Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Foo Fighters cântă în premieră piesa "The Sky Is a Neighborhood" - AUDIO

Foo Fighters nu au mai scos un album nou din 2014, iar pe piaţa muzicală actuală relevanţa se pierde rapid. Dave Grohl and co par să pregătească un nou material. Acesta e prefaţat de piesa nouă "The Sky is a Neighborhood", pe care o puteţi asculta mai jos.
Foo Fighters (2011)

Foo Fighters (2011)

Melodia a fost cântată în premieră la evenimentul caritabil "Acoustic 4 A Cure IV", din San Francisco. Această gală a fost creată de către Sammy Hagar şi James Hetfield, pentru a strânge fonduri pentru cancerul pediatric şi studierea cauzelor sale. Grohl i-a ţinut locul lui James Hetfield în acest an, deoarece acesta se află în turneu cu Metallica.

La această reprezentaţie au contribuit Grohl la voce şi chitară, dar şi toboşarul Foo Fighters, Taylor Hawkins. I-a acompaniat Rami Jaffee, clăparul de la Wallflowers. "The Sky Is a Neighborhood" are un aer rock and roll şi ceva influenţe country. Zvonuri recente îi plasau pe cei de la Foo în studio, pregătind albumul cu numărul 9.

Ultimii ani au fost grei pentru trupă, deoarece în 2015 Dave Grohl şi-a rupt piciorul şi a anulat multiple concerte. În acelaşi an au apărut tot mai multe speculaţii că Foo Fighters se vor despărţi. În stilul caracteristic muzicienii au răspuns gurilor rele cu un video haios. Apoi a venit şi vestea despre albumul cel nou. Rockerii vor cânta la Glastonbury în vară, deci îmi imaginez că alte 2-3 piese vor fi gata până atunci.

După albumul "Sonic Highways" din 2014, Foo au lansat şi EP-ul "Saint Cecilia", cu 5 piese noi în 2015. Mai există şi o altă melodie, numită "New Wave", cântată live de câţiva ani, dar neinclusă pe vreun disc. Ultimul LP a debutat pe locul 2 în US Billboard 200 şi a fost însoţit de un serial TV, care a documentat procesul de înregistrare. Fiecare melodie era înregistrată în alt oraş şi primea aportul unui muzician local.

Citește mai multe despre Foo Fighters
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noul album Guess Who, "Un Anonim Celebru" - AUDIO

Guess Who a lansat un nou album, intitulat "Un Anonim Celebru". Materialul este disponibil pe toate platformele muzicale.

Închide