Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Killers confirmă că un nou album e aproape finalizat, primul după 5 ani de pauză

Indie rockerii apreciaţi global de la The Killers au un nou album aproape finalizat după 5 ani de pauză. Formaţia a anunţat că va începe să cânte noi piese în cadrul concertului din Hyde Park la vară. Înregistrările pentru noul disc au început din septembrie.

Publicat

pe

The Killers

The Killers au apelat la producătorul Jacknife Lee, cunoscut pentru colaborarea cu U2 şi au făcut înregistrările în Las Vegas, San Diego şi Los Angeles. După jumătate de deceniu de pauză de la lansarea lui "Battle Born" trupa e din nou gata să lanseze şi promoveze piese proaspete. Toboşarul Ronnie Vannucci a declarat că noul material sună bine, doar că va mai dura ceva până e gata.

Tentativa de a crea un sound fresh şi de a experimenta duce la întârzieri inevitabile. Dorinţa cea mare a The Killers a fost să creeze ceva în afara zonei de comfort. Un teaser postat în ianuarie indica o abordare mai heavy pentru acest LP. The Killers sunt programaţi pentru un concert Barclaycard British Summer Time pe 8 iulie, împreună cu Elbow, Tears For Fears şi White Lies.

Ştim că pe albumul cel nou există o melodie numită "Rut", care a primit teasere din partea membrilor trupei, urmând a fi o creaţie deosebită. Apoi există "Run for Cover”, un posibil single viitor, care ar avea provenienţa dintr-un demo de acum 8 ani. Până şi boxul e citat ca inspiraţie, existând o melodie numită "Tyson vs Douglas". Denumirea vine de la meciul legendar din 1990 al lui Mike Tyson cu Buster Douglas.

The Killers au confirmat prezenţa la festivalul Exit din Serbia, unde vor cânta pe 5 iulie, împreună cu Paul Kalkbrener şi Rag'n'Bone Man.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

The Killers anunţă un nou album, "Pressure Machine" şi oferă un teaser video

The Killers e gata să ne aducă o mostră proaspătă de rock din deşert, odată cu lansarea noului său album. Acesta este al şaptelea LP al formaţiei, se numeşte "Pressure Machine" şi va sosi în august 2021. Se bazează pe experienţele solistului Brandon Flowers din copilărie şi avem detalii despre disc mai jos.

Publicat

pe

Teaser album The Killers Pressure Machine
Teaser album The Killers Pressure Machine │ FOTO: The Killers

Pe 19 iulie 2021, trupa The Killers anunţa că va reveni în august 2021 cu al şaptelea album din discografie, "Pressure Machine". Formaţia din Las Vegas ne va oferi acest material prin casa de discuri EMI pe 13 august. A fost un proiect neaşteptat, apărut ca urmare a pauzei de la concerte şi turnee provocată de pandemie în ultimul an. Formaţia avea teoretic un turneu programat pentru a promova LP-ul lansat în 2020, "Imploding The Mirage", dar totul a picat din cauza virusului. Cu timpul liber rămas, Brandon Flowers and co au început să lucreze la muzică nouă.

Iată ce a declarat Flowers despre proiect:

Totul s-a oprit şi era pentru prima oară după mult timp când am fost confruntat cu tăcerea. Şi din acea linişte a început să înflorească acest disc, plin de piese care ar fi fost altminteri prea tăcute şi înecate de sunetul tipic al discurilor Killers.

Ni se promite cel mai personal material discografic de până acum, Brandon integrând în el povesti din copilăria sa în orăşelul adormit Nephi din Utah. Dacă nu ar fi fost industria auto care să revitalizeze oraşul, Nephi ar fi rămas la nivelul anilor '50, conform solistului. Acesta a descoperit în această perioadă de soul searching momente dureroase pe care nu le lămurise complet.

Chitaristul The Killers din turnee, Dave Keuning a recunoscut recent că trupa are deja un "început bun" pentru albumul cu numărul 8, deci creativitatea este debordantă pentru acest grup. Mai jos puteţi vedea şi un teaser pentru "Pressure Machine":

Pare să adune povesti din orăşelul Nephi, drame ale copiilor, vârstnicilor, momente de însingurare şi alienare. Judecând după fundalul acestui clip, ne aşteptam să auzim multe elemente orchestrale pe noul LP, mai ales viori. Orăşelul Nephi are o populaţie de 5300 de persoane, nu are semafoare şi trăieşte de pe urma unei fabrici de cauciuc şi a culturii de cereale.

Paralela dintre Brandon Flowers izolat în pandemie şi oraşul de provincie izolat de lume e puternică.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending