Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, a murit la 52 de ani. Artistul s-a sinucis

Chris Cornell, figură marcantă a mișcării grunge, a murit miercuri noapte în Detroit, potrivit unei declarații transmise de reprezentantul muzicianului, Brian Bumbery, către Associated Press. Conform declarației acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.
Chris Cornell, solistul Soundgarden

Chris Cornell, solistul Soundgarden (foto: Ross Halfin Photography)

Chris Cornell, solistul formației Soundgarden, a murit pe 18 mai, la vârsta de doar 52 de ani. Infomația a fost publicată în The Associated Press, sursa citată fiind Brian Bumbery, reprezentant al muzicianului. Potrivit acestuia, moartea a fost ”subită și neașteptată”, soția sa și familia fiind în stare de șoc.

Cauza morții confirmată: sinucidere

Potrivit reporterului Roop Raj de la Fox 2, Detroit, Chris Cornell s-ar fi sinucis. Această informație a fost confirmată ulterior de examenul de medicină legală. Vocalistul și-a pus capăt zilelor spânzurându-se. Nu se cunosc însă motivele.

Știre pe surse: Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a fost găsit mort în camera hotelului MGM din Detroit cu o bandă în jurul gâtului, inconștient”, apare într-un mesaj transmis pe Twitter de reporterul Fox 2, Roop Raj.

Un alt reporter, Chuck Jackson de la Local4News, a indicat același scenariu. Două surse i-au relatat faptul că muzicianul s-a sinucis, fiind găsit în baia hotelului MGM.

”Stire - 2 surse: Moartea lui Chris Cornell pare a fi o sinucidere. Mi s-a spus că a fost găsit în baia hotelului MGM”, a scris Chuck Jackson pe Twitter.

Ultimul concert Chris Cornell, la Fox Theatre Detroit‏

Cu doar câteva ore înainte de moartea sa, Chris Cornell a susținut un concert sold out la Fox Theatre Detroit‏. Chiar înainte de concert, solistul Soundgarden a publicat o poză pe Twitter, manifestându-și entuziasmul pentru show-ul pe care urma să-l susțină.

Chris Cornell este una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge. Cunoscut în special pentru activitatea în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”. Ultima piesă lansată de Chris Cornell este ”The Promise”, o melodie compusă pentru coloana sonoră a filmului cu același titlu. Pelicula îi are în rolurile principale pe Christian Bale şi Oscar Isaac.

Chris Cornell a fost căsătorit până în 2004 cu Susan Silver, manager al trupei sale, Soundgarden. Cei doi au împreună o fiică pe nume Lillian Jean, în vârstă de 17 ani. După încheierea primului mariaj, Chris Cornell s-a recăsătorit cu Vicky Karayiannis, cu care are doi copii: pe Toni, în vârstă de 12 ani și 8 luni, și pe Christopher Nicholas, de 11 ani și 5 luni.

Citește mai multe despre Chris CornellSoundgarden
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Află programul și regulile de acces pentru concertele Dream Theater

Organizatorii au comunicat programul și regulile de acces la cele două concerte imediate Dream Theater: cel de la Cluj-Napoca de...

Închide