Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă cea mai nouă piesă a lui Jack White, "Battle Cry", plină de riff-uri heavy - AUDIO

Când nu e ocupat cu propria fabrică de viniluri, Jack White compune... şi compune bine. Artistul american tocmai a lansat o nouă piesă, sub numele de "Battle Cry", plină de riff-uri heavy şi incantaţii şamanice.

Publicat

pe

Single Jack White Battle Cry
Single Jack White Battle Cry

În doar 2 minute şi jumătate Jack White face ceea ce ştie mai bine: livrează un sunet complet original şi face din acorduri simple artă curată. Creatorul White Stripes şi membru a numeroase alte grupuri a compus de această dată strict o creaţie instrumentală, fără secţiune vocală pe "Battle Cry". A trecut ceva vreme de la ultimul album al lui Jack, "Lazaretto" sosind în 2014.

De atunci excelentul chitarist a mai apărut pe albumul lui Beyonce şi a bifat şi o colaborare cu A Tribe Called Quest. Fondator al trupelor The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather, dar şi foarte prolific în cariera solo, Jack White activează din 1987. Ultimul său release, "Lazaretto" a fost bine primit, debutând pe locul întâi în Billboard 200 şi vânzând 138.000 de copii în prima săptămână.

Discul era inspirat de o colecţie de proze, poezii şi piese de teatru scrise de White la 19 ani. Pasionat de arta anilor 60 şi 70, artistul foloseşte des instrumente vintage, combinate cu cele mai nebuneşti efecte şi pedale pe care le poate avea un chitarist. White nu s-a ferit să apară şi în producţii TV şi cinema, jucând chiar rolul lui Elvis în comedia "Walk Hard" şi apărând şi în "The Muppets".

Genialul chitarist a cântat prima oară în România în 2014 la Romexpo. OCS au cântat în deschidere şi showul a fost plin de improvizaţii şi chiar jazz din partea lui Jack White.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2022 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending