Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Ilinca și Alex Florea au câștigat Selecția Națională pentru Eurovision 2017 - CLASAMENT

România va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Ilinca Băcilă și Alex Florea cu melodia "Yodel it!", compusă de Mihai Alexandru. Vezi clasamentul finalei și voturile primite de fiecare concurent în parte.
Ilinca Băcilă și Alex Florea, câștigătorii Selecției Naționale pentru Eurovision 2017

Ilinca Băcilă și Alex Florea, câștigătorii Selecției Naționale pentru Eurovision 2017 (foto: Ioana Hameeda / TVR)

Cântecul "Yodel it!" a fost votat masiv de telespectatorii TVR și susținătorii concurenților, obținând 10.377 de voturi dintr-un total de 31.694. Reamintim că în semifinală, piesa primise punctajul maxim din partea juriului. Podiumul a fost completat de MIHAI (Mihai Trăistariu) și Instinct.

"Yodel it!" este un mix energic de elemente pop, hip hop, yodeling, cu influențe rock. Compusă de Mihai Alexandru, compozitor cu un istoric de 10 prezențe în finala Eurovision România, piesa "Yodel it!" are versuri semnate de textiera Alexandra Niculae.

Ilinca Băcilă a devenit cunoscută în urma participării în 2014 la Vocea României, uimind prin abilitatea ei de a face yodeling. Colegul său, Alex Florea are de asemenea experiența concursurilor de talente. Vocalist și actor din Constanța, el și-a demonstrat versatilitatea prin participările la X Factor  în 2014 și la Vocea României în 2015.

CLASAMENTUL FINAL EUROVISION ROMÂNIA 2017

  1. Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel it!"
  2. MIHAI - "I Won't Surrender"
  3. Instinct - "Petale"
  4. Maxim - "Adu-ți aminte"
  5. Xandra - "Walk on by"
  6. Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire"
  7. Ramona Nerra - "Save Me"
  8. Eduard Santha - "Wild Child"
  9. Tavi Colen & Emma - "We Own the Night"
  10. Ana Maria Mirică - "Spune-mi tu"

Pe lângă delegarea la Kiev, Ilinca și Alex Florea au primit din partea organizatorilor un cec de 5000 de euro, o sumă destinată pregătirii show-ului în semifinala/finala Eurovision 2017.

Televotul a durat 60 de minute, în acest interval concertând o trupă tribut ABBA, ce îl include pe basistul Michael Watson, care a cântat şi alături de cei patru suedezi celebri. Formația Arrival a interpretat hituri precum "SOS", "Voules-Vous", "Money, Money, Money", "Waterloo", "Mamma Mia" sau "Dancing Queen".

Show-ul organizat de TVR a cuprins și trei concurenți de la Eurovision 2017, mai exact pe reprezentanții Elveției, Spaniei și Moldovei. Românca Miruna Mănescu (Runa) şi trupa TimeBelle reprezintă Elveţia cu piesa "Apollo", iar Spania merge pe mâna lui Manel Navarro, care  a compus și interpretează "Do It Fo Your Lover".

SunStroke Project au fost preferații publicului din Republica Moldova, melodia desemnată pentru Eurovision numindu-se "Hey Mamma". Vă invităm să o ascultați mai jos, instrumentalul este memorabil:

Eurovision 2017 se desfășoară sub sloganul "Celebrate diversity", iar finala va avea loc pe 13 mai 2016 la Kiev. Piesa României va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai. Contraconcurenții țării noastre vor fi: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia, Belarus.

Urmăriți mesajul câștigătorilor Eurovision România 2017:

Citește mai multe despre Alex FloreaIlinca Băcilă
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slipknot începe lucrul la un nou album, Corey Taylor se realătură formaţiei

Slipknot a confirmat că lucrează la un nou album, după ce Corey Taylor s-a realăturat trupei. Vocalul fusese ocupat cu...

Închide