Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Omara Portuondo, vocea orchestrei Buena Vista Social Club, concertează în aprilie la București

Voce feminină a faimoasei orchestre Buena Vista Social Club, Omara Portuondo, revine în România cu prilejul turneului mondial aniversar ”85 Tour”. Concertul va avea loc pe 25 aprilie, la Sala Palatului.

Publicat

pe

Omara Portuondo în concertul de adio susținut de Orquesta Buena Vista Social Club la București pe 28 iunie 2014
Omara Portuondo în concertul de adio susținut de Orquesta Buena Vista Social Club la București pe 28 iunie 2014 │ FOTO: Daniel Robert Dinu / iconcert.ro

Atmosfera fermecătoare, plină de nostalgie, de pe străzile vechi din Havana, va fi readusă la viață prin interpretările inconfundabile ale melodiilor de succes ale Omarei Portuondo, pornind de la cântecele lansate în urmă cu 50 ani – muzica elegantă de cabaret, până la muzica din perioada petrecută alături de Buena Vista Social Club și ajungând până în prezent. Împărțind scena alături de invitați surpriză, dar și de membrii trupei sale, Omara Portuondo va transforma seara de 25 aprilie într-o adevărată fiesta muzicală.

Omara cântă fără încetare de la vârsta de 15 ani, o cântăreață legendară a cărei voce reflectă o viață lungă, plină de creativitate, pasiune și talent înnăscut pentru muzică. Se află pe scenă de 70 de ani, iar în timp ce revoluții și războaie au cutremurat globul, Omara Portuondo a continuat să cucerească lumea cu vocea sa caldă.

Este cel mai bine vândut artist din Cuba și ambasador artistic al țării sale. Pe 5 noiembrie 2009, în cadrul celei de-a 10-a ediții a Latin GRAMMY Awards, Omara Portuondo a primit Premiul Grammy la categoria Best Contemporary Tropical Album pentru albumul „Gracias”. De-a lungul carierei, Omara Portuondo a fost nominalizată de 4 ori la Premiile Latin GRAMMY; a primit distincția “Prémio Música Brasileira” în cadrul Galei „Brazilian Music Awards” din 2008; de asemenea, este deținătoarea unui Billboard Latin Music Award (la Gala din 2005).

Turneul mondial „85 Tour” a demarat în 2016 și a avut concerte sold out în America de Nord, America Latină și în Europa. La cei 86 de ani, activitatea artistică a Omarei Portuondo se află într-o permanentă ascensiune, bucurându-se de fiecare dată de concerte sold out, dar și de aprecierile și de ovațiile îndelungi ale spectatorilor. Fiul său, Ariel, o însotește peste tot în lume în calitate de producător.

”Nu-mi pun mai multe dorințe în același timp, ca să fiu sigură că mi le voi putea îndeplini. Pe rând. Nu mă grăbesc. Sunt încă tânăra. Și chiar dacă poate chipul meu nu mai arată atât de tânăr ca odinioară, sufletul meu e mereu în floarea vârstei”, mărturisea Omara Portuondo într-un interviu acordat recent.

De-a lungul timpului, Omara a fost supranumită ”Edith Piaf a Cubei” sau ”Păpușa de ciocolată”. Iubește Cuba. Iubește La Havana. Crede în ceea ce cântă și are numeroase cântece superbe despre țara sa și despre frumusețile ei, pe care le-a făcut cunoscute în întreaga lume. Nu ar fi putut să cânte cu atâta dragoste “Soy cubana” dacă ar fi ales să trăiască în altă țară.

Bilete concert Omara Portuondo - București 2017

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului au fost puse în vânzare, la prețuri cuprinse între 65 lei – 300 lei:

  • Categoria VIP - 300 lei
  • Categoria I - 200 lei
  • Categoria II - 140 lei
  • Categoria III - 90 lei
  • Categoria IV - 65 lei
Comentează

Trending