Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, a murit la 52 de ani. Artistul s-a sinucis

Chris Cornell, figură marcantă a mișcării grunge, a murit miercuri noapte în Detroit, potrivit unei declarații transmise de reprezentantul muzicianului, Brian Bumbery, către Associated Press. Conform declarației acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Chris Cornell, solistul formației Soundgarden, a murit pe 18 mai, la vârsta de doar 52 de ani. Infomația a fost publicată în The Associated Press, sursa citată fiind Brian Bumbery, reprezentant al muzicianului. Potrivit acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”, soția sa și familia fiind în stare de șoc.

Cauza morții confirmată: sinucidere

Potrivit reporterului Roop Raj de la Fox 2, Detroit, Chris Cornell s-ar fi sinucis. Această informație a fost confirmată ulterior de examenul de medicină legală. Vocalistul și-a pus capăt zilelor spânzurându-se. Nu se cunosc însă motivele.

Știre pe surse: Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a fost găsit mort în camera hotelului MGM din Detroit cu o bandă în jurul gâtului, inconștient”, apare într-un mesaj transmis pe Twitter de reporterul Fox 2, Roop Raj.

Un alt reporter, Chuck Jackson de la Local4News, a indicat același scenariu. Două surse i-au relatat faptul că muzicianul s-a sinucis, fiind găsit în baia hotelului MGM.

”Stire - 2 surse: Moartea lui Chris Cornell pare a fi o sinucidere. Mi s-a spus că a fost găsit în baia hotelului MGM”, a scris Chuck Jackson pe Twitter.

Ultimul concert Chris Cornell, la Fox Theatre Detroit‏

Cu doar câteva ore înainte de moartea sa, Chris Cornell a susținut un concert sold out la Fox Theatre Detroit‏. Chiar înainte de concert, solistul Soundgarden a publicat o poză pe Twitter, manifestându-și entuziasmul pentru show-ul pe care urma să-l susțină.

Chris Cornell este una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge. Cunoscut în special pentru activitatea în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”. Ultima piesă lansată de Chris Cornell este ”The Promise”, o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului cu același titlu. Pelicula îi are în rolurile principale pe Christian Bale şi Oscar Isaac.

Chris Cornell a fost căsătorit până în 2004 cu Susan Silver, manager al trupei sale, Soundgarden. Cei doi au împreună o fiică pe nume Lillian Jean, în vârstă de 17 ani. După încheierea primului mariaj, Chris Cornell s-a recăsătorit cu Vicky Karayiannis, cu care are doi copii: pe Toni, în vârstă de 12 ani și 8 luni, și pe Christopher Nicholas, de 11 ani și 5 luni.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Disputa dintre membrii Soundgarden și Vicky Cornell s-a încheiat; vor fi lansate ultimele înregistrări ale lui Chris Cornell cu Soundgarden

Vicky Cornell și membrii trupei Soundgarden - Kim Thayil, Matt Cameron și Ben Shepard - au soluționat o bătălie juridică controversată, lucru ce va permite lansarea unor piese la care trupa a lucrat până la moartea lui Chris Cornell. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Soundgarden și soția regretatului Chris Cornell au ajuns la o rezolvare amiabilă extrajudiciară, punând astfel capăt disputei începute în 2019. Acordul va duce la lansarea înregistrărilor finale ale lui Chris Cornell cu Soundgarden, acesta fiind unul dintre aspectele față de care nu s-au pus de acord cele două părți implicate.

Potrivit unei declarații dezvăluite de Soundgarden și Chris Cornell Estate:

"Soundgarden și Vicky Cornell, în numele patrimoniului lui Chris Cornell, sunt bucuroși să anunțe că au ajuns la o rezolvare pe cale amiabilă în afara instanței. Reconcilierea marchează un nou parteneriat între cele două părți, care va permite fanilor Soundgarden din întreaga lume să asculte ultimele melodii la care trupa și Chris lucrau. Cele două părți se unesc pentru a propulsa, onora și valorifica incredibila moștenire a trupei Soundgarden, precum și amprenta incontestabilă a lui Chris în istoria muzicii - ca unul dintre cei mai mari compozitori și vocaliști ai tuturor timpurilor".

Vicky Cornell a dat în judecată membrii trupei pentru prima dată în 2019 pentru redevențe și drepturile de autor a șapte melodii nelansate care se aflau în diferite stări de concretizare. Un an mai târziu, Soundgarden au intentat un proces legat de niște înregistrări nelansate și statutul canalelor de socializare ale trupei, pe care au susținut că Vicky le-a preluat fără permisiune. De asemenea, au susținut că Vicky a folosit veniturile din concertele caritabile în scopuri personale.

În ceea ce privește aspectele financiare, printre care și valoarea participării lui Chris Cornell în afacerile Soundgarden, Vicky a declarat că i s-a propus o ofertă de cumpărare ridicol de mică și a cerut ca bunurile membrilor grupului să fie verificate profesional.

Într-o plângere din 2021, Vicky Cornell a afirmat că a încercat să rezolve problema oferind fiecăruia dintre membrii trupei 4 milioane de dolari pentru implicarea în parteneriatul Soundgarden, iar apoi, când acea ofertă a fost refuzată, 7 milioane de dolari. Dosarul procesului a susținut că grupul a refuzat să ofere date referitoare la valoarea parteneriatului.

Citește în continuare

Trending