Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis

Bob Dylan interpretează în stil propriu melodia "Stardust", cover după Hoagy Carmichael

Bob Dylan continuă să lanseze single-uri de pe viitorul LP triplu de coveruri, "Triplicate". Cel mai nou release este un cover după melodia clasică "Stardust", interpretată de Hoagy Carmichael. Piesa are o vechime 90 de ani şi a primit de-a lungul timpului sute de coveruri.
Cover Bob Dylan Stardust

Cover Bob Dylan Stardust

"Stardust" a avut parte de coveruri realizate de Willie Nelson, Frank Sinatra, Rod Stewart sau chiar Ringo Starr. Bob Dylan combină blues-ul cu country-ul, în armonii clasice, pe o melodie blândă şi melancolică. Dă senzaţia unei combinaţii între varianta lui Willie Nelson, cel mai apreciat cover de până acum şi versiunea lui Sinatra, plină de energie.

Originalul era scris în 1927 şi a avut parte de o interpretare clasică a lui Bing Crosby în 1931. Michael Buble înregistra "Stardust" în 2009, drept parte a albumului său "Crazy Love".

Dylan, distins cu premiul Nobel pentru literatură anul trecut, a lansat până acum două single-uri de pe "Triplicate", ambele coveruri după melodii de Frank Sinatra. Cele 3 discuri debutează pe 31 martie şi vor mai include reinterpretări ale pieselor lui Lee Adams, Charles Strouse, Cy Coleman sau Carolyn Leigh. Nu e prima oară când excentricul american lansează un album de coveruri, pentru că şi ultimele 2 au fost de acest tip.

"Triplicate" este LP-ul cu numărul 38 al cantautorului de 75 de ani, care a cântat în România în 2014, la Sala Palatului. Era a doua vizită la noi în ultimul deceniu, după prestaţia de la Zone Arena din 2010.

Citește mai multe despre Bob Dylan
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sia şi Pink au o nouă piesă împreună - "Waterfall", o colaborare cu Stargate

Sia şi Pink au lansat o piesă nouă, "Waterfall", colaborare cu producătorii norvegieni de la Stargate. Nordicii se află în...

Închide