Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Eric Clapton va fi subiectul unui documentar realizat de Lili Fini Zanuck, laureată Emmy şi Oscar

Viaţa şi cariera lui Eric Clapton au fost acoperite de multiple documentare, dar iată că încă unul este în producţie. Pe numele său "Eric Clapton: A Life în 12 Bars", această peliculă va fi regizată de către Lili Fini Zanuck, laureată Oscar şi Emmy.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton │ FOTO: Artwork realizat de Peter Blake

Este promisă o "călătorie profund personală în viaţa unei legende", Clapton având o viaţă marcată de tragedii personale şi realizări artistice deosebite. Fini Zanuck debuta ca regizor în anul 1991, prin filmul "Rush", cu o coloană sonoră realizată chiar de Eric Clapton. De atunci regizoarea şi artistul au rămas prieteni şi iată-i colaborând din nou în 2017.

Eric Clapton este singurul artist introdus în Rock and Rock Hall of Fame de 3 ori şi are la activ 18 premii Grammy. Poate sună ca o carieră de succes, dar Clapton a avut tendinţa de a părăsi formaţii de succes, precum Yardbirds sau Cream. O copilărie traumatizantă, lupta cu alcoolul şi drogurile şi pierderea fiului său au marcat profund artistul blues.

"Eric Clapton: A Life în 12 Bars" va include atât momente din concertele cantautorului britanic, dar şi interviuri cu apropiaţii şi colaboratorii săi. Clapton a oferit acces nelimitat la clipuri, fotografii, postere, înregistrări, scrisori şi desene. Vor apărea în documentar şi eroi personali ai lui Clapton, ca BB King, Jimi Hendrix sau George Harrison, în interviuri preluate din arhivă.

Respectatul chitarist blues a lansat anul trecut albumul de studio cu numărul 23, "I Still Do", urmat de un album live. Clapton ajungea în România în 2010, având un concert la stadionul de rugby Iolanda Balaş, unde a cântat melodii clasice precum "Layla" sau "Cocaine".

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Eric Clapton a suferit reacţii adverse severe după vaccinul anti Covid-19, se declară contra "propagandei vaccinurilor sigure"

Eric Clapton se alătură curentului celor nemulţumiţi de vaccinurile anti Covid-19, după ce artistul a suferit reacţii adverse severe. Muzicianul s-a imunizat cu serul AstraZeneca în luna februarie 2021 şi a avut reacţii adverse atât de severe încât s-a temut că nu îşi va mai putea folosi mâinile şi picioarele vreodată.

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

În vârstă de 76 de ani, Eric Clapton a fost încă de la început sceptic cu privire la vaccinurile anti Covid-19, iar convingerile i s-au întărit după vaccinare. Reacţiile sale adverse severe după vaccinare au durat 10 zile, iar "reacţii dezastruoase" au continuat şi la 6 săptămâni după a doua doză. Muzicianul a fost în primul val al celor vaccinaţi din cauza vârstei avansate, dar şi a emfizemului de care suferă. A descris toate aceste efecte într-un email către Robin Monotti Graziadei, producător de muzică şi partener al său.

Clapton a lansat încă din 2020 o melodie anti lockdown, "Stand and Deliver" iar acum critică "tirania şi autoritatea arogantă", cu aluzie la campania de vaccinare. Melodia anterior menţionată a fost o colaborare cu artistul Van Morrison, o altă voce puternică contra restricţiilor. Trebuie totuşi spus că Eric Clapton şi-a revenit după efectele secundare.

Iată un citat din mailul său către producător:

Mâinile şi picioarele erau fie îngheţate, amorţite sau arzând şi inutile timp de 2 săptămâni. Mă temeam că nu voi mai cânta vreodată. Nu ar fi trebuit să mă apropii vreodată de ac. Dar propaganda a zis că vaccinurile sunt sigure pentru toată lumea. Continui să merg pe calea rebeliunii pasive şi încerc să urmez acea linie pentru a îmi putea iubi activ familia mea şi e dificil să îmi muşc limba având în vedere ce ştiu acum.

Trebuie spus că artistul suferă, pe lângă emfizem şi de neuropatie periferică, care are fix simptomele de amorţeală, fierbinţeală sau răceală a extremităţilor, în cele mai avansate cazuri. De la Brexit încoace Eric Clapton a fost în continuu război cu liderii britanici şi şi-a pierdut încrederea în aceştia. Ultimele piese lansate de Clapton în perioada pre-pandemie au fost "Home For the Holidays", "For Love on Christmas Day" şi "White Christmas", single-uri extrase de pe un album tematic de Crăciun.

Citește în continuare

Trending