Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, a murit la 52 de ani. Artistul s-a sinucis

Chris Cornell, figură marcantă a mișcării grunge, a murit miercuri noapte în Detroit, potrivit unei declarații transmise de reprezentantul muzicianului, Brian Bumbery, către Associated Press. Conform declarației acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Chris Cornell, solistul formației Soundgarden, a murit pe 18 mai, la vârsta de doar 52 de ani. Infomația a fost publicată în The Associated Press, sursa citată fiind Brian Bumbery, reprezentant al muzicianului. Potrivit acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”, soția sa și familia fiind în stare de șoc.

Cauza morții confirmată: sinucidere

Potrivit reporterului Roop Raj de la Fox 2, Detroit, Chris Cornell s-ar fi sinucis. Această informație a fost confirmată ulterior de examenul de medicină legală. Vocalistul și-a pus capăt zilelor spânzurându-se. Nu se cunosc însă motivele.

Știre pe surse: Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a fost găsit mort în camera hotelului MGM din Detroit cu o bandă în jurul gâtului, inconștient”, apare într-un mesaj transmis pe Twitter de reporterul Fox 2, Roop Raj.

Un alt reporter, Chuck Jackson de la Local4News, a indicat același scenariu. Două surse i-au relatat faptul că muzicianul s-a sinucis, fiind găsit în baia hotelului MGM.

”Stire - 2 surse: Moartea lui Chris Cornell pare a fi o sinucidere. Mi s-a spus că a fost găsit în baia hotelului MGM”, a scris Chuck Jackson pe Twitter.

Ultimul concert Chris Cornell, la Fox Theatre Detroit‏

Cu doar câteva ore înainte de moartea sa, Chris Cornell a susținut un concert sold out la Fox Theatre Detroit‏. Chiar înainte de concert, solistul Soundgarden a publicat o poză pe Twitter, manifestându-și entuziasmul pentru show-ul pe care urma să-l susțină.

Chris Cornell este una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge. Cunoscut în special pentru activitatea în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”. Ultima piesă lansată de Chris Cornell este ”The Promise”, o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului cu același titlu. Pelicula îi are în rolurile principale pe Christian Bale şi Oscar Isaac.

Chris Cornell a fost căsătorit până în 2004 cu Susan Silver, manager al trupei sale, Soundgarden. Cei doi au împreună o fiică pe nume Lillian Jean, în vârstă de 17 ani. După încheierea primului mariaj, Chris Cornell s-a recăsătorit cu Vicky Karayiannis, cu care are doi copii: pe Toni, în vârstă de 12 ani și 8 luni, și pe Christopher Nicholas, de 11 ani și 5 luni.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Toni Cornell a cântat "Nothing Compares 2 U" în emisiunea lui James Corden - VIDEO

Toni Cornell, fiica regretatului Chris Cornell, a fost invitată în emisiunea lui James Corden pentru a interpreta piesa "Nothing Compares 2 U". Coverul acestei melodii, inclus pe albumul postum al lui Chris, "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1", a fost nominalizat la Grammy în categoria Best Rock Performance.

Publicat

pe

Toni Cornell în emisiunea lui James Corden
Toni Cornell în emisiunea lui James Corden │ FOTO: Captură YouTube

Pentru Toni Cornell, piesa "Nothing Compares 2 U" are o semnificație aparte. A fost ultima piesă pe care a cântat-o împreună cu tatăl ei, înainte de a muri, așa încât momentul din cadrul emisiunii lui James Corden a fost un omagiu.

"Această piesă va rămâne de acum mereu în inima mea. A fost ultima piesă pe care am cântat-o cu tata și ultima prestație la care bunicul meu s-a uitat. Inima mea este îndurerată, dar măcar știu că acum sunt împreună. Această piesă este dedicată celor mai grozavi oameni din viața mea, care m-au crescut și m-au învățat ce este iubirea. Vă iubesc pe amândoi atât de mult, nimic nu se compară cu voi (Nothing Compares 2 U)...lumea mea nu va mai fi nicioadată la fel", a fost mesajul lui Toni, transmis pe Instagram după live-ul din cadrul The Late Late Show with James Corden.

Piesa "Nothing Compares 2 U" există și în versiune de duet, cântată de Toni împreună cu Chris Cornell. Varianta inclusă pe albumul postum "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1" este însă una solo, înregistrată de Chris în 2016. Atât coverul regretatului muzician, cât și albumul au fost nominalizate anul acesta la premiile Grammy, în categoriile Best Rock Performance și Best Rock Album.

VIDEO: Toni Cornell - "Nothing Compares 2 U"

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending