Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Slipknot începe lucrul la un nou album, Corey Taylor se realătură formaţiei

Slipknot a confirmat că lucrează la un nou album, după ce Corey Taylor s-a realăturat trupei. Vocalul fusese ocupat cu finalizarea noului album Stone Sour, "Hydrograd", care va sosi în următoarele luni. Cât despre Slipknot, ei sunt în pauză de 3 ani, de la discul ".5 The Gray Chapter".
Slipknot

Slipknot

Conform percuţionistului acestei trupe, Clown piesele au început deja să fie scrise. Ultimul turneu al metaliştilor din Iowa s-a încheiat anul trecut şi teoretic artiştii erau în pauză acum. Noul material ar fi al şaselea album de studio Slipknot, trupa cunoscută pentru pauzele tot mai lungi între lansări. Dacă primul disc a sosit în 1999 ("Slipknot") şi al doilea în 2001 ("Iowa"), între penultimul şi ultimul album au trecut 6 ani.

Toboşarul Shawn "Clown" Crahan a declarat următoarele despre progresul LP-ului cel nou:

Compunem ca o trupă, cu Corey Taylor. Da suntem în pauză, dar suntem astfel de ceva vreme. Era nevoie de aşa ceva. Am fost în turnee 3 ani, Corey are propriul său proiect, Stone Sour, care e fantastic. El face ceea ce iubeşte, este arta sa. Noi suntem în procesul de scriere, în faza incipientă. Corey ştie asta, aşa că în vreme ce noi scriem el "adună" melodii".

Nu vom sta degeaba, câţiva dintre noi nu vor sta degreaba, pentru că facem treaba asta de 20 de ani. Ne distrăm când scriem piese noi, ca atunci când am scris "The Gray Chapter", iar cei care au scris împreună în acest ciclu de album nu mai colaboraseră de 15 ani, deci lucrurile sunt diferite şi e uimitor şi distractiv.

Se pare că au fost scrise câte melodii şi în timpul ultimului turneu, dar va mai dura ceva până e gata noul album. Ultimii ani nu au fost prea blânzi cu Slipknot, chitaristul Mick Thomson având o operaţie la coloană, în vreme ce toboşarul Joey Jordison a părăsit trupa tot din cauza problemelor de sănătate. Grupul a fost la un pas de destrămare, odată cu moartea lui Paul Gray, basist.

Acesta a încetat din viaţă în 2010 şi albumul "0.5 The Gray Chapter" îi este dedicat.

Citește mai multe despre Corey TaylorSlipknot
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Delia a interpretat în premieră un fragment din piesa "Verde Împărat" - LIVE VIDEO

Delia a prezentat publicului un fragment dintr-o piesă nouă, intitulată "Verde Împărat". Melodia a fost compusă chiar de către Delia,...

Închide