Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Ascultă noua piesă Enter Shikari, "Supercharge", colaborare cu Big Narstie - AUDIO

La doar 2 ani după excelentul album "The Mindsweep", băieţii de la Enter Shikari revin cu piesa "Supercharge". Melodia este o colaborare cu rapperul Big Narstie şi precede o perioadă ocupată pentru trupă, care e gata de un turneu în această vară.
Single Enter Shikari Supercharge

Single Enter Shikari Supercharge (foto: Enter Shikari)

Enter Shikari sunt o prezenţă inedită în zona post-hardcore, experimentând cu sound-ul electronic, amestecat cu solo-uri megatunate de chitară. Catalogarea de "experimental rock" sau chiar "electronicore" li se potriveşte de minune. Cu "Supercharge" virează periculos de aproape de zona drum'n'bass, cu un synth clasic, însoţit de un bas de club ceva mai accelerat şi versuri recitate cu flow.

După albumul "The Mindsweep" din 2015, trupa a lansat un inedit cover după "Chop Suey" de la System of a Down, plus alte câteva single-uri. Au făcut şi cover după Rage Against the Machine, iar post-hardcoriştii au prezentat piesa "Redshift" anul trecut la BBC Radio 1. În timpul unui turneu aniversar de la finalul anului trecut formaţia a anunţat că se va apuca de lucru la un nou material în curând.

Cei 4 muzicieni din Marea Britanie nu se feresc să cânte despre sistemul de sănătate britanic, descoperirile oamenilor de ştiinţă şi marile bănci. Atacă teme sociale, dar nu le e teamă să se şi distreze. Piesa "Slipshod" de pe ultimul album descrie reacţia nervoasă a unui client care aşteaptă un kebab la un fast food, spre exemplu. Rezultatul e o combinaţie între o melodie Prodigy şi un punk-techno plin de energie.

În perioada următoare băieţii vor avea concerte în Marea Britanie, atât în primăvară, cât şi în toamnă. Vor fi însoţiţi în turneu de grupurile Lower Than Atlantis şi Astroid Boys. Enter Shikari ne-au vizitat în 2015, când au cântat la Bucureşti. Pe scenă li s-au alăturat Hacktivist şi White Walls.

Citește mai multe despre Enter Shikari
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
James Hetfield, după moartea lui Chris Cornell: "Vorbiți cu cei dragi, spuneți-le cum vă simțiți"

Moartea lui Chris Cornell a zguduit lumea muzicii, reacțiile celor care l-au cunoscut neîntârziind să apară. Unul dintre mesajele transmise...

Închide