Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Queens of the Stone Age au finalizat noul album, pregătesc un turneu pentru la vară

Queens of the Stone Age au finalizat unul dintre cele mai aşteptate albume ale acestui an. Noul material nu are încă nume şi dată de lansare, iar update-urile din studio au fost sporadice. Aflăm totuşi că formaţia va porni într-un turneu de promovare în această vară, deci probabil discul va sosi până atunci.

Publicat

pe

Queens of the Stone Age: Josh Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman, Jon Theodore
Queens of the Stone Age: Josh Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman, Jon Theodore

Formaţia lui Josh Homme pregăteşte acest LP încă din vara trecută, iar trupa va avea aceeaşi componenţă văzută şi la predecesorul "...Like Clockwork". Acesta debuta în 2013 şi era produs chiar de către trupă, urmând să primească 3 nominalizări la premiile Grammy. Albumul a debutat pe locul întâi în Billboard 200, deci e lesne de înţeles de ce succesorul său e aşteptat cu atât interes.

Queens of the Stone Age au fost afectaţi de celelalte proiecte ale artiştilor din grup. Astfel, vocalul Josh Homme şi basistul Dean Fertita au înregistrat albumul "Post Pop Depression" al lui Iggy Pop, plecând şi în turneu cu punkerul veteran anul trecut. Homme a bifat şi o colaborare cu Lady Gaga pe ultimul ei disc, "Joanne". Confirmări legate de al şaptelea material discografic QOTSA au venit şi de la Troy Sanders, membru Mastodon.

Grupul alternative rock a postat o serie de mesaje anti Trump pe Instagram, atitudine care s-ar putea reflecta în melodiile noi. Experienţele personale intense nu lipsesc din viaţa solistului Josh Homme, care a fost dat în judecată recent, după ce a atacat un vânător de autografe.

O altă trupă a sa, Eagles of Death Metal se afla pe scenă în timpul atentatelor din Paris în 2015. Aceastea au avut loc la Bataclan, iar 90 de oameni din sală au fost ucişi. Tragedia convertită în muzică ar putea fi un catharsis bun pentru artist şi colegii săi.

Comentează

Trending