Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

James Hetfield: "Mă lasă uimit faptul că, după atâta timp, oamenii încă ne ascultă cu plăcere muzica"

James Hetfield a fost surprins de succesul ultimului album Metallica, "Hardwired…To Self-Destruct". Muzicianul nu credea că după 36 de ani de activitate a trupei, interesul publicului s-a păstrat atât de mare, încât albumul să ajungă pe primul loc în topurile a 57 de țări.
James Hetfield

James Hetfield

James Hetfield a acordat de curând un interviu postului Radio Futuro, în cadrul căruia a vorbit despre succesul copleșitor al albumului "Hardwired…To Self-Destruct". Lansat pe 18 noiembrie 2016, discul s-a vândut deja în peste 2 milioane de copii în întreaga lume, primind totodată review-uri foarte bune din partea publicațiilor de profil (Kerrang!, Rolling Stone Magazine, NME).

”Sunt foarte surprins că, după 36 de ani, un album ca al nostru este important pentru oameni. Încă e o surpriză pentru mine; mă lasă uimit faptul că, după atâta timp, oamenii încă ne ascultă cu plăcere muzica. E chiar atât de simplu. Noi vom continua să facem muzică, să susținem concerte și să facem ceea ce avem nevoie să facem, ca oameni. Metallica ne ajută să rămânem activi, iar faptul că vom fi în turneu următorii doi ani și jumătate ne entuziasmează”, a mărturisit James Hetfield.

Vocalistul a fost întrebat și cât de dispusă este formația să-și asume riscuri și să încerce lucruri noi. În răspunsul său, Hetfield a subliniat cât de importantă este sinceritatea în activitatea oricărui artist.

"La sfârșitul zilei, suntem artiști și vrem să facem artă care să ne placă, mă refer la piese, artwork, logo-uri, tricouri - totul. Suntem foarte privilegiați prin faptul că avem posibilitatea de a face orice ne dorim ca artiști. Dar cred că sinceritatea este foarte importantă pentru integritatea muzicii și a trupei Metallica, cu tot ce ține de formație. Cred că fanii apreciază cu adevărat faptul că scriem muzică pe care și noi vrem să o auzim. Și e simplu - păstrăm totul în acest cadru. Iar fanii vor veni, dacă ești sincer în ceea ce faci ca artist."

Albumul "Hardwired…To Self-Destruct" a obținut poziția fruntașă în Billboard 200 pentru vânzări ce s-au ridicat la 291.000 de copii într-o săptămână. Totalul include și streaming-urile, fără acestea formația vânzând 282.000 de albume fizice.

În 2008, când a fost lansat ”Death Magnetic”, Metallica reușea să vândă 500.000 de albume în doar 3 zile. Discul a debutat, de asemenea, pe primul loc în topul Billboard, la fel ca și anterioarele 4 albume: ”St. Anger” (2003), ”Reload” (1997), ”Load” (1996) și ”Metallica” - The Black Album (1991).

Citește mai multe despre James HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
RoadkillSoda concertează la festivalul Los Almiros

În luna august, trupa RoadkillSoda va fi prezentă la cea de a 6-a ediție a festivalului Los Almiros, în Grecia....

Închide