Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mogwai lansează piesa "Coolverine", anunţă un nou album

Puţini artişti se pot lăuda cu o muzică mai atmosferică decât Mogwai, iar scoţienii revin în 2017 cu un album nou. Acesta e prefaţat de primul single, "Coolverine". Este un release instrumental cu întindere peste medie, care ne transpune într-o atmosferă cosmică şi transcendentală.

Publicat

pe

Single Mogwai Coolverine
Single Mogwai Coolverine │ FOTO: Mogwai

Trupa Mogwai a fost invitată să colaboreze cu orchestra Kronos Quartet pentru superba coloană sonoră a filmului "The Fountain". "Coolverine" ne readuce în lumea rockerilor britanici prin riff-uri cu mult ecou şi un sunet electronic perfect pentru visare. Albumul cel nou, "Every Country's Sun" apare pe 1 septembrie, fiind disponibil la precomandă.

Vine sub fomă de vinil, CD, box set sau download digital. Noul LP este succesorul lui "Rave Tapes", material care a apărut în 2014. Formaţia a bifat o colaborare recent cu Trent Reznor de la Nine Inch Nails şi cu compozitorul argentinian Gustavo Santaolalla. Împreună au compus coloana sonoră a documentarului despre mediu "Before the Flood", realizat de Leonardo DiCaprio.

Mogwai ajunge la cota de 9 albume cu "Every Country's Sun", după o activitate de 22 de ani. Aşa arată tracklistul noului disc:

  1. Coolverine
  2. Party In The Dark
  3. Brain Sweeties
  4. Crossing The Road Material
  5. aka 47
  6. 20 Size
  7. 1000 Foot Face
  8. Don’t Believe The Fife
  9. Battered At The Scramble
  10. Old Poisons
  11. Every Country’s Sun

Trupa se axează pe compoziţii instrumentale, fără contribuţii vocale, ceea ce le-a atras multiple colaborări pentru coloane sonore. Influenţele citate de muzicieni sunt Sonic Youth, Pixies, The Cure sau Fugazi.

Trebuie spus că Mogwai nu apreciază să fie catalogaţi drept post-rock, considerându-se aparte de acest gen.

Trending