Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Trupa Metallica (2018)Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE INFO CONCERT:
Metallica
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz

Eric Clapton va fi subiectul unui documentar realizat de Lili Fini Zanuck, laureată Emmy şi Oscar

Viaţa şi cariera lui Eric Clapton au fost acoperite de multiple documentare, dar iată că încă unul este în producţie. Pe numele său "Eric Clapton: A Life în 12 Bars", această peliculă va fi regizată de către Lili Fini Zanuck, laureată Oscar şi Emmy.
Eric Clapton

Eric Clapton (foto: Artwork realizat de Peter Blake)

Este promisă o "călătorie profund personală în viaţa unei legende", Clapton având o viaţă marcată de tragedii personale şi realizări artistice deosebite. Fini Zanuck debuta ca regizor în anul 1991, prin filmul "Rush", cu o coloană sonoră realizată chiar de Eric Clapton. De atunci regizoarea şi artistul au rămas prieteni şi iată-i colaborând din nou în 2017.

Eric Clapton este singurul artist introdus în Rock and Rock Hall of Fame de 3 ori şi are la activ 18 premii Grammy. Poate sună ca o carieră de succes, dar Clapton a avut tendinţa de a părăsi formaţii de succes, precum Yardbirds sau Cream. O copilărie traumatizantă, lupta cu alcoolul şi drogurile şi pierderea fiului său au marcat profund artistul blues.

"Eric Clapton: A Life în 12 Bars" va include atât momente din concertele cantautorului britanic, dar şi interviuri cu apropiaţii şi colaboratorii săi. Clapton a oferit acces nelimitat la clipuri, fotografii, postere, înregistrări, scrisori şi desene. Vor apărea în documentar şi eroi personali ai lui Clapton, ca BB King, Jimi Hendrix sau George Harrison, în interviuri preluate din arhivă.

Respectatul chitarist blues a lansat anul trecut albumul de studio cu numărul 23, "I Still Do", urmat de un album live. Clapton ajungea în România în 2010, având un concert la stadionul de rugby Iolanda Balaş, unde a cântat melodii clasice precum "Layla" sau "Cocaine".

Citește mai multe despre Eric Clapton
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ariana Grande şi John Legend prezintă melodia principală din filmul "Beauty and the Beast"

Ariana Grande şi John Legend interpretează în duet tema filmului "Beauty and the Beast". E melodia clasică a producţiei Disney...

Închide