Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Roger Waters oferă un teaser orchestral pentru viitorul său album, "Is this the Life We Really Want?"

Roger Waters a oferit un nou teaser pentru viitorul său album, "Is This the Life We Really Want?". Cu această ocazie am aflat şi că LP-ul va sosi în luna mai şi am ascultat câteva zeci de secunde dintr-o piesă viitoare. Teaserul audio a inclus şi o bună porţiune orchestrală.

Publicat

pe

Roger Waters Is this the Life We Really Want teaser
Roger Waters Is this the Life We Really Want teaser

Acesta ar fi primul album rock al lui Waters din ultimii 25 de ani. E drept că el a lansat un album de muzică clasică în 2005, sub numele de "Ca Ira", dar acela a fost mai degrabă un experiment. Teaserul video de mai jos îl surprinde pe fondatorul Pink Floyd ascultând o secţiune orchestrală dintr-o melodie. De producţia noului album s-a ocupat Nigel Godric, colaborator pe multiple LP-uri cu Radiohead.

Roger Waters va porni un turneu extins, sub numele de "US + Them", axat pe zone din America de Nord. Acolo va cânta melodii Pink Floyd, dar şi hituri din cariera solo şi chiar şi câteva noutăţi, a promis carismaticul septagenar. Teaserul de 30 secunde sună ca o revenire în formă a vechiului sound Floyd. Auzim secţiuni din "Animals", poate "The Final Cut" şi "Wish You Were Here".

"Is this the Life We Really Want?" va include 12 melodii şi va aborda evident teme politice, dar şi alte angoase ale artistului. Waters a subliniat totuşi că tema principală a acestui disc este dragostea. Vom vedea în mai cât de mult şi-a schimbat cantautorul stilul faţă de ultimul său album rock solo. E vorba despre "Amused to Death", din 1992, care propunea un concept bizar al unei maimuţe care schimbă canale la TV.

Artistul ne-a vizitat în 2013, cu spectacolul "The Wall", cu decoruri fantastice şi o prestaţie excepţională. Peste 50000 de spectatori au asistat la dărâmarea zidului conştiinţei umane.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe Mark Zuckerberg, pe tema utilizării unei piese Pink Floyd

Roger Waters, basistul şi compozitorul trupei Pink Floyd a fost mereu vocal pe temele sociale şi politice, iar acum are o dispută personală cu Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Muzicianul l-a numit pe oficialul reţelei de socializare "un idiot", atunci când i s-a propus ca o faimoasă piesa Pink Floyd să fie folosită pentru a promova serviciile Instagram. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters s-a inflamat atunci când i s-a făcut o ofertă "uriaşă" din partea lui Mark Zuckerberg pentru a folosi piesa "Another Brick In the Wall". Melodia ar fi urmat să ajungă într-un film promoţional pentru Instagram. În general Pink Floyd şi piesele sale nu s-au asociat cu campanii promoţionale şi cu reclame televizate sau online.

Invitat la un forum de discuţii cu privire la întemniţarea lui Julian Assange, Waters a povestit despre oferta care i-a fost făcută de către Zuckerberg. Artistul nu s-a ferit să folosească vorbe grele, numindu-l pe CEO-ul Facebook "idiot" şi acuzându-l că se numără printre motivele pentru care povestea lui Assange nu a ajuns la publicul de masă. Assange a fost urmărit internaţional pentru scurgerea de informaţii secrete şi documente vitale pentru statul american.

În vreme ce Roger Waters se afla pe scenă unde se discută subiectul, a prezentat o scrisoare de la Mark Zuckerberg, care îi solicită utilizarea melodiei Pink Floyd. Artistul a folosit expresii ca "f*ck you" şi a declarat că luptă împotriva "lor, cei care vor să ia absolut tot".

Iată cum sună scrisoarea de la Facebook:

Am dorit să vă mulţumim că aţi luat luat în calcul acest proiect. Simţim că sentimentul din miezul piesei este încă relevant şi necesar în zua de azi, ceea cât de atemporală este opera ta/voastră.

Apoi Waters a pufnit şi a spus:

Şi ei vor să o folosească să facă Facebook şi Instagram şi mai mari şi mai puternice decât sunt deja, astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe noi toţi din această cameră şi să împiedice această poveste despre Julian Assange să vadă lumina zilei. Publicul general ar putea zice "Ce!? Ce!? Nu mai vrem!".

Nu vreau să iau parte la acest "bullsh*t" Zuckerberg.

"Another Brick în the Wall" a apărut pe albumul Pink Floyd din 1979 "The Wall", ca o parte a unei compoziţii triple. A doua parte a fost lansată ca un single şi a cucerit topul Billboard Hot 100, primind apoi discul de platină în SUA. Este imnul rebelilor, inadaptaţilor, celor care gândesc diferit şi se opun opresiunii şi are această însemnătate de decenii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending