Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gheorghe Zamfir va cânta alături de Andrea Bocelli în cadrul concertelor din România

Gheorghe Zamfir va cânta alături de Andrea Bocelli în cadrul concertelor programate pe 22 și 25 iunie 2017, la București și Cluj-Napoca.

Publicat

pe

Gheorghe Zamfir în concertul lui Andre Rieu din Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Gheorghe Zamfir se alătură celorlalți artiști consacrați anuntați deja de organizatori, care vor cânta împreună cu tenorul Andrea Bocelli în cadrul concertelor de la București (22 iunie) și Cluj-Napoca (25 iunie). Spectatorii vor asista la duet memorabil, un duet al zeilor: unul al naiului, celalalt al vocii.

Cunoscut în întreaga lume drept “Regele Naiului”, Gheorghe Zamfir este singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA și singurul artist român care a primit discul de aur în Ungaria. În 2015, Gheorghe Zamfir l-a acompaniat pe André Rieu de-a lungul concertelor din Piața Constituției și ulterior în Olanda. Naistul român a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Maastricht.

“Este o bucurie pentru mine să urc pe scenă alături de marele tenor Andrea Bocelli. Naiul este viața, este sufletul meu. Întreaga mea existență trece prin fiecare sunet al acestui instrument atât de vechi, dar atât de actual prin sunetele lui. Sufletul poporului român se află în naiul meu. Și de aceea, sunt de-a dreptul fericit că eu, noi, vom fi prezenți alături de un artist atât de important. Este o nouă recunoaștere a artei românești, este o mândrie de care trebuie să ne bucurăm cu toții. Vă aștept cu mare drag, atât în București, cât și în Cluj, să aplaudăm cu tot sufletul o artă care nu va muri niciodată: muzica. Cântată, suflată, povestită. Cu toții vom fi acolo să ne bucuram, să vă bucurăm!” a declarat maestrul Gheorghe Zamfir.

Ceilalți invitații ai lui Andrea Bocelli în concertele din România sunt: Andrea Griminelli, Ilaria Della Bidia, Elisa Balbo și Elizabeth Sobart. Ei vor fi acompaniați și de artiști ai Orchestrei și Corului Operei Nationale București și de cei ai Orchestrei și Corului Operei Nationale din Cluj-Napoca, peste 70 de instrumentiști și 60 de coriști, oameni cu o experiență impresionantă. Biletele la concertele lui Bocelli au prețuri cuprinse între 250 și 950 de lei în București, respectiv între 145 și 675 în Cluj-Napoca. Acestea se pot cumpără online urmând linkurile de mai jos.

Andrea Griminelli este unul dintre cei mai mari flautiști ai momentului, având la activ concerte în toată lumea, având turnee în Europa, SUA, Japonia și America de Sud. În anul 1989, câștiga premiul Grammy pentru albumul "Live in Modena, Piazza Grande". A colaborat cu artisti de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado si Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis și Ian Anderson de la Jethro Tull.

Ilaria Della Bidia este o artistă sinceră, versatilă, un spirit ce transmite multă energie și emoție. Într-o carieră de aproape 15 ani a reușit să pună în scenă peste 2000 de concerte în Italia și în toata lumea. Printre cei mai renumiți artiști cu care a colaborat îi amintim pe Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn, Leona Lewis.

Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi și Puccini, a cântat în gale prestigioase de operă, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care și Riccardo Muti. A cântat pe scene importante, precum Teatro dell'Opera din Roma, Teatro La Fenice din Venezia, Arena din Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Teatro Comunale din Modena, Teatro del Giglio di Lucca, Wiener Konzerthaus, Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg.

Elizabeth Sombart, o pianistă de origine franceză, născută la Strasbourg, a avut numeroase colaborări cu artiști ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) și Akiko Nakajima (soprana). A concertat alături de Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. în 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică.

Angela Gheorghiu și Cezar Ouatu, invitații lui Andrea Bocelli

Cu prilejul primului concert Andrea Bocelli din România, cel de pe 25 mai 2013, printre invitații tenorului s-au numărat soprana Angela Gheorghiu și contratenorul Cezar Ouatu.

Comentează

Trending