Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Arcade Fire
INFO CONCERT:
Nick Cave and The Bad Seeds
INFO CONCERT:
Lord of the Dance
INFO CONCERT:
Caro Emerald
INFO CONCERT:
Cargo - concert aniversar
INFO CONCERT:
Star Wars live in concert - A New Hope
ANUNȚAT RECENT: Concert Massive Attack în România pe 21 iunie - Află detalii și cumpără bilete promoționale!

M83 lansează EP-ul "Go! Remixes" împreună cu un joc Microsoft

Duo-ul francez M83 a lansat un EP de remix-uri ale melodiilor extrase de pe ultimul album "Junk". Toate melodiile au fost postate pe YouTube, iar remixul piesei "Go!" a primit şi un joc video de la Microsoft.
M83 Go 8 bit remix joc Microsoft

M83 Go 8 bit remix joc Microsoft

Reinventarea single-ului "Go!" în varianta 8 bit remix a adus şi un joc bazat pe nostalgia anilor 80. Proiectul e cunoscut ca "Meet Me at Go" şi implică o colaborare între Microsoft, M83 şi agenţia creativă Listen. Pe lângă melodie a apărut şi un joc în browser de condus printre obstacole, cu o grafică retro şi vibe cyberpunk. M83 se numără printre artiştii care s-au alăturat programului Microsoft Music X Technology, primind acces la tehnologii precum Hololens sau Kinect.

Alţi artişti din program sunt Childish Gambino, Grimes sau Big Grams. Acţiunea jocului "Meet Me at Go!" e sincronizată cu melodia remixată 8 bit. Pe măsură ce încetineşte tempo-ul melodiei scade şi viteza automobilului, iar dacă va creşte tempo-ul, se amplifică şi viteza. Jucătorii trebuie să adune obiecte, să urmărească o maşină şi să admire peisajele futuriste.

Jocul poate fi încercat din browser pe PC, dar e optimizat şi pentru ecranul touch al unei tablete Microsoft Surface. Cei care îl joacă în browserul Microsoft Edge primesc easter egg-uri bonus. Cel mai nou EP M83 include remixuri pentru melodiile "Go!", " Bibi the Dog" sau "Solitude". Trupa a fost foarte apreciată pentru coloana sonoră compusă pentru filmul SF "Oblivion", cu Tom Cruise în rol principal, dar şi pentru melodiile electronice pe care le regăsim în multiple trailere sau reclame.

Pe viitor, M83 se va ocupa de regia muzicală şi compoziţii pentru Cirque du Soleil în varianta Volta din Montreal. Trupa are 16 ani de activitate şi o nominalizare la premiile Grammy.

Citește mai multe despre M83
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lady Gaga și Metallica pregătesc o "colaborare specială" pentru gala premiilor Grammy

După diverse speculații privind un posibil duet Metallica - Lady Gaga la Grammy, a venit și confirmarea oficială. Formația a...

Închide