Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Ascultă noua melodie a lui Chris Cornell, "The Promise", compusă pentru filmul cu acelaşi nume - AUDIO

Chris Cornell a compus o nouă melodie, numită "The Promise", pentru filmul cu acelaşi nume, care se pregăteşte să ajungă la cinema. Pelicula îi are ca staruri pe Christian Bale şi Oscar Isaac, iar Chris Cornell dezvăluie o latură melancolică şi umanitară a sa cu acest release.

Publicat

pe

Single Chris Cornell The Promise
Single Chris Cornell The Promise

Sunând mai mult ca Peter Gabriel sau Michael Bolton, Chris Cornell vine cu o melodie pe bază de chitară acustică şi voce curată. Se depărtează deci de ultimele single-uri Audioslave şi Soundgarden. Toate profiturile generate de această melodie prin iTunes şi alte surse vor fi donate în scopuri caritabile. "The Promise" este un film regizat de Terry George şi se axează pe ultimele zile ale Imperiului Otoman.

Se aduce în discuţie genocidul din Armenia, dar şi asuprirea poporului grec. Chris Cornell are o soţie cu origini greceşti, resimţind tema filmului la nivel personal. Solistul Soundgarden a avut următoarele de spus despre peliculă:

Filmul şi povestea sa sunt colegii tăi de trupă, iar melodia trebuie să respecte istoria şi personajele. "The Promise" este un omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în genocidul din Armenia, dar face referire şi la atrocităţi mai recente. Aceleaşi metode folosite în genocidul armean au apărut şi în Bosnia, Darfur, Rwanda şi acum şi în Siria, contribuind la criza globală a refugiaţilor.

Prejudecata şi rasismul încă sunt prezente la nivel global. Chiar şi în SUA avem semne, grupuri izolate bazate pe rasă şi religie. Trebuie să spunem aceste poveşti în moduri cât mai variate.

"The Promise" debutează la cinema pe 21 aprilie, iar Chris Cornell e gata să pornească într-un turneu cu Soundgarden în următoarele luni. Planuri există şi cu Audioslave, trupa reunita după 12 ani la Anti Inaugural Ball, eveniment anti inaugurare Donald Trump.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Toni Cornell a cântat "Nothing Compares 2 U" în emisiunea lui James Corden - VIDEO

Toni Cornell, fiica regretatului Chris Cornell, a fost invitată în emisiunea lui James Corden pentru a interpreta piesa "Nothing Compares 2 U". Coverul acestei melodii, inclus pe albumul postum al lui Chris, "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1", a fost nominalizat la Grammy în categoria Best Rock Performance.

Publicat

pe

Toni Cornell în emisiunea lui James Corden
Toni Cornell în emisiunea lui James Corden │ FOTO: Captură YouTube

Pentru Toni Cornell, piesa "Nothing Compares 2 U" are o semnificație aparte. A fost ultima piesă pe care a cântat-o împreună cu tatăl ei, înainte de a muri, așa încât momentul din cadrul emisiunii lui James Corden a fost un omagiu.

"Această piesă va rămâne de acum mereu în inima mea. A fost ultima piesă pe care am cântat-o cu tata și ultima prestație la care bunicul meu s-a uitat. Inima mea este îndurerată, dar măcar știu că acum sunt împreună. Această piesă este dedicată celor mai grozavi oameni din viața mea, care m-au crescut și m-au învățat ce este iubirea. Vă iubesc pe amândoi atât de mult, nimic nu se compară cu voi (Nothing Compares 2 U)...lumea mea nu va mai fi nicioadată la fel", a fost mesajul lui Toni, transmis pe Instagram după live-ul din cadrul The Late Late Show with James Corden.

Piesa "Nothing Compares 2 U" există și în versiune de duet, cântată de Toni împreună cu Chris Cornell. Varianta inclusă pe albumul postum "No One Sings Like You Anymore, Vol. 1" este însă una solo, înregistrată de Chris în 2016. Atât coverul regretatului muzician, cât și albumul au fost nominalizate anul acesta la premiile Grammy, în categoriile Best Rock Performance și Best Rock Album.

VIDEO: Toni Cornell - "Nothing Compares 2 U"

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

Trending