BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Prinde ofertele Black Friday 2017Prinde ofertele Black Friday 2017 Havasi, în cadrul unui interviu pentru InfoMusic, imediat după concertul de pe 19 noiembrie 2017Inspiraţie, muzică, imagini, lumini şi dans sau simplu... Havasi Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DCCo-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
Katy Perry
Ai ratat Black Friday? Profită de ofertele Crazy Days!

Mastodon lansează single-ul "Show Yourself", cu toboşarul în rol de vocal principal - AUDIO

Mastodon îşi continuă seria de single-uri de pe noul album cu "Show Yourself". Melodia îl aduce în prim plan pe toborasul plurivalent, Brann Dailor, aici în rol de vocal principal. "Show Yourself' este o compoziţie de 3 minute extrasă de pe viitorul LP al trupei "Emperor of Sand".
Coperta single Mastodon Show Yourself

Coperta single Mastodon Show Yourself

Mastodon a postat teasere criptice cu privire la acest album şi apoi la final de ianuarie a lansat single-ul "Sultan's Curse". Ce e interesant la noua melodie e că porneşte direct spre timpanele noastre, fără vreo "încălzire" sau intro. La prima ascultare regăsim un sound de Queens of the Stone Age, uşor mai comercial decât ne-a obişnuit formaţia ce e drept. Poate şi câteva riff-uri de Foo Fighters.

Cvartetul american e inedit la capitolul voce, alternând între soliştii Brann Dailor, care e şi toboşar şi Brent Hinds. Acesta se ocupa şi de chitara principală a grupului. Mastodon are în spate 17 ani de ani de activitate şi 6 albume, cel de-al şaptelea fiind "Emperor of Sand", care debutează pe 31 martie. Noul single are şi o istorie inedită, pentru că iniţial toboşarul Dailor nu a fost convins de riff-urile sale.

Acesta a declarat că melodia pare prea simplă, recunoscând ulterior că s-a înşelat. Compoziţia a apărut cu ajutorul unei colecţii de riff-uri adunate de chitaristul de ritm Bill Kelliher în timpul ultimului turneu Mastodon. "Emperor of Sand" i-a reunit pe muzicienii din Atlanta cu producătorul Brendan O'Brien, care a contribuit în mod însemnat la excelentul album Mastodon "Crack the Skye".

Pentru a realiza cel mai nou material discografic a fost nevoie de o lună de sesiuni de înregistrare la Quarry în Georgia, apoi două săptămâni de mixaj în Los Angeles. Ordinea a fost următoarea: Dailor a înregistrat tobele, apoi a compus versurile, iar între timp ceilalţi membri au înregistrat chitarele şi basul. Rezultatul este o colecţie de 11 melodii, care abordează teme precum moartea, supravieţuirea sau trecerea timpului.

Citește mai multe despre mastodon
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Incubus anunță noul single "Nimble Bastard" și o colaborare cu Skrillex

Incubus va lansa peste două săptămâni piesa "Nimble Bastard", primul single de pe noul album al trupei. Discul va conține,...

Închide