Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Eric Clapton va fi subiectul unui documentar realizat de Lili Fini Zanuck, laureată Emmy şi Oscar

Viaţa şi cariera lui Eric Clapton au fost acoperite de multiple documentare, dar iată că încă unul este în producţie. Pe numele său "Eric Clapton: A Life în 12 Bars", această peliculă va fi regizată de către Lili Fini Zanuck, laureată Oscar şi Emmy.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

Este promisă o "călătorie profund personală în viaţa unei legende", Clapton având o viaţă marcată de tragedii personale şi realizări artistice deosebite. Fini Zanuck debuta ca regizor în anul 1991, prin filmul "Rush", cu o coloană sonoră realizată chiar de Eric Clapton. De atunci regizoarea şi artistul au rămas prieteni şi iată-i colaborând din nou în 2017.

Eric Clapton este singurul artist introdus în Rock and Rock Hall of Fame de 3 ori şi are la activ 18 premii Grammy. Poate sună ca o carieră de succes, dar Clapton a avut tendinţa de a părăsi formaţii de succes, precum Yardbirds sau Cream. O copilărie traumatizantă, lupta cu alcoolul şi drogurile şi pierderea fiului său au marcat profund artistul blues.

"Eric Clapton: A Life în 12 Bars" va include atât momente din concertele cantautorului britanic, dar şi interviuri cu apropiaţii şi colaboratorii săi. Clapton a oferit acces nelimitat la clipuri, fotografii, postere, înregistrări, scrisori şi desene. Vor apărea în documentar şi eroi personali ai lui Clapton, ca BB King, Jimi Hendrix sau George Harrison, în interviuri preluate din arhivă.

Respectatul chitarist blues a lansat anul trecut albumul de studio cu numărul 23, "I Still Do", urmat de un album live. Clapton ajungea în România în 2010, având un concert la stadionul de rugby Iolanda Balaş, unde a cântat melodii clasice precum "Layla" sau "Cocaine".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Eric Clapton a lansat imnul anti vacciniştilor, "This Has Gotta Stop" - AUDIO

Eric Clapton se numără printre cele mai vocale figuri din muzică, atunci când vine vorba despre vaccinul anti Covid-19. Artistul a avut reacţii adverse severe şi nu s-a ferit să protesteze contra campaniei de vaccinare şi a mediatizării sale. Acum duce lucrurile mai departe, lansând o piesă de protest, "This Has Gotta Stop".

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

Ce e drept "This Has Gotta Stop" poate fi privită din mai multe unghiuri: melodie de protest contra restricţiilor, contra situaţiei actuale provocate de Covid-19, dar şi contra campaniei de vaccinare. Pe un fundal de blues vestic de altă dată, legendarul creator al piesei "Tears in Heaven" ne oferă versuri despre "dresarea sufletelor", despre legi stricte şi faptul că artistul "este obişnuit să fie liber, aşa că încuiaţi-mă şi aruncaţi cheia".

Auzim la mijlocul piesei şi câteva solo-uri măiastre specifice lui Clapton, iar percuţia este destul de cuminte în fundal. Pentru o piesă de protest sound-ul e destul de blajin şi elegant. Legendarul chitarist a fost vocal cu privire la lockdown şi vaccinări în ultimul an. În decembrie 2020 colabora cu Van Morisson, de asemenea un sceptic al fenomenului şi lansau împreună "Stand and Deliver", una dintre multele piese anti lockdown înregistrate de Morrison şi care a primit un val de critici.

În mai 2021, Eric Clapton împărtăşea presei detalii despre efectele adverse suferite în urma vaccinării cu AstraZeneca. Acestea apar şi în versuri, precum faptul că nu îşi mai putea mişca mâinile şi avea mereu sudori reci. Piesa nouă a sosit alături de un videoclip, în care vedem animaţii cu păpuşari şi oameni politici care manipulează societatea şi protestatari care agită pancarte cu "Libertate" şi "Stop". În iulie 2021 Clapton a anunţat că nu va participa la concerte care necesită dovada vaccinării, după ce Guvernul britanic a ridicat restricţiile în acea perioadă.

În iunie 2021 chitaristul a dezvăluit că în timpul primulul lockdown din UK a început să "consume date alternative" despre pandemie pe YouTube de la un grup de academicieni. E vorba despre gruparea Great Barrington Declaration, aspru criticată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Clapton şi-a anulat deja un turneu global şi a luat în calcul să se mute din Marea Britanie, dar nici în SUA nu e bine văzut, din cauza colaborării cu Morrison. Acolo a fost numit susţinător al lui Trump.

Clapton nu e singurul muzician cu acest punct de vedere, iar solistul Metallica, James Hetfield s-a declarat de asemenea precaut, dacă nu chiar sceptic cu privire la vaccinuri într-un podcast despre vânătoare.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending