Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Mastodon lansează single-ul "Show Yourself", cu toboşarul în rol de vocal principal - AUDIO

Mastodon îşi continuă seria de single-uri de pe noul album cu "Show Yourself". Melodia îl aduce în prim plan pe toborasul plurivalent, Brann Dailor, aici în rol de vocal principal. "Show Yourself' este o compoziţie de 3 minute extrasă de pe viitorul LP al trupei "Emperor of Sand".
Coperta single Mastodon Show Yourself

Coperta single Mastodon Show Yourself

Urmărește-ne pe

Mastodon a postat teasere criptice cu privire la acest album şi apoi la final de ianuarie a lansat single-ul "Sultan's Curse". Ce e interesant la noua melodie e că porneşte direct spre timpanele noastre, fără vreo "încălzire" sau intro. La prima ascultare regăsim un sound de Queens of the Stone Age, uşor mai comercial decât ne-a obişnuit formaţia ce e drept. Poate şi câteva riff-uri de Foo Fighters.

Cvartetul american e inedit la capitolul voce, alternând între soliştii Brann Dailor, care e şi toboşar şi Brent Hinds. Acesta se ocupa şi de chitara principală a grupului. Mastodon are în spate 17 ani de ani de activitate şi 6 albume, cel de-al şaptelea fiind "Emperor of Sand", care debutează pe 31 martie. Noul single are şi o istorie inedită, pentru că iniţial toboşarul Dailor nu a fost convins de riff-urile sale.

Acesta a declarat că melodia pare prea simplă, recunoscând ulterior că s-a înşelat. Compoziţia a apărut cu ajutorul unei colecţii de riff-uri adunate de chitaristul de ritm Bill Kelliher în timpul ultimului turneu Mastodon. "Emperor of Sand" i-a reunit pe muzicienii din Atlanta cu producătorul Brendan O'Brien, care a contribuit în mod însemnat la excelentul album Mastodon "Crack the Skye".

Pentru a realiza cel mai nou material discografic a fost nevoie de o lună de sesiuni de înregistrare la Quarry în Georgia, apoi două săptămâni de mixaj în Los Angeles. Ordinea a fost următoarea: Dailor a înregistrat tobele, apoi a compus versurile, iar între timp ceilalţi membri au înregistrat chitarele şi basul. Rezultatul este o colecţie de 11 melodii, care abordează teme precum moartea, supravieţuirea sau trecerea timpului.

Citește mai multe despre mastodon
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Incubus anunță noul single "Nimble Bastard" și o colaborare cu Skrillex

Incubus va lansa peste două săptămâni piesa "Nimble Bastard", primul single de pe noul album al trupei. Discul va conține,...

Închide