Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, a murit la 52 de ani. Artistul s-a sinucis

Chris Cornell, figură marcantă a mișcării grunge, a murit miercuri noapte în Detroit, potrivit unei declarații transmise de reprezentantul muzicianului, Brian Bumbery, către Associated Press. Conform declarației acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Chris Cornell, solistul formației Soundgarden, a murit pe 18 mai, la vârsta de doar 52 de ani. Infomația a fost publicată în The Associated Press, sursa citată fiind Brian Bumbery, reprezentant al muzicianului. Potrivit acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”, soția sa și familia fiind în stare de șoc.

Cauza morții confirmată: sinucidere

Potrivit reporterului Roop Raj de la Fox 2, Detroit, Chris Cornell s-ar fi sinucis. Această informație a fost confirmată ulterior de examenul de medicină legală. Vocalistul și-a pus capăt zilelor spânzurându-se. Nu se cunosc însă motivele.

Știre pe surse: Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a fost găsit mort în camera hotelului MGM din Detroit cu o bandă în jurul gâtului, inconștient”, apare într-un mesaj transmis pe Twitter de reporterul Fox 2, Roop Raj.

Un alt reporter, Chuck Jackson de la Local4News, a indicat același scenariu. Două surse i-au relatat faptul că muzicianul s-a sinucis, fiind găsit în baia hotelului MGM.

”Stire - 2 surse: Moartea lui Chris Cornell pare a fi o sinucidere. Mi s-a spus că a fost găsit în baia hotelului MGM”, a scris Chuck Jackson pe Twitter.

Ultimul concert Chris Cornell, la Fox Theatre Detroit‏

Cu doar câteva ore înainte de moartea sa, Chris Cornell a susținut un concert sold out la Fox Theatre Detroit‏. Chiar înainte de concert, solistul Soundgarden a publicat o poză pe Twitter, manifestându-și entuziasmul pentru show-ul pe care urma să-l susțină.

Chris Cornell este una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge. Cunoscut în special pentru activitatea în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”. Ultima piesă lansată de Chris Cornell este ”The Promise”, o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului cu același titlu. Pelicula îi are în rolurile principale pe Christian Bale şi Oscar Isaac.

Chris Cornell a fost căsătorit până în 2004 cu Susan Silver, manager al trupei sale, Soundgarden. Cei doi au împreună o fiică pe nume Lillian Jean, în vârstă de 17 ani. După încheierea primului mariaj, Chris Cornell s-a recăsătorit cu Vicky Karayiannis, cu care are doi copii: pe Toni, în vârstă de 12 ani și 8 luni, și pe Christopher Nicholas, de 11 ani și 5 luni.

Comentează

Trending