Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Psihedelia - 3 zile de culoare, dans și magie

Delia a susținut 3 zile de show PSIHEDELIA la Sala Palatului. Toate spectacolele s-au desfasurat cu sala ocupată la capacitate maximă, iar spectatorii au trecut prin diverse stări, de la uimire, în momentele teatrale puse în scenă într-o lume de sanatoriu, până la momente de magie, în care Delia a levitat.

Publicat

pe

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a început cu o lume de poveste pe tărâmuri nebune, cu personaje care mai de care mai speciale, într-un “laborator” muzical. Delia a dat startul psihedelic cu “Inimi Desenate” dintr-un cilindru metalic, moment urmat de apariția în scenă a lui Denis (The Motans), alături de care a interpretat noul lor single, “Weekend”. Cei doi artiști au cântat în cămăși de forță specifice unui spital de boli mintale.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “1,2,3,4”, în PSIHEDELIA a urmat o explozie de culoare și dans. Unul dintre cele mai hipnotizante personaje de pe scenă a fost Amazon Ashley a.k.a. “Big Momma”, dansatoare și personaj celebru din Statele Unite, devenită cunoscută în special după turneul în care a însoțit-o pe Miley Cyrus. Amazon Ashley a pozat în look-ul deja iconic al primului poster PSIHEDELIA, cu ochelarii ascuțiți portocalii și peruca multicoloră/curcubeu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Delia a dedicat un moment naturii și dragostei interpretând la flaut și la un pian din muschi noua ei piesa, “Verde Împărat”, urmat de “Fată verde”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a alunecat lin într-o zonă plină de incantații pe “Africana”, iar la “Ipotecat” artista a făcut baie într-o cadă cu “bani”, poziționată în central scenei. Miile de spectatori care au fost prezenti la PSIHEDELIA s-au bucurat în premieră de o interpretare specială a hitului “Parfum de fericire” într-un stil rock alternativ, unde artista a utilizat și o portavoce pentru a cânta anumite porțiuni din piesă.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Ceai”, PSIHEDELIA a ajuns în Tara Minunilor, unde iepurașii s-au jucat alături de Delia la o masă imensă de șah, iar povestea a continuat cu o lume de carnaval pe “A lu’ Mamaia”. Pe scenă au urcat iar toate personajele din povestea psihedelică, dar și acrobații de la trupa The Sky Iași.

2 momente impresionante din punct de vedere artistic au fost cele de la “Gura ta”, cand podeaua s-a transformat într-un “covor uman” format din 50 de psihevoluntari, care s-au mișcat în sincron, și “Hallelujah”, când au apărut aceeași 50, de această dată sub masca unor călugari psihedelici.

Mona” – noua colaborare a Deliei cu Damian Draghici & Brothers a pus în scenă o nunta thriller, cu nuntași din Dia de los Muertos și o mireasă tânără vândută de părinții ei unui schelete viu, interpretata de BonBon Bombay (iUmor).

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Aripi de vânt”, Delia și-a surprins publicul și a levitat cu ajutorul magicianului Johannes, iar pe “Cine m-a făcut om mare”, Delia a dansat alaturi de “Delia Mică” într-o colivie imensă. Show-urile s-au încheiat fulminant cu “Da, mamă”, unde Delia a cântat de la o înălțime de 10 m, de unde a plonjat la sfârșitul piesei, un moment de altfel extrem de greu de interpretat din punct de vedere tehnic, dar și foarte dureros. Fiecare dintre cele 3 show-uri au avut parte de bis-uri cerute insistent de către public.

Delia nu a avut decât un singur invitat pe scena, Motanul, alături de care a cântat hitul “Weekend”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Foștii ei invitați, Horia Brenciu, Mihai Bendeac și Smiley, au fost în public. În timpul concertului, Delia s-a dus la fiecare în parte și a dansat cu ei, în aplauzele publicului.

”Pentru acest show m-a inspirat întreaga mea existență, în muzică... în tot! Mi-am creionat gândurile pe hârtie și am încercat să le organizez într-un haos frumos și sincer. M-am implicat foarte mult anul acesta: în regie, în scenariu, în momentele de grafică, în producția show-ului. Mi-am desenat efectiv scena. Ce a fost greu? Programul, timpul, săritura de la înălțime. A fost greu să lupt cu oboseala, pentru că nu a fost un concert! A fost un spectacol, a fost un circ, a fost un teatru. A fost mai mult decât cantat. Ce a fost fun? Totul! Experiența în sine, invitații mei atipici, plin de umor ți skill, talent. Ce mi-a placut cel mai mult? Că am avut 3 săli arhi pline, că oamenii nu știau dacă să filmeze sau să se bucure vizual mai întâi. Că vibe-ul a fost de vis, că i-am dus în lumea mea, că și-au dat seama într-un final că sunt ca mine... psihedelici! Muzical tehnic vorbind am cei mai buni “haiduci” din band care s-au descurcat de minune cu aranjamentele: Turcu și Michael. Nu am crezut că pot să cad de atâtea ori și să aterizez perfect de fiecare dată. E clar că am 9 vieți și știu că nu pare, dar este foarte greu și dureros! Publicul din România este din ce în ce mai pregătit. La fel ca și artiștii, din ce în ce mai! PsiheBrenciu a fost savuros, PsiheMihai mai mult s-a speriat când am ajuns la el, căci nu știa, iar PsiheSmiley un domn ca întotdeauna! Vreau să le mulțumesc tuturor din PsihEchipa, dar și celor 50 de PsiheVoluntari care au îndurat alături de noi la repetiții și au ascultat cu strictețe de COBO. Dar cel mai și cel mai mult, vreau să îi mulțumesc lui Razvan. Pentru că există, pentru că e alături de mine în carieră și pentru că reușește cu brio să organizeze un show de o asemenea mărime. Te iubesc, Zbanghy!” - Delia

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Odată cu acest show, Delia a lansat și un nou album, “LIVE”, pe care se răgasesc interpretările celor mai cunoscute piese ale ei, în variantă live din concertele “Welcome to Deliria” din 2016. Albumele se găsesc în 4 variante de coperta, fiecare cu conținut foto exclusiv, în magazinele partenere și pe toate site-urile de vânzare și de streaming specializate.

Organizarea și producția PSIHEDELIA s-a întins pe parcursul a câtorva luni bune, iar echipa care a lucrat pentru aceasta a depășit 300 de persoane. De costumațiile Deliei s-a ocupat Hilke Muslim, iar echipa de beauty a fost formată din Andra Manea (make-up) și Camelia Negrea (hairstyle). Regizorul show-ului a fost și de această dată Adrian Tapciuc, iar baletul de dans a fost coordonat de către COBO (Andra Gheorghe si Bogdan Boanta). Orchestrațiile au fost făcute de către Alex Turcu și Michael Massier. ”Bandul Mirific” și fetele din backing vocals (Oana Matache, Gabriela Lazar și Ilinca Maria) au cântat alături de Delia pe parcursul întregului concert, totul mixat live de către un maestru al sunetului, Adi Dan. De grafică s-au ocupat cei de la NRG Moldova, iar scenograful a fost Tibi Hristu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Lifestyle

Delia a fost invitată la podcastul lui Smiley, unde a vorbit despre vacanţe alături de Dan Badea

Seria de podcasturi a lui Smiley continuă, de această dată cu doi invitaţi de la iUmor. Promovată mai degrabă ca o "emisiune online", "8, 8 şi ceva, FIX" i-a avut invitaţi pe comediantul Dan Badea şi pe Delia Matache. Subiectul acestui episod a fost plecarea în vacanţe şi concedii, dar şi... shaorma cu de toate Totul se vede în clip şi se disecă în articol.

Publicat

pe

Podcast 8 8 si ceva FIX Smiley Delia Dan Badea
Podcast 8 8 si ceva FIX Smiley Delia Dan Badea │ FOTO: Smiley

Pandemia a făcut foarte mulţi artişti, actori, comedianţi să pornească podcasturi, pentru a fi mai aproape de fanii lor. Smiley a pornit în primăvara lui 2021 "8, 8 şi ceva, FIX", o producţie online relaxată, unde artistul a invitat amici ai săi şi persoane de care se simte apropiat. Totul începea cu un episod despre paternitate, în care Bobonete, Fodor şi DOC au avut sfaturi pentru proaspătul tătic Smiley. Au fost invitaţi şi Pavel Bartoş şi soţia, dar şi Ştefania, Speak, Deliric şi Doc în ultimele episoade.

În luna mai i-am făcut pe Gina Pistol, DOC şi Deliric discutând despre sinceritate. Ultimul episod a venit pe 10 iunie 2021, iar după o serie de ştiri pe scurt, un sketch cu istoria shaormei, pe la minutul 17 apar şi invitaţii speciali: Delia Matache şi Dan Badea. Colegi la iUmor, artista şi comediantul au discutat în special despre vacanţe, făcând paralela celor de la noi cu cele din afară. S-a vorbit despre all inclusive, kilogramele puse inevitabil în concediu, dar şi despre cele mai exotice locuri în care a fost Delia.

Am aflat că Smiley nu are atât de mult timp pentru concedii pe cât şi-ar dori şi am ascultat din nou păţania Deliei dintr-o excursie pe munte când era mică. E vorba despre momentul când şi-a petrecut noaptea în pădure alături de tatăl său şi sora în vârstă de doar 5 ani, cu sunete de animale în jur. Auzisem istorioara la podcastul lui Micutzu, unde am aflat şi că Deliei îi e mai teamă de vaci agresive decât de unele animale carnivore. Am avut şi sfaturi pentru vacanţele în Europa, iar Dan Badea a povestit despre momentul când a făcut stand-up pentru soldaţii romani din Afghanistan.

Smiley a lansat în această primăvară piesa "Noi doi şi noaptea", iar pe 1 iunie a sărbătorit Ziua Copilului lansând o versiune live a piesei "Până la Tine". Pe artist îl vom vedea în juriul noii emisiuni SuperStar România, iar alături de el vor juriza şi Marius Moga şi Carla's Dreams, dar şi Raluka. Delia a apărut în urmă cu o lună la podcastul "Acasă la Măruţa", armonizându-şi vocea cu Andra, pentru că în iunie să lanseze piesa "Racheta", care fusese NFT la începutul anului.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Câştigătorul iUmor sezonul 10 este un concurent trimis acasă, revenit cu mini roast-uri

Finala sezonului 10 iUmor a ţinut neaşteptat de mult pe 26 mai, întinzându-se şi după ora 00:00 şi intrând binişor în ziua de 27 mai. 12 concurenţi au ajuns în finală, iar doar 6 au trecut de voturile juraţilor, pentru a ajunge la voturile publicul. La final doar un concurent a plecat cu cecul de 20.000 de euro şi el a fost o surpriză. Îi vedeţi numărul în articol.

Publicat

pe

Finala iUmor Sezonul 10 castigator
Finala iUmor Sezonul 10 castigator │ FOTO: Antena 1 a1.ro

Ca să nu mai ţinem suspansul prea multă vreme, e vorba despre Andrei Garici, cel mai greu calificat concurent. Asta pentru că în semifinală a livrat un număr slab, iar apoi a fost trimis acasă să îşi aducă glumele pregătite pentru finală. Apoi a avut doar o zi, sau mai bine zis 3 ore să îşi scrie numărul nou, după ce a fost votat de public pentru a ajunge în disputa de pe 26 mai. Numărul din marea finală a fost o colecţie de roast-uri, pentru celebrităţi ca Fuego, Prigoană, Gheorghe Gheorghiu, Aurel Moldoveanu şi Cătălin Măruţă.

Au fost glume muşcătoare, dar punct ochit-punct lovit. Juraţii au reacţionat pozitiv şi publicul l-a ales pe Andrei Garici după un vot prin SMS de 15 minute.

Marele favorit al finalei a fost Florin Gheorghe, care se vedea deja câştigător şi a dezamăgit juraţii, deşi avea experienţa show-ului din 2019 şi a avut deja şi turnee de comedie alături de Dan Badea. Prea multe glume cu păr pubian şi prea puţină inspiraţie în afară de poante despre sex.

Surpriza serii la iUmor a fost Nae Nicolae, pe care Mihai Bendeac l-a considerat demn de scenete la Sala Palatului şi cu un număr care va fi amuzant şi peste 20 de ani. Cheloo i-a dat totuşi o lecţie, simulând un vot negativ, pentru a reveni apoi şi a da mâna cu concurentul. Glumele sale s-au axat pe copilăria în sărăcie, cu ardei iute în loc de căldură, pastă de dinţi reciclată şi alte trăznăi.

Doru Nicuţ şi Alexandru Gheţan au fost alţi doi finalişti cu şanse reale la marele trofeu, în vreme ce Ştefania Costache a oferit momentul sexy al serii, cu un "căţeluş feminin", care a furat ochii lui Bendeac şi Cheloo.

Daria Ştefania a reuşit performanţa de a fi incredibil de întunecată, în discursul său despre anorexie, bulimie, vomă şi afecţiuni psihice. A fost dincolo de umor, mai degrabă o serie de confesiuni şocante, mai ales pentru Delia.

Şi Vlad Bieltz a părut a avea şanse, dar nu a fost la fel de bun ca în preselecţii.

Poate dezamăgirea serii a fost Alin Bouraşu, care a livrat ghicitori scornite pe genunchi şi fără a avea mare sens.

La final rămâne un singur câştigător, Andrei Garici şi întrebări legate de existenţa unui sezon 11, după cum tot ameninţa Mihai Bendeac la final. Ce e drept e o glumă internă, ce apare la fiecare final de sezon. Am avut şi un număr de comedie marca Mincu, livrat în timpul votului, iar comendiantul Alexandru Minculescu ne-a povestit cum a petrecut pandemia alături de Maria Popovici, mai ales aventura mersului la magazin după pufuleţi.

Ce a lipsit din finală? Momentul de înregistrare a victoriei fiecărui concurent, separat, cu bucuria mai mult sau mai puţin falsă a juraţilor. Poate şi un roast mai muşcător...

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine sunt finaliştii iUmor, sezonul 10 după semifinala de pe 19 mai

Pe 19 mai a avut loc semifinala iUmor, sezonul 10, din care au fost aleşi cei sau mai bine zis ales cel care avea să meargă în finala de pe 26 mai. Părea să fie o semifinală slabă, primii participanţi picând sub securea lui Cheloo, pus pe jurizări negative în acea ediţie. Cine s-a calificat mai departe aflaţi în articol.

Publicat

pe

Juriu iUmor sezonul 10
Juriu iUmor sezonul 10 │ FOTO: Antena 1

Totul începea cu cuplul zâmbăreţ format din Liana şi Alexandru Avădanei, care au spus glume legate de viaţa de cuplu, dar cele cu alăptare şi transformările corpului femeii nu au prins deloc la juraţi. L-am văzut şi pe Mihai Coman, acuzat în repetate rânduri de Mihai Bendeac că ar fi plagiat glume şi din nou a primit acuzaţii de gen pentru o glumă legată de mersul la Carrefour. Asta deşi în audiţii Mihai îi garantase un post de scenarist dacă glumele erau cu adevărat ale sale.

Totul a culminat cu o invitaţie a Deliei la jogging pentru acest concurent.

Elena Albu a avut un super moment la pian despre faimoasele poze nesolicitate cu... penisuri. Cheloo, Delia şi Bendeac l-au apreciat, dar se putea mai bine.

Apoi a venit Andrei Garici, care i-a adus un omagiu bunicului său cioban şi care a părut a topi inima juraţilor, dar doar până la un punct. Potenţialul era mare, dar nefolosit şi el a fost trimis acasă pentru a îşi aduce textul pregătit pentru finală. A revenit apoi şi a spulberat toate aşteptările cu un roast care a lovit în toate celebrităţile de la noi, inclusiv Loredana, dar şi Cheloo şi chiar Mircea Badea.

De altfel Andrei Garici avea să fie singurul selectat din această semifinală pentru a fi trimis în finală.

Au mai concurat şi Nechifor Bugeac, din nou cu arhaisme, dar de această dată interpretând o piesă "Paraziţii", urmat de Alina Păduraru, cu o lecţie de chimie şi medicină legată de Coronavirus. Ne-a spus şi cum să ne vaccinăm în funcţie de zodie. Cristi Toma a venit cu compania de teatru pentru un moment de comedie absurdă, iar Alvin Capon a făcut un număr captivant, mai puţin axat pe dizabilităţile sale de această dată. Diana Oprea a venit din nou cu un show de jazz şi muzică lounge, reinterpretând piese "Paraziţii".

La final singurul concurent care a mers în finală este Andrei Garici. Iată şi ceilalţi finalişti votaţi de public din audiţii până acum:

 • Florin Gheorghe
 • Nae Niculae
 • Daria Ştefania
 • Marie Janette
 • Alexandru Ghetan
 • Ştefania Costache
 • Doru Nicut
 • Radu Carbon
 • Alin Bourasu
 • Vlad Bieltz
 • Gabriel Dumitriu

Finala iUmor 2021 va fi difuzată miercuri, pe 26 mai de la ora 20:30 pe Antena 1. Mihai Bendeac, Cheloo şi Delia vor alege alături de public cel mai amuzant concurent din sezonul 10.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending