Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noile piese LCD Soundsystem, "Call the Police" şi "American Dream" - AUDIO

LCD Soundsystem a prezentat primele două melodii de pe viitorul album, "Call the Police" şi "American Dream". Acestea pot fi ascultate mai jos şi odată cu ele trupa a oferit şi detalii despre noul LP.

Publicat

pe

Disc LCD Soundsystem American Dream Call the Police
Disc LCD Soundsystem American Dream Call the Police │ FOTO: LCD Soundsystem

Release-ul cu numărul 4 se află în pregătire de 2 ani, iar LCD Soundsystem şi-a bucurat fanii prin reunirea grupului. Trupa se înfiinţa în 2002 şi activa până în 2011, pentru ca apoi să ia 4 ani de pauză, până în 2015. Mobilizarea pentru noul album a fost atât de importantă încât turneele din Asia şi Australia din 2016 au fost anulate. Muzicienii vor apărea în episodul de pe 6 mai din Saturday Night Live.

Lansarea noilor piese s-a făcut sub forma unui single double A-side. "Call the Police" e o melodie clasică de petrecere lungă, cu after party. Simţim elemente de "Pulp", de brit rock şi indie, chiar dacă grupul provine din Brooklyn. Riff-uri melancolice şi synth-uri discrete completează creaţia lui James Murphy, motorul din spatele acestui proiect.

Dacă prima piesă e plină de energie, "American Dream" e o adevărată baladă psihedelică. Melodia e visătoare şi are un sintetizator care ne introduce în reverie, fiind ideală pentru un film de lung metraj. Fanii The Cure vor regăsi câteva elemente specifice aici şi acel aer gothic rock specific, imprimat la refren. "American Dream" s-ar potrivi perfect în serialul "Twin Peaks" sau "Stranger Things", ancorate profund în cultura anilor 80.

James Murphy a dezvăluit că albumul cel nou e aproape gata şi mai trebuie adăugat un track vocal şi 2 mixaje şi totul va fi perfect. Nu avem încă o dată de lansare, dar Murphy a promis că va reveni cu informaţii peste o lună. Incertitudinea vine din faptul că trupa insistă să îşi lanseze melodiile noi direct pe vinil. Asta îi va face să depindă mult de fabricile de presare a discurilor.

Urmează o serie de concerte în această vară şi evident melodiile noi promise pentru SNL în weekend.

Comentează

Trending