Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Ed Sheeran
INFO CONCERT:
Metallica
Trupa Metallica (2018)Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz

Mastodon lansează single-ul "Show Yourself", cu toboşarul în rol de vocal principal - AUDIO

Mastodon îşi continuă seria de single-uri de pe noul album cu "Show Yourself". Melodia îl aduce în prim plan pe toborasul plurivalent, Brann Dailor, aici în rol de vocal principal. "Show Yourself' este o compoziţie de 3 minute extrasă de pe viitorul LP al trupei "Emperor of Sand".
Coperta single Mastodon Show Yourself

Coperta single Mastodon Show Yourself

Mastodon a postat teasere criptice cu privire la acest album şi apoi la final de ianuarie a lansat single-ul "Sultan's Curse". Ce e interesant la noua melodie e că porneşte direct spre timpanele noastre, fără vreo "încălzire" sau intro. La prima ascultare regăsim un sound de Queens of the Stone Age, uşor mai comercial decât ne-a obişnuit formaţia ce e drept. Poate şi câteva riff-uri de Foo Fighters.

Cvartetul american e inedit la capitolul voce, alternând între soliştii Brann Dailor, care e şi toboşar şi Brent Hinds. Acesta se ocupa şi de chitara principală a grupului. Mastodon are în spate 17 ani de ani de activitate şi 6 albume, cel de-al şaptelea fiind "Emperor of Sand", care debutează pe 31 martie. Noul single are şi o istorie inedită, pentru că iniţial toboşarul Dailor nu a fost convins de riff-urile sale.

Acesta a declarat că melodia pare prea simplă, recunoscând ulterior că s-a înşelat. Compoziţia a apărut cu ajutorul unei colecţii de riff-uri adunate de chitaristul de ritm Bill Kelliher în timpul ultimului turneu Mastodon. "Emperor of Sand" i-a reunit pe muzicienii din Atlanta cu producătorul Brendan O'Brien, care a contribuit în mod însemnat la excelentul album Mastodon "Crack the Skye".

Pentru a realiza cel mai nou material discografic a fost nevoie de o lună de sesiuni de înregistrare la Quarry în Georgia, apoi două săptămâni de mixaj în Los Angeles. Ordinea a fost următoarea: Dailor a înregistrat tobele, apoi a compus versurile, iar între timp ceilalţi membri au înregistrat chitarele şi basul. Rezultatul este o colecţie de 11 melodii, care abordează teme precum moartea, supravieţuirea sau trecerea timpului.

Citește mai multe despre mastodon
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Incubus anunță noul single "Nimble Bastard" și o colaborare cu Skrillex

Incubus va lansa peste două săptămâni piesa "Nimble Bastard", primul single de pe noul album al trupei. Discul va conține,...

Închide