Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Depeche Mode lansează albumul "Spirit", synth-rock nervos cu tematică politică

Depeche Mode a lansat astăzi albumul "Spirit", după o aşteptare de aproape jumătate de an din partea fanilor. Precedat de un singur single şi videoclip, LP-ul va fi urmat de un turneu european, care va aduce trupa şi în România.

Publicat

pe

│ FOTO: www.facebook.com

"Spirit" este materialul discografic cu numărul 14 al grupului englez şi al doilea sub tutela casei de discuri Columbia Records. De producţie s-a ocupat James Ford, membru al Simian Mobile Disco. Acesta e cunoscut şi pentru producţia de albume Arctic Monkeys, Birdy sau Florence and the Machine. Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher ne propun 12 piese de synth-pop care devine chiar un synth-rock nervos la un moment dat.

Încărcat de teme politice şi mesaje sociale, noul disc este clar influenţat de peisajul global şi mai ales de rezultatul alegerilor din SUA. Chiar dacă principalii cantautori ai trupei, Martin Gore şi Dave Gahan provin din Marea Britanie, ei locuiesc în Statele Unite de ani buni şi îi afectează noul regim american. Tonul baritonal al lui Dave Gahan rămâne hipnotizant, când ne îndeamnă la revoluţie în single-ul "Where's the Revolution".

Nu e prima oară când Depeche Mode abordează teme de gen, melodii ca "People are People" sau "Get the Balance Right" atacând teme precum natura umană şi regimuri politice controversate. De la conflicte la sărăcie, trupa nu a neglijat subiectele arzătoare, cele sociale şi religioase incluse. Ultimul deceniu a fost marcat de o muzică axată pe sentiment şi mai puţin pe temele globale. În "Spirit" se simte o nelinişte, o furie mocnită şi un îndemn la revoltă.

Tracklistul albumului arată astfel:

 1. Going Backwards
 2. Where's the Revolution
 3. The Worst Crime
 4. Scum
 5. You Move
 6. Cover Me
 7. Eternal
 8. Poison Heart
 9. So Much Love
 10. Poorman
 11. No More (This Is the Last Time)
 12. Fail

Faţă de alte release-uri, peisajul sonic este ceva mai minimalist, fără a mai suprapune straturi de sample-uri şi amplificând instrumentele prezente, precum chitara. Chitara de ritm se îmbină cu soul-ul la un moment dat şi cu sintetizatoare frenetice. Dave Gahan a prins şi vremuri mai tulburi, după cum sublinia într-un interviu recent. Pe atunci Margaret Thatcher era la putere în Marea Britanie şi muzica era cea mai puternică formă de protest pentru solist.

Depeche Mode vor începe turneul european pe 5 mai la Stockholm şi îl vor încheia la Cluj-Napoca, pe 23 iulie. Aşteptăm să auzim şi melodii clasice ale grupului acolo, precum cele cântate pe Arenă Naţională în 2013.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Dave Gahan interpretează în mod unic "Nothing Else Matters" pe albumul de coveruri Metallica

Metallica a petrecut o bună parte din anul 2021 surprinzându-ne cu coveruri ale pieselor sale legendare de pe "The Black Album". Cel mai nou release de acest gen este unul suav şi baritonal şi vine de la Dave Gahan, solistul Depeche Mode. Artistul interpretează piesa "Nothing Else Matters" într-un mod unic.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Metallica a colaborat cu peste 50 de artişti, care au realizat coveruri neaşteptate ale pieselor de pe albumul "The Black Album" lansat cu 30 de ani în urmă. Rezultatul se numeşte "The Metallica Blacklist" şi include variante neaşteptate de coveruri de la Dave Gahan, Miley Cyrus, J. Balvin, Corey Taylor, Janes, Rina Sawayama, Biffy Clyro şi mulţi alţii. Dave Gahan ne oferă o variantă sensibilă şi preponderent vocală a lui "Nothing Else Matters", cu sample-uri discrete de pian, de viori şi unele atmosferice în fundal.

Videoclipul cu visualizer lichefiat a fost realizat de către Aaron Hymes. Un total de 53 de coveruri apare pe noul album, care a debutat chiar astăzi, pe 10 septembrie 2021. 100% din veniturile generate de LP vor merge direct la organizaţii caritabile, dintre care jumătate la fundaţia Metallica All Within My Hands şi jumătate la câte o fundaţie aleasă de fiecare artist care a contribuit cu un cover.

Dave Gahan a ales World Central Kitchen, o organizaţie non profit care asigură alimente celor afectaţi de dezastre naturale. Pe 9 septembrie Metallica a promovat noul album printr-o reprezentaţie live alături de Miley Cyrus, interpretând piesa "Nothing Else Matters" la postul de radio Sirius XM, unde are emisiune Howard Stern. Pe lângă "The Metallica Blacklist" a debutat şi o ediţie aniversară de 30 de ani a lui "The Black Album", care include piese demo, B-sides şi rarităţi. Va sosi în ediţii speciale, inclusiv un dublu vinil de 180 de grame, CD standard şi ediţie 3 CD Expanded, plus una Limited Edition Deluxe Box Set, cu 24 de ore de muzică.

Printre cele mai neaşteptate coveruri ale LP-ului "Blacklist" se numără cel realizat de Chase and Status din UK, maeştri DNB, care colaborează cu MC-ul BackgRoad Gee pentru o versiune inedită de "Wherever I May Roam:.". Elton John, Yo-Yo Ma, basistul Metallica Robert Trujillo şi toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith au colaborat de asemenea pentru această uriaşă opera cover.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending