat marți dimineață că incidentul este tratat, pentru moment, ca un atac terorist.

”Tratăm acest incident ca pe un atac terorist, până vom avea mai multe informații. Lucrăm în strânsă colaborare cu rețeaua națională de poliție de combatere a terorismului și cu serviciile de informații partenere din Regatul Unit.”

Declarația oficialilor poliției privind considerarea posibilității unui atac terorist a fost confirmată și de către premierul Regatului Unit, Theresa May.

”Lucrăm pentru a stabili toate detaliile a ceea ce este tratat de poliție ca un atac terorist îngrozitor. Toate gândurile noastre merg către victime și familiile celor răniți”, a declarat Theresa May.

Poliția suspectează că incidentul a fost produs de un bărbat, care a murit în explozie

Șeful Poliției din Manchester, Ian Hopkins, a declarat în această dimineață că în acest moment există indicii că atacatorul a fost un bărbat, care a detonat explozibil la puțin timp după 10:33.

"Credem, în acest stadiu al anchetei, că atacul de ieri noapte a fost produs de un singur om. Prioritatea noastră, în acest moment, este de a stabili dacă acesta acționa pe cont propriu sau făcea parte dintr-o rețea", a declarat Ian Hopkins pentru Reuters.

Hopkins a refuzat să răspundă dacă persoana suspectată este de origine britanică sau de o altă naționalitate.

Între timp, corespondentul BBC, Tom Symonds a transmis că organizația teroristă IS (Stat Islamic) a revendicat atacul.

Mesajul Arianei Grande

Ariana Grande

Ariana Grande

În urmă cu câteva ore, Ariana Grande a transmis un mesaj pe Twitter. La momentul exploziei, concertul artistei de pe Manchester Arena tocmai se încheiase.

”Sunt dărâmată. Din toată inima, îmi pare atât de rău. Nu am cuvinte.”

Albume noi

Ariana Grande a dezvăluit tracklist-ul albumului "eternal sunshine"

Ariana Grande se pregătește să lanseze "eternal sunshine", cel de-al șaptelea album din carieră. Discul va fi disponibil începând cu 8 martie, dar, până atunci, artista le-a dezvăluit ascultătorilor titlurile pieselor.

Publicat

pe

Videoclip Ariana Grande - yes, and?
Videoclip Ariana Grande - yes, and? │ FOTO: captură YouTube

Cântăreața de 30 de ani a completat lista celor 13 melodii de pe discul "Eternal Sunshine" în cadrul unui videoclip publicat pe Instagram. Ariana a dezvăluit titlurile pieselor cu numărul 4, 8, 12 și 13, restul fiind deja cunoscute publicului larg.

Materialul video arată lista de melodii, toate scrise de mână pe o bucată de hârtie. De jur împrejur apar mai multe cuvinte, ce par a fi versuri extrase din cântece. De exemplu, "Îți voi păstra suferința într-o cutie aici, lângă mine" sau "Dacă soarele ar refuza să strălucească, aș rămâne totuși iubita ta?"

"Eternal Sunshine" marchează primul album de studio al Arianei de la "Positions" din 2020. De pe acest disc, a lansat doar o melodie până acum - "yes, and?" - care a debutat în topul Billboard Hot 100. Artista a mărturisit că nu are de gând să mai lanseze un alt single până când materialul nu va fi lansat în întregime.

Deși "yes, and?" este în prezent singura piesă extrasă de pe acest disc, titlul materialului oferă un indiciu major despre tematica acestuia. Grande este un fan înfocat al lui Jim Carrey și al filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde acesta joacă alături de Kate Winslet.

Ariana se pregătește și pentru turneul de promovare a peliculei "Wicked", unde o interpretează pe Glinda. Distribuția este completată de Cynthia Erivo, Jeff Goldblum și Jonathan Bailey. Trailerul filmului a fost difuzat în timpul Super Bowl 2024.

TRACKLIST "Eternal Sunshine":

 1. intro (end of the world)
 2. bye
 3. don't wanna break up again
 4. Saturn Returns Interlude
 5. eternal sunshine
 6. supernatural
 7. true story
 8. the boy is mine
 9. yes, and?
 10. we can't be friends (wait for your love)
 11. i wish i hated you
 12. imperfect for you
 13. ordinary things (feat. nonna)
Citește în continuare

Muzică nouă

Ariana Grande și Mariah Carey au lansat remixul piesei "yes, and?" - AUDIO

Ariana Grande s-a reunit cu Mariah Carey pentru o variantă remixată a recentului single, "yes, and?". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Mariah Carey / Ariana Grande
Mariah Carey / Ariana Grande │ FOTO: capturi YouTube

"yes, and?" marchează a doua colaborare oficială dintre Ariana Grande și Mariah Carey, după "Oh Santa!" din 2020, unde au avut-o alături și pe Jennifer Hudson. Versiunea remixată a piesei le oferă celor doua artiste libertatea de a-și pune în valoare vocile puternice.

Ariana și-a exprimat entuziasmul pentru această colaborare pe Instagram, cu următorul mesaj:

"Îți mulțumesc din suflet pentru acest vis devenit realitate și pentru că ți-ai presărat strălucirea și magia pe micul meu cântec, Mariah Carey! Înseamnă mai mult pentru mine decât aș putea articula vreodată și abia aștept ca toată lumea să audă asta! Te iubesc veșnic!"

Artista de 30 de ani se pregătește pentru lansarea celui de-al șaptelea album de studio, intitulat "eternal sunshine", pe 8 martie. Deși "yes, and?" este în prezent singura piesă extrasă de pe acest disc, titlul materialului oferă un indiciu major despre tematica acestuia. Grande este un fan înfocat al lui Jim Carrey și al filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde acesta joacă alături de Kate Winslet.

Ariana se pregătește și pentru turneul de promovare a peliculei "Wicked", unde o interpretează pe Glinda. Distribuția este completată de Cynthia Erivo, Jeff Goldblum și Jonathan Bailey. Trailerul filmului a fost difuzat în timpul Super Bowl 2024.

Între timp, Mariah Carey a anunțat o rezidență în Las Vegas în 2024, care sărbătorește albumul ei din 2005, "The Emancipation of Mimi". Show-urile vor debuta în luna aprilie.

AUDIO: Ariana Grande feat. Mariah Carey - yes, and?

Citește în continuare

Trending