BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Havasi, în cadrul unui interviu pentru InfoMusic, imediat după concertul de pe 19 noiembrie 2017Inspiraţie, muzică, imagini, lumini şi dans sau simplu... Havasi Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DCCo-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
KRAFTWERK 3-D
Ai ratat Black Friday? Profită de ofertele Crazy Days!

Depeche Mode lansează albumul "Spirit", synth-rock nervos cu tematică politică

Depeche Mode a lansat astăzi albumul "Spirit", după o aşteptare de aproape jumătate de an din partea fanilor. Precedat de un singur single şi videoclip, LP-ul va fi urmat de un turneu european, care va aduce trupa şi în România.

"Spirit" este materialul discografic cu numărul 14 al grupului englez şi al doilea sub tutela casei de discuri Columbia Records. De producţie s-a ocupat James Ford, membru al Simian Mobile Disco. Acesta e cunoscut şi pentru producţia de albume Arctic Monkeys, Birdy sau Florence and the Machine. Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher ne propun 12 piese de synth-pop care devine chiar un synth-rock nervos la un moment dat.

Încărcat de teme politice şi mesaje sociale, noul disc este clar influenţat de peisajul global şi mai ales de rezultatul alegerilor din SUA. Chiar dacă principalii cantautori ai trupei, Martin Gore şi Dave Gahan provin din Marea Britanie, ei locuiesc în Statele Unite de ani buni şi îi afectează noul regim american. Tonul baritonal al lui Dave Gahan rămâne hipnotizant, când ne îndeamnă la revoluţie în single-ul "Where's the Revolution".

Nu e prima oară când Depeche Mode abordează teme de gen, melodii ca "People are People" sau "Get the Balance Right" atacând teme precum natura umană şi regimuri politice controversate. De la conflicte la sărăcie, trupa nu a neglijat subiectele arzătoare, cele sociale şi religioase incluse. Ultimul deceniu a fost marcat de o muzică axată pe sentiment şi mai puţin pe temele globale. În "Spirit" se simte o nelinişte, o furie mocnită şi un îndemn la revoltă.

Tracklistul albumului arată astfel:

 1. Going Backwards
 2. Where's the Revolution
 3. The Worst Crime
 4. Scum
 5. You Move
 6. Cover Me
 7. Eternal
 8. Poison Heart
 9. So Much Love
 10. Poorman
 11. No More (This Is the Last Time)
 12. Fail

Faţă de alte release-uri, peisajul sonic este ceva mai minimalist, fără a mai suprapune straturi de sample-uri şi amplificând instrumentele prezente, precum chitara. Chitara de ritm se îmbină cu soul-ul la un moment dat şi cu sintetizatoare frenetice. Dave Gahan a prins şi vremuri mai tulburi, după cum sublinia într-un interviu recent. Pe atunci Margaret Thatcher era la putere în Marea Britanie şi muzica era cea mai puternică formă de protest pentru solist.

Depeche Mode vor începe turneul european pe 5 mai la Stockholm şi îl vor încheia la Cluj-Napoca, pe 23 iulie. Aşteptăm să auzim şi melodii clasice ale grupului acolo, precum cele cântate pe Arenă Naţională în 2013.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Depeche Mode
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Katy Perry prezintă un teaser pentru o melodie nouă, "Deja Vu"

Katy Perry nu mai e acea fată veselă de la "I Kissed a Girl", lansând acum melodii cu mesaj politic...

Închide