Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Dream Theater lansează un joc video bazat pe ultimul său album

Dream Theater a lansat un joc pentru mobil numit "The Astonishing Game" şi bazat pe ultimul său album concept. Creaţie a celor de la Turbo Tape Games, titlul este realizat în colaborare cu trupa şi este un board game cu elemente de strategie.

Publicat

pe

The Astonishing Game joc Dream Theater
The Astonishing Game joc Dream Theater

Poate fi descărcat din App Store sau Play Store contra a 15 RON şi oferă acţiune turn based şi elemente clasice de board game. Se poate descărca şi pe PC, de pe Steam. Pe lângă scorurile record şi competiţia în multiplayer se pot câştiga şi bilete la concertele trupei, întâlniri cu Dream Theater după concert şi albume semnate de artişti. "The Astonishing Game" nu e chiar cel mai inspirat nume pentru un joc video, iar iniţiativa Dream Theater nu e prima de genul.

Anul trecut Iron Maiden lansa un joc inspirat din albumul "The Book of Souls", care a fost foarte apreciat în App Store. Titlul celor de la Turbo Tape Games se bazează pe albumul rock opera "The Astonishing", oferind povestea acelui material discografic. Rebelii se vor lupta cu cei care îi oprimă şi artiştii contra unui regim totalitar. Evident, pe fundal se vor auzi melodii instrumentale preluate de pe disc.

Gamerii vor putea juca atât cu Ravenskill Rebel Militia, cât şi cu Great Northern Empire of the Americas, având ambele laturi ale conflictului de acoperit. Lansarea jocului coincide cu debutul turneului "Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour", la care jucătorii pot participa dacă vor câştiga bilete în sesiunile de gaming. Pe eşichier se vor putea invoca personaje ce reprezintă stereotipuri din lumea artistică a Ravenskill Rebel Militia.

Luptele se dau sub forma unor animaţii complexe şi pot implica şi vrăji, atacuri fizice sau summon-uri. Există şi posibilitatea de a juca în doi pe acelaşi terminal. Au fost promise actualizări pentru "The Astonishing Game" şi nu există "achiziții în aplicație", din fericire. Dream Theater ne-au vizitat în 2014 în cadrul “An evening with Dream Theater - Along For The Ride Tour”. Sunt șanse mari ca trupa să includă și România în turneul aniversar de 25 de ani, turneu derulat în acest an.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Dream Theater concertează în 2022 la Romexpo

Formația Dream Theater va ajunge la Romexpo pe 29 mai 2022, pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat "A View From The Top Of The World", material ce va fi lansat pe 22 octombrie 2021. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici. Trupa promite să respecte aceste "ritualuri" și la Romexpo, unde sunt așteptați mii de fani.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Trending