Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul JAZZ IN CHURCH ajunge anul acesta la cea de-a 5-a ediție

Singurul festival de jazz în biserică din România revine cu a cincea ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 29 martie - 2 aprilie, printre artiștii confirmați numărându-se Franco Ambrosetti, Chico Freeman, Ralph Towner și Lubomyr Melnyk.

Publicat

pe

Concert Paolo Fresu și Ralph Towner pe 14 mai 2016

După patru ediții sold-out, jazz-ul european este celebrat în continuare în cadrul festivalului Jazz in Church. În programul celei de-a 5-a ediții sunt incluși unii dintre cei mai mari muzicieni ai genului, precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru, Bojan Z. – nume de referință în arta pianului în jazz și laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, sau Michele Rabbia – un artist deja iubit de publicul Jazz in Church și cunoscut pentru fascinanta abilitate de a crea muzică din cele mai neobișnuite materiale și instrumente.

Greii muzicii de jazz au ca reprezentanți pe Chico Freeman, ce va prezenta proiectul Chico Freeman Exotica Trio și Ralph Towner – auto-etichetat ca un pianist care cântă la chitară, recitalul său va fermeca urechile și inimile publicului Jazz in Church.

VIDEO: Ralph Towner

Ca în fiecare an, festivalul este un melanj de muzică de jazz și contemporană, iar una dintre suprize va fi cu siguranță pianistul de origine ucraineană Lubomyr Melnyk. Este unul dintre cei mai originali expozanți ai minimalismului contemporan și a reușit să dezvolte un alt limbaj al instrumentului rege - un patent al abordării pianului într-o manieră ce îi aparține și poartă denumirea de “continuous music”. Melnyk a și stabilit o serie de recorduri, atingând în concert neasemuita iuţeală de 19 note şi jumătate pe secundă şi înregistrând o medie de viteză, pe parcursul unei ore întregi, situată între 13 şi 14 note pe secundă.

VIDEO: Melnyk

De asemenea organizatorii au pregătit un concert și pentru cei mici: sâmbătă dimineață la ora 11.00 va avea loc matineul Jazz for Kids prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală.

Prețuri bilete la Jazz in Church 2017 :

  • Primele 100 de bilete au un preț special de 120 lei în pre-sale până pe 1 martie. După aceea prețul unui bilet este de 150 lei pe seară.
  • Biletele pentru matineul Jazz for Kids costă 15 lei.
  • Intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este liberă.
Comentează

Trending