Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Psihedelia - 3 zile de culoare, dans și magie

Delia a susținut 3 zile de show PSIHEDELIA la Sala Palatului. Toate spectacolele s-au desfasurat cu sala ocupată la capacitate maximă, iar spectatorii au trecut prin diverse stări, de la uimire, în momentele teatrale puse în scenă într-o lume de sanatoriu, până la momente de magie, în care Delia a levitat.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a început cu o lume de poveste pe tărâmuri nebune, cu personaje care mai de care mai speciale, într-un “laborator” muzical. Delia a dat startul psihedelic cu “Inimi Desenate” dintr-un cilindru metalic, moment urmat de apariția în scenă a lui Denis (The Motans), alături de care a interpretat noul lor single, “Weekend”. Cei doi artiști au cântat în cămăși de forță specifice unui spital de boli mintale.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “1,2,3,4”, în PSIHEDELIA a urmat o explozie de culoare și dans. Unul dintre cele mai hipnotizante personaje de pe scenă a fost Amazon Ashley a.k.a. “Big Momma”, dansatoare și personaj celebru din Statele Unite, devenită cunoscută în special după turneul în care a însoțit-o pe Miley Cyrus. Amazon Ashley a pozat în look-ul deja iconic al primului poster PSIHEDELIA, cu ochelarii ascuțiți portocalii și peruca multicoloră/curcubeu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Delia a dedicat un moment naturii și dragostei interpretând la flaut și la un pian din muschi noua ei piesa, “Verde Împărat”, urmat de “Fată verde”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a alunecat lin într-o zonă plină de incantații pe “Africana”, iar la “Ipotecat” artista a făcut baie într-o cadă cu “bani”, poziționată în central scenei. Miile de spectatori care au fost prezenti la PSIHEDELIA s-au bucurat în premieră de o interpretare specială a hitului “Parfum de fericire” într-un stil rock alternativ, unde artista a utilizat și o portavoce pentru a cânta anumite porțiuni din piesă.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Ceai”, PSIHEDELIA a ajuns în Tara Minunilor, unde iepurașii s-au jucat alături de Delia la o masă imensă de șah, iar povestea a continuat cu o lume de carnaval pe “A lu’ Mamaia”. Pe scenă au urcat iar toate personajele din povestea psihedelică, dar și acrobații de la trupa The Sky Iași.

2 momente impresionante din punct de vedere artistic au fost cele de la “Gura ta”, cand podeaua s-a transformat într-un “covor uman” format din 50 de psihevoluntari, care s-au mișcat în sincron, și “Hallelujah”, când au apărut aceeași 50, de această dată sub masca unor călugari psihedelici.

Mona” – noua colaborare a Deliei cu Damian Draghici & Brothers a pus în scenă o nunta thriller, cu nuntași din Dia de los Muertos și o mireasă tânără vândută de părinții ei unui schelete viu, interpretata de BonBon Bombay (iUmor).

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Aripi de vânt”, Delia și-a surprins publicul și a levitat cu ajutorul magicianului Johannes, iar pe “Cine m-a făcut om mare”, Delia a dansat alaturi de “Delia Mică” într-o colivie imensă. Show-urile s-au încheiat fulminant cu “Da, mamă”, unde Delia a cântat de la o înălțime de 10 m, de unde a plonjat la sfârșitul piesei, un moment de altfel extrem de greu de interpretat din punct de vedere tehnic, dar și foarte dureros. Fiecare dintre cele 3 show-uri au avut parte de bis-uri cerute insistent de către public.

Delia nu a avut decât un singur invitat pe scena, Motanul, alături de care a cântat hitul “Weekend”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Foștii ei invitați, Horia Brenciu, Mihai Bendeac și Smiley, au fost în public. În timpul concertului, Delia s-a dus la fiecare în parte și a dansat cu ei, în aplauzele publicului.

”Pentru acest show m-a inspirat întreaga mea existență, în muzică... în tot! Mi-am creionat gândurile pe hârtie și am încercat să le organizez într-un haos frumos și sincer. M-am implicat foarte mult anul acesta: în regie, în scenariu, în momentele de grafică, în producția show-ului. Mi-am desenat efectiv scena. Ce a fost greu? Programul, timpul, săritura de la înălțime. A fost greu să lupt cu oboseala, pentru că nu a fost un concert! A fost un spectacol, a fost un circ, a fost un teatru. A fost mai mult decât cantat. Ce a fost fun? Totul! Experiența în sine, invitații mei atipici, plin de umor ți skill, talent. Ce mi-a placut cel mai mult? Că am avut 3 săli arhi pline, că oamenii nu știau dacă să filmeze sau să se bucure vizual mai întâi. Că vibe-ul a fost de vis, că i-am dus în lumea mea, că și-au dat seama într-un final că sunt ca mine... psihedelici! Muzical tehnic vorbind am cei mai buni “haiduci” din band care s-au descurcat de minune cu aranjamentele: Turcu și Michael. Nu am crezut că pot să cad de atâtea ori și să aterizez perfect de fiecare dată. E clar că am 9 vieți și știu că nu pare, dar este foarte greu și dureros! Publicul din România este din ce în ce mai pregătit. La fel ca și artiștii, din ce în ce mai! PsiheBrenciu a fost savuros, PsiheMihai mai mult s-a speriat când am ajuns la el, căci nu știa, iar PsiheSmiley un domn ca întotdeauna! Vreau să le mulțumesc tuturor din PsihEchipa, dar și celor 50 de PsiheVoluntari care au îndurat alături de noi la repetiții și au ascultat cu strictețe de COBO. Dar cel mai și cel mai mult, vreau să îi mulțumesc lui Razvan. Pentru că există, pentru că e alături de mine în carieră și pentru că reușește cu brio să organizeze un show de o asemenea mărime. Te iubesc, Zbanghy!” - Delia

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Odată cu acest show, Delia a lansat și un nou album, “LIVE”, pe care se răgasesc interpretările celor mai cunoscute piese ale ei, în variantă live din concertele “Welcome to Deliria” din 2016. Albumele se găsesc în 4 variante de coperta, fiecare cu conținut foto exclusiv, în magazinele partenere și pe toate site-urile de vânzare și de streaming specializate.

Organizarea și producția PSIHEDELIA s-a întins pe parcursul a câtorva luni bune, iar echipa care a lucrat pentru aceasta a depășit 300 de persoane. De costumațiile Deliei s-a ocupat Hilke Muslim, iar echipa de beauty a fost formată din Andra Manea (make-up) și Camelia Negrea (hairstyle). Regizorul show-ului a fost și de această dată Adrian Tapciuc, iar baletul de dans a fost coordonat de către COBO (Andra Gheorghe si Bogdan Boanta). Orchestrațiile au fost făcute de către Alex Turcu și Michael Massier. ”Bandul Mirific” și fetele din backing vocals (Oana Matache, Gabriela Lazar și Ilinca Maria) au cântat alături de Delia pe parcursul întregului concert, totul mixat live de către un maestru al sunetului, Adi Dan. De grafică s-au ocupat cei de la NRG Moldova, iar scenograful a fost Tibi Hristu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Citește mai multe despre Delia Matache
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fameless dedică noul single "Dash Of Blue" publicului feminin - AUDIO

Fameless a lansat o piesă nouă, intitulată "Dash Of Blue". Acesta este cel de-al 4-lea single extras de pe albumul...

Închide